Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βραβείο "Καλύτερης πόλης" στο Τελ Αβιβ


Engineer

Recommended Posts

Το βραβείο της «καλύτερης πόλης στο διαγωνισμό για τις «Έξυπνες πόλεις του κόσμου» κέρδισε το Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου με θέμα «Έξυπνες Πόλεις του κόσμου» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Βαρκελώνη.

 

Η κριτική επιτροπή ανέφερε τη δέσμευση της πόλης για τη δημιουργία ενός πρότυπου μοντέλου για τους πολίτες. Η Χειλά Όρεν, Διευθύνουσα Σύμβουλο του project "Tel Aviv Non-Stop City" ανέφερε ότι όραμα του Τελ Αβίβ είναι να δημιουργηθεί ένα τεράστιο «οικιστικό εργαστήριο» όπου πάνω από 200 startups θα συνεργαστούν και θα καινοτομήσουν για την πόλη.

 

Οι κάτοικοι του Τελ Αβίβ ηλικίας 13 χρονών και πάνω μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα «Digi-Tel» δημιουργώντας ένα προσωπικό προφίλ με τα ενδιαφέροντά τους, τα χόμπι και τις επιθυμίες τους. Μετά μπορούν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου να λάβουν ειδοποιήσεις σχετικά με τις προσφορές,τις προθεσμίες που ισχύουν για τις δημοτικές υπηρεσίες, εισιτήρια με έκπτωση της τελευταίας στιγμής, εκδηλώσεις κ.ά.

 

Η High Tech πόλη του Τελ Αβίβ προσφέρει στους επισκέπτες και τους κατοίκους ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών όπως Wifi σε όλη την πόλη, με πάνω από 200σημεία πρόσβασης σε 80 ζώνες, όπως η παραλία, πλατείες και δημόσια πάρκα και κήποι. Η υπηρεσία είναι δωρεάν για όλους και σε αντίθεση με άλλες δεν υπάρχει η υποχρέωση εγγραφής προστατεύοντας το απόρρητο του χρήστη. Το «κλειδί» στην πολιτική που εφαρμόζει η πόλη είναι η συμμετοχή του κοινού και το Τελ Αβίβ έχει ηγετική θέση στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.

 

Ακόμη μια πρωτοποριακή κίνηση, μάλιστα, είναι ότι ο δήμος αφήνει τους κατοίκους να αποφασίσουν το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια που διαθέτει για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους σε συγκεκριμένες γειτονιές. Οι κάτοικοι συγκεκριμένης περιοχής μπορούν με απευθείας σύνδεση να στείλουν τις ιδέες τους όπως για παράδειγμα ποια δέντρα να φυτευτούν ή που να εγκατασταθούν παγκάκια.Μετά οι ίδιοι ενημερώνονται για τις αποφάσεις που έλαβε ο δήμος.

 

Για το λόγο αυτό το Τελ Αβίβ αποτελεί πόλο έλξης για νέους που ξεκινούν τις καινοτόμες επιχειρήσεις τους (startups) και την ίδια ώρα θέλουν να απολαύσουν μια καλή ποιότητα ζωής.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/c..._sto_Tel_Abib2/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.