Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιδότηση 230 ευρώ για αγορά tablet και φθηνό internet σε 290.000 δικαιούχους


Engineer

Recommended Posts

Οι περίπου 290.000 δικαιούχοι θα είναι κάτοικοι οκτώ περιφερειών της χώρας οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.

 

Όσοι πληρούν αυτά τα κριτήρια, ακολουθώντας τις διαδικασίες που περιγράφει σχετική υπουργική απόφαση, θα παίρνουν στα χέρια τους ένα κουπόνι αξίας 230 ευρώ με το οποίο θα μπορούν να αγοράσουν tablet ή laptop. Με δεδομένη την ποικιλία τιμών που υπάρχει στην αγορά, η συσκευή θα φτάνει να διατίθεται ακόμη και δωρεάν στους δικαιούχους.

 

Ολόκληρη η απόφαση

 

Ταυτόχρονα, ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει έκπτωση 12 ευρώ τον μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 για την απόκτηση ή διατήρηση ευρυζωνικής σύνδεσης internet.

 

Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει και 60 ευρώ για εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες.

 

Όλη τη διαδικασία για τη διάθεση των 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η διάδοση της πληροφορικής και του internet στην Ελλάδα περιγράφει υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

 

Πρακτικά, οι δικαιούχοι θα διαπιστώνουν αν δικαιούνται τη συσκευή και την έκπτωση στη συνδρομή μέσω του συστήματος Taxis καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι αυτή που γνωρίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

 

Για κάθε δικαιούχο θα εκδίδεται ένα voucher το οποίο ο καταναλωτής θα δίνει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και στα καταστήματα τεχνολογίας που θα λάβουν μέρος στη δράση. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, κάθε εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα φτιάξει μέχρι και 15 πακέτα προσφορών για τους καταναλωτές με στόχο να αποσπάσει την προτίμηση όσο των δυνατόν περισσότερων.

 

Οι δικαιούχοι ανά περιφέρεια κατανέμονται ως εξής:

 

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τον εκτιμώμενο αριθμό των ωφελούμενων να ανέρχεται στα 47.506 άτομα

Θεσσαλία με 52.477 δικαιούχους

Ήπειρος με 22.588 δικαιούχους

Δυτική Ελλάδα με 57702 δικαιούχους

Ιόνια νησιά με 13220 δικαιούχους

Πελοπόννησος με 40.464 δικαιούχους

Βόρειο Αιγαίο με 14.753 δικαιούχους και

Κρήτη με 40.527 δικαιούχους

 

Πηγή: http://www.skai.gr/n...#ixzz3LrXMstNW

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

ερωτηση: στο taxisnet θα υπαρξει καποια εφαρμογη που θα γινεται η πιστοποιηση και θα παιρνουμε τον κωδικο? γιατι μεχρι τωρα δεν εχω βρει κατι σχετικο στο taxisnet. ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Πολιτης αυτης της χωρας με ετησιο εισοδημα κατω απο 6000Ε (δλδ 500Ε το μηνα) το μονο που εχει αγχος ειναι να παρει ενα tablet!!!!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

@jeronimo76

Θα ανοίξει στο σύστημα σελίδα όπου θα κάνεις αίτηση και θα παίρνεις τον κωδικό σου,voucher τον έχουν βαπτίσει, με τον οποίο θα πηγαίνεις σε συμβεβλημένο προμηθευτή και αυτός με την σειρά του θα επαληθεύει τον κωδικό και θα σου περνάει την αντίστοιχη έκπτωση.

 

@terry

Γενικά συμφωνώ με τις απόψεις σου, τελευταία έννοια κάποιου με χαμηλό εισόδημα είναι να πάρει tablet. Το μέτρο φαίνεται κομμένο και ραμμένο για την ενίσχυση των μεγάλων αλυσίδων τεχνολογικών προϊόντων.

 

Επειδή όμως θέλω να είμαι στο πνεύμα των Χριστουγέννων, επέλεξα να δω αυτό το μέτρο ως μια επιδότηση των παππούδων και γιαγιάδων για να πάρουν στο εγγονάκι τους ένα δώρο που θα τους αρέσει.

Ελπίζω μόνο να είναι σε θέση να κατευθύνουν τα εγγονάκια τους στην σωστή χρήση, δηλαδή για εκμάθηση (π.χ. Wikipedia, national geographic, ), για ψυχαγωγία (μαθήματα χορού στο youtube και πρακτική εφαρμογή στο σπίτι με την παρέα τους :smile: ), για επικοινωνία με φίλους και συγγενείς σε απομακρυσμένα μέρη (skype, viper), κτλ.

 

Αν αφήσουν μόνα τους τα παιδιά να χαζέψουν με χαζοπαιχνίδια και ταινίες καλύτερα να μην μπουν στην διαδικασία να πάρουν το tablet.

Link to comment
Share on other sites

θα προτιμούσα να χάριζαν σε όλους ένα κλιμαστικό κατηγορίας Α 9000ΒΤU

 

 

αυτό το μέτρο μου μυρίζει......πιστευω ότι πολλοί δικαιούχοι δεν θα το πάρουν αλλά οι άλλοι θα λένε μείς δώσαμε σε 290,000

 

 

υγ ελπίζω να μην είναι σαν το εσπα να πρεπει να τοχουν και μετά από 5 χρόνια 8-)

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Άρα μάθαμε από πού προσδοκούν να πάρουν ψήφο οι κυβερνόντες και που δημοσκοπήσεις τους λένε μη δίνεις τίποτα εκεί …

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Καλά τρελοί είναι?? Και τι θα κάνω φέτος τα Χριστούγεννα? Πάλι παπούτσια θα πάρω? Δώστε και στην Αττική κάτι...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.