Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια καταστήματος αποθήκευσης και διανομής & χονδρικής - λιανικής πώλησης ποτών.


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Έχω μια περίπτωση σε ένα κατάστημα και θα ήθελα την γνώμη σας. Συγκεκριμένα:

 

Υφιστάμενη αποθήκη ποτών (αναψυκτικά, ποτά, νερά κλπ) που κάνει αποκλειστικά χονδρικό εμπόριο-διανομή σε κάβες (κυρίως) προτίθεται να βάλει και λιανική πώληση στον ίδιο χώρο.

Η επιχείρηση είναι παλιά και ως συνήθως, δεν έχει καμία άδεια, παρά μόνο την έναρξη στην ΔΟΥ. Ο ιδιοκτήτης με κάλεσε να του αναλάβω άδεια για να μπορεί να πουλάει και στο λιανικό εμπόριο (συγκεκριμένα ζήτησε cash and carry). Μετά από μελέτη έχω καταλήξει στις εξής 2 λύσεις:

 

1. Άδεια ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΙ - Αποθήκευση - Διανομείς και μεταφορείς τροφίμων και ποτών και μεταβολή των ΚΑΔ (με την προέγκριση) στην ΔΟΥ, δηλ. προσθήκη λιανικού εμπορίου, πέραν του χονδρικού που υπάρχει.

 

2. Άδεια ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΙ - Αποθήκευση - Διανομείς και μεταφορείς τροφίμων, και μετά γνωστοποίηση για ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΙΙ - κάβα ποτών σε συγκεκριμένο χώρο μέσα στην επιχείριση (ώστε να καλύπτετε και για τις 2 δραστηριότητες)

 

Το πρόβλημα με την κατηγορία ΙΙ είναι ότι στην Υγ. Διάταξη 96967 και συγκεκριμένα παρ.2 αρ.3 αναφέρει ότι:

"Αποθήκευση − Διανομείς: Όλες οι επιχειρήσεις αποθήκευσης τροφίμων ή ποτών (σε συνθήκες ψύξης, κατάψυξης ή θερμοκρασίας περιβάλλοντος) με σκοπό τη διάθεση τους στο χονδρικό ή λιανικό εμπόριο..."

 

όμως αυτό έχει 2 αναγνώσεις, από την μια ότι μπορεί να κάνει λιανικό και χονδρικό εμπόριο και από την άλλη ότι διανέμει τα προϊόντα που αποθηκεύει είτε σε επιχρίσεις του λιανικού ή του χονδρικού εμπορίου.

 

Αν μπορεί κάποιος με να με βοηθήσει με την άποψή του θα του ήμουν υπόχρεος...

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα,

Βρήκα το post σου, ψάχνοντας για μια αντίστοιχη υπόθεση. Κάποιος πελάτης διατηρώντας επιχείρηση ''χονδρικό εμπόριο μεταλλικών και αεριούχων νερών'', θέλει να του βγάλω άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αποθήκη του. Αυτό έγινε γιατί κάπου κόλλησε σε μια υπηρεσία, πηγαίνοντας να δηλώσει ένα καινούριο όχημα. Αν έχεις περαιώσει τη διαδικασία μήπως θα μπορούσες να με βοηθούσες για το τι μελέτες χρειάζεται από έναν μηχανικό? παθητικής-ενεργητικής πυροπροστασίας?κάτοψη σε κλίμακα με βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.