Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας: Το Πορθμείο έχει την 2η μεγαλύτερη κίνηση στην Ευρώπη


Engineer

Recommended Posts

Προφανώς και η Σαλαμίνα είναι τσιμεντοποιημένη και έχει γίνει όπως τα περισσότερα παραλιακά προάστια των Αθηνών. Αλλά σε αυτόν που πνίγεται δεν του δίνεις άλλη μία να πάει στον πάτο. Ήτοι η κατασκευή της γέφυρας θα αποτελέσει την ταφόπλακα κάθε εναπομείνουσας δυνατότητας ανάκτησης του νησιωτικού της χαρακτήρα. Η γενικά κακόγουστα υλοποιημένη δόμηση στην Σαλαμίνα εκτιμώ ότι δίνει την δυνατότητα κάποιων δράσεων έστω και τώρα. Με την κατασκευή της γέφυρας ο χώρος από νησιωτικός και κυρίως παραθεριστικός θα μετατραπεί σε ηπειρωτικός, αστικός και με τα μειονεκτήματα των γειτονικών προαστίων. Το κατακερματισμένο οικοπεδικό υπόβαθρο αποτελεί από μόνο του αιτία διαγραφής κάθε σκέψης αστικοποίησης αυτού του νησιού. Οι αντιδράσεις εννοείται πως είναι για τα νούμερα. Υψηλή συζήτηση όλα αυτά, έλεγαν και στα Πατήσια και την Κυψέλη, αλλά τώρα μερικές περιοχές τους είναι αβίωτες και τα διαμερίσματα της περιοχής στα αζήτητα και διπλά απαξιωμένα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν η απαξίωση στα Πατήσια και στη Κυψέλη δεν οφείλεται μόνο στην πολεοδομική τους οργάνωση. Άλλος είναι ο λόγος και τον ξέρεις.

Αφού πιστεύεις ότι υπάρχουν περιθώρια δράσεων στη Σαλαμίνα γιατί τόσα χρόνια οι τοπικοί άρχοντες που τώρα ξεσηκώνονται δεν έκανα τίποτα? Πέρα από την ανικανότητα τους η πραγματική λύση θα ήταν η "εξαφάνιση" των απίστευτα κακόγουστων αυθαιρέτων "εξοχικών" (προφανώς αδύνατον). Όταν έπρεπε να γίνουν οι σωστές κινήσεις (στην αρχή της ανοικοδόμησης) δεν έγιναν γιατί συνέφερε τους ντόπιους που πωλούσαν κάθε "κατσάβραχο".

Αν ο δήμος αποφασίσει να σταματήσει την αυθαίρετη δόμηση και προχωρήσει επιτέλους τις ΠΜ που λιμνάζουν τότε δεν έχει να φοβηθεί από την όποια οικιστική πίεση, η οποία δε θα είναι και τόσο μεγάλη έχοντας την κτηματαγορά στην εντατική.

Συγγνώμη τέλος που θα διαφωνήσω μαζί σου, άλλωστε ο καθένας μας έχει διαφορετικά προσωπικά γούστα, αλλά ούτε μου βγάζει νησιώτικο χαρακτήρα η Σαλαμίνα ούτε τη θεωρώ κάτι όμορφο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.