Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τουλάχιστον 18 νεκροί σε κατάρρευση πολυκατοικίας στο Κάιρο


AlexisPap

Recommended Posts

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, επτά τραυματίστηκαν, ενώ ορισμένοι έχουν παγιδευτεί την Τρίτη κάτω από ερείπια, μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Κάιρο, όπου πολλά πολυώροφα κτίρια έχουν ανεγερθεί κατά παράβαση των κανόνων δόμησης.

 

Το οκταώροφο κτίριο κατέρρευσε ξαφνικά τη νύχτα στο φτωχό συνοικισμό Ματαρίγια του βορειοανατολικού Καΐρου.

 

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των απωλειών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς κάποιοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

 

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, στρατιώτες και περίοικοι αναζητούσαν όλο το πρωί επιζώντες στα συντρίμμια του κτιρίου, στη Ματαρίγια, μια φτωχή και ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη συνοικία της πρωτεύουσας της Αιγύπτου. Σοροί απομακρύνονταν καλυμμένες πάνω σε φορεία και μεταφέρονταν σε ασθενοφόρα που περίμεναν, ενώ μπουλντόζες απομάκρυναν συντρίμμια.

 

Ο Άχμεντ Φάουζι, ένας δημοτικός αξιωματούχος, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου ότι μόλις τέσσερις άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.

 

Η κατάρρευση, πρόσθεσε, προκλήθηκε όταν έγιναν εργασίες χωρίς άδεια στην ταράτσα του κτιρίου για την επέκτασή του.

 

Περιστατικά κατάρρευσης κτιρίων δεν αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο σε αιγυπτιακές πόλεις, όπου πολλές νέες πολυκατοικίες οικοδομούνται κατά παράβαση των κανόνων ασφαλείας, ενώ οι παλιές δεν συντηρούνται καν.

 

Πάμπολλες πολυκατοικίες έχουν κατασκευαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα που έχει περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους - κατά παράβαση των πλέον στοιχειωδών κανόνων κατασκευής και μερικές φορές χωρίς οικοδομική άδεια, διαμαρτύρονται οι υπηρεσίες διάσωσης. Πολλοί ιδιοκτήτες προσθέτουν επίσης ορόφους, χωρίς οικοδομική άδεια σε κτίρια ήδη παραμελημένα και ετοιμόρροπα.

 

Πηγή

 

Όμως, πιο σημαντική από την είδηση για το τραγικό συμβάν, θεωρώ ότι είναι η ενημέρωση που μεταδίδουν ξένα πρακτορεία:

 

Σύμφωνα με την Αιγυπτιακή αρχή για τα ατομικά δικαιώματα, 392 περιστατικά κατάρρευσης οικοδομών έχουν καταγραφεί στο διάστημα Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2013...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την Αιγυπτιακή αρχή για τα ατομικά δικαιώματα, 392 περιστατικά κατάρρευσης οικοδομών έχουν καταγραφεί στο διάστημα Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2013...

 

 

Aν ειναι αληθεια, δεν τα λες και λιγα.

Link to comment
Share on other sites

Και μία δημοσίευση προ διετίας με περισσότερες λεπτομέρειες :

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-21192988

 

Κανονικός φόρος αίματος ... η παρανομία έχει γίνει κανόνας ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.