Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαχείριση έργου (project management).


Recommended Posts

agrafiot

 

 

με τις τιμές Δημοσίων έργων στην Ελλάδα εαν δεν βγεις εκτός προϋπολογισμού απλά δεν το κάνεις. Για διεθνή ανυπαρξία δεν θα το έλεγα υπάρχουν εξαιρέσεις (πχ archirodon). Το σίγουρο είναι οτι τα έργα στην Ελλάδα ποτέ δεν είχαν σοβαρό construction innovation. Τώρα για να μπορέσεις να χτυπήσεις τα παιδάκια στο Εξωτερικό το βλέπω δύσκολο. Πάμε τώρα στο management. Το ξαναλέω εαν δεν υπάρχει εσωτερική μελετο-κατασκευή η ουσία χάθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Ροδόπουλος

 

Επιμένω στην διεθνή ανυπαρξία, καθώς η Archirodon group δεν είναι η Ελληνική εταιρία της χρυσής δεκαετίας '70 όταν δημιουργήθηκε από την "Αρχιμήδης" και την "Οδών κ Οδοστρωμάτων". Δεν έχει καμιά παρουσία στην Ελλάδα, έχει ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο εργασιών (λιμενικά) και επομένως δεν αναφέρομαι σε αυτήν. Αναφέρομαι στους ντόπιους μεγάλους κατασκευαστικούς οργανισμούς που κυριάρχησαν στα Δημόσια Έργα και τόλμησαν (?) να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Και αυτοί είναι ανύπαρκτοι (αρκετοί μάλιστα και εκτός "ταμπλώ").

 

Η αναφορά μου στο Δημόσιο ώς client έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο πλημμελής έλεγχος της επίβλεψης, οι περιπτώσεις διαφθοράς, οι απολογιστικές και αφανείς εργασίες, τα claims, κα οι διάφορες μεθοδεύσεις που πιστεύω γνωρίζεις έδωσαν easy money sτις ελληνικές κατασκευαστικές και αυτό αποτέλεσε αντικίνητρο για οποιοδήποτε innovation και εφαρμογή processes παρά μόνο στα χαρτιά (π.χ ISO, ΕΛΟΤ). υτό όμως έχει επίπτωση σήμερα στους Έλληνες μηχανικούς που έχουν χάσει επεισόδια σε σχέση με το πραγματικό management και πώς αυτό γίνεται.

 

Αυτό που λές για μελέτη-κατασκευή είναι σωστό αλλά δεν είναι δεσμευτικό. Στην Ελλάδα απουσιάζουν παντελώς οι εταιρίες-consultancies με την έννοια που υπάρχουν στην Αγγλία ή στις ΗΠΑ. Consultant στην Ελλάδα ονομάζουμε τον μελετητή, αλλά προφανώς γνωρίζεις ότι δεν είναι έτσι. Λείπουν οι management consultancies, που είναι πριν την μελετο-κατασκευή. Οι συμβουλευτικές προς τον πελάτη, που θα κάνουν market research, VM, feasibility,stakeholder analysis κλπ κλπ κλπ. Σε αυτό φταει ότι μόνος πελάτης στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά το Δημόσιο. Επίσης είναι θέμα κουλτούρας, αλλά το πλατιάζω τώρα..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

+100000 και συμφωνώ οτι η νοοτροπία στην Ελλάδα δεν θα πληρώσει feasibility studies ακόμα και σε μεγάλα έργα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σας,

είμαι απόφοιτος ΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 
θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να τελείωσε ή να γνωρίζει κάποια πράγματα για το μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Πειραιά με τίλτο "MSc Management in Construction".

Έκανα τα χαρτιά μου και φάνηκαν θετικοί στο ότι θα γίνω δεκτός.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν είναι πλήρως αναγνωρισμένο, ασχέτως ΦΕΚ γιατί σε μερικά μεταπτυχιακά δεν είναι όλοι οι καθηγητές διδακτορικοί.

Ποιό είναι το επίπεδο των μαθημάτων;
Ποιά είναι η αναγνώριση μετά;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Σταύρος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.