Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υγρομόνωση πάνελ πολυουρεθάνης που ακουμπά σε τοίχο


petasis

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Πριν 4 χρόνια είχα φτιάξει μια αποθήκη που ακουμπούσε σε τοίχο (παλιότερο) και στην οροφή είχα βάλει πάνελ πολυουρεθάνης.

Δεν είχα κάποιο θέμα μέχρι φέτος, που ένα από τα πάνελ άρχισε να βάζει νερό. Βλέπω τα ίχνη στον τοίχο κάτω από το συγκεκριμένο πάνελ, και μερικές σταγόνες στις 2 ενώσεις με τα διπλανά πάνελ.

Και μιας και τις τελευταίες βδομάδες βρέχει συνέχεια, είναι εκνευριστικό.

 

Σκευτόμουν τώρα το Σαββατοκύριακο που η πρόγνωση μιλά για ηλιοφάνεια, να αγόραζα κάτι εύκολο να το βάλω εγώ, όπως π.χ. το ISOFLEX-T25 που μπορώ να βρω πανεύκολα.

 

Το θεωρείτε καλή λύση; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Θα ήθελα κάτι που να έχει διάρκεια (και φοβάμαι ότι αυτό που σκεύτομαι να μην είναι καλή λύση). Από την άλλη, σκεύτομαι ότι το καλοκαίρι που θα πρέπει να φωνάζω κάποιον ειδικό για συνολική λύση του προβλήματος, μήπως του δημιουργήσει πρόβλημα το ελαστομερές;

Link to comment
Share on other sites

Θα πάς σε ένα μηχανικό που θα σου κάνει το διάγραμμα Glacer, θα βρει τις καταστάσεις υγροποίησης και θα σου προτείνει κάποια μέτρα. Γενικά δεν φτιάχνονται τα πάντα. Αν εξαρχής υπάρχει λάθος τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Βέβαια, έχω ήδη επέμβει μόνος μου εδώ και μέρες, και τοποθέτησα τελικά κάτι που είχα ήδη (ήταν για "γέμισμα" των κενών μεταξύ του πάνελ και του διακοσμητικού).

Δύο μέρες που βρέχει συνεχόμενα δεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα, το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε (προσωρινά σίγουρα, ελπίζω και λίγο πιο μακροπρόθεσμα).

 

Σχετικά με το διάγραμμα Glaser, εκτιμώ ότι δεν είναι συμπύκνωση υδρατμών, απλά το εξωτερικό νερό βρήκε μερικά σημεία και πέρασε. Θα δω πως θα τα πάει το υλικό που έβαλα, και για πόσο καιρό....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.