Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καταργήθηκε η υποχρεωτική εγγραφή στα Επιμελητήρια


Engineer

Recommended Posts

Από την 1η Ιανουαρίου 2015 καταργείται η υποχρεωτική συνδρομή των μελών σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας, όπως ορίζεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

 

Κάθε επιχείρηση μέλος μπορεί να καταβάλλει ετήσια συνδρομή στο οικείο επιμελητήριο και να απολαμβάνει των ανταποδοτικών υπηρεσιών που του προσφέρονται, πέραν αυτών που παρέχονται από τις υπηρεσίες Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ).

 

Στο ίδιο νομοσχέδιο ορίζεται ότι στο πλαίσιο του συστήματος διασύνδεσης των μητρώων το ΓΕΜΗ θα επικοινωνεί ηλεκτρονικά με τα λοιπά εθνικά μητρώα των κρατών μελών, θα λαμβάνει πληροφορίες για κεφαλαιουχικές εταιρείες με έδρα σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα χορηγεί πληροφορίες για εταιρείες με έδρα στην Ελλάδα και θα απαντά σε ερωτήματα που τίθενται από μεμονωμένους χρήστες στο ευρωπαϊκό ενιαίο σημείο ηλεκτρονικής πρόσβασης στο σύστημα διασύνδεσης των μητρώων.

 

Πηγή: http://www.thestival...ta-epimelitiria

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Παπάλα το ΤΕΕ από έσοδα συνδρομών....

Από την άλλη το ΤΕΕ μάλλον θα εφαρμόσει, όποιος δεν πληρώνει μπλοκάρεται το σύστημα αμοιβών... Εκει θέλει διευκρίνηση αν είναι νόμιμο να σου κόβει με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα στην εργασία..

Τις αγγελίες εργασίας, email κτλ τα θεωρώ σαχαλαμάρες οπότε δεν θα πατήσει εκεί..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οκ καταργείται η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εγγραφή σε επιμελητήρια, μπορουμε όμως οσοι ειμαστε  εγγεγραμμένοι να διαγραφούμε απο το ΤΕΕ;

Και αν ναι ποιες οι συνέπειες;

 

Πολλα κερασια ακουω οποτε δεν ενθουσιαζομαι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ομως,

ηδη ο Γιακουματος  βρηκε τροπους να συνεχισουν να λειτουργουν

με πηγες απο    "ανταποδοτικα τελη" και "προστιμα" και διαφορα άλλα   "...γενικώς και εν γένει..."

 

Γιακουμάτος: Ποιες θα είναι οι νέες πηγές χρηματοδότησης

 

   
 
Σέρρες
Μετά τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ο υφυπουργός παρουσίαζε τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου της επιμελητηριακής νομοθεσίας.

Ο κ. Γιακουμάτος παρέδωσε το σχέδιο νόμου στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο και του ζήτησε εντός οκταημέρου να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, ώστε μετά τη σχετική επεξεργασία να κατατεθεί στη Βουλή.

Τόνισε επίσης ότι η λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) είχε ατέλειες, αλλά γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις:

  • Υπεγράφη η υπουργική Απόφαση για την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών και την έκδοση πιστοποιητικών, χωρίς πλέον να χρειάζεται φυσική παρουσία των επιχειρηματιών. Καταργούμε βήμα-βήμα την γραφειοκρατία.
  • Λύθηκε το ζήτημα της ηλεκτρονικής υπογραφής, ενώ προχωρά, σε συνεργασία με την Επιτροπή, το Δίκτυο της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας και του Μητρώου εκπροσώπησης των επιχειρήσεων.
  • Ενισχύεται η χρηματοδότηση των επιμελητηρίων με επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, η οποία μεταξύ άλλων θα προβλέπει ότι τα έσοδα θα προκύπτουν από την αρχική καταχώριση (εγγραφή) των υπόχρεων στο ΓΕΜΗ και τα έσοδα για την διατήρηση της μερίδας τους και για την καταχώριση οποιασδήποτε μεταβολής (εκτός από αυτά που καταβάλλονται στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή). Επίσης, έσοδα θα λαμβάνονται από ανταποδοτικά τέλη που καταβάλουν τα μέλη για διάφορες υπηρεσίες που προσφέρονται από τα κατά τόπους επιμελητήρια, από την εκπαίδευση, επιμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση των μελών των επιμελητηρίων ή των εργαζομένων τους και από διάφορες πιστοποιήσεις. Τα επιμελητήρια μπορούν να προβαίνουν σε πιστοποιήσεις επαγγελμάτων, να χορηγούν πιστοποιητικά εγγραφής και καταγωγής για διάφορα προϊόντα και να πιστοποιούν τη λειτουργία μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων.
Έσοδα θα λαμβάνονται, ακόμη, από πρόστιμα που επιβάλλονται για μη τήρηση των διατυπώσεων δημοσιότητας στο ΓΕΜΗ. Προβλέπεται ότι εάν η υπηρεσία ΓΕΜΗ που επιβάλει τα πρόστιμο ανήκει σε επιμελητήριο, τότε τα έσοδα από τα πρόστιμα αυτά αποτελούν εν μέρει έσοδα του Επιμελητηρίου και εν μέρει έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ενισχύονται και οι αρμοδιότητες και οι παρεχόμενες υπηρεσίες που ανταποδοτικά μπορούν να παρέχουν τα Επιμελητήρια.

Για παράδειγμα, θα μπορούν να επιτελούν διαιτησία επί εμπορικών θεμάτων. Να λειτουργούν ως σύμβουλοι επιχειρήσεων στη σύνταξη και κατάθεση επενδυτικών προτάσεων σε κοινοτικά προγράμματα.

«Τα επιμελητήρια θα συνεχίσουν να παίζουν σημαντικό ρόλο. Ιδιαίτερα σήμερα που είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να υπάρξει περιστολή των κρατικών δαπανών και περιορισμός της κεντρικής εξουσίας.

» Θέλουμε επιμελητήρια που να ασχολούνται με το σύνολο των επιχειρηματικών αρμοδιοτήτων και η Πολιτεία θα τους εκχωρήσει το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, αφού έχουν τις υποδομές και την εμπειρία να αναλάβουν όλες τις αρμοδιότητες.

» Σε όλη τη χώρα είναι αυτά που θα αναλάβουν, εκτός των άλλων, να καταγράψουν κάθε τομέα της επιχειρηματικής δράσης, για να προτείνουν και τις βέλτιστες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα» κατέληξε ο υφυπουργός.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όχι που δε θα βρίσκανε τρόπο να συνεχίσουμε να πληρώνουμε!!! Δεν υπάρχει σωτηρία!!! Οι άνθρωποι θα κάψουνε την χώρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία των βολεμένων!!!!

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

 

Κάθε επιχείρηση μέλος μπορεί να καταβάλλει ετήσια συνδρομή στο οικείο επιμελητήριο και να απολαμβάνει των ανταποδοτικών υπηρεσιών που του προσφέρονται

 

Ναι θα μας προσφέρουν μασάζ και spa μετά την δουλειά. Μην έρθουμε στο σπίτι με υπερένταση.....

Link to comment
Share on other sites

Εμεις με το ΓΕΜΗ τι δουλεια εχουμε?

 

Ιδέες δίνει ο Δημήτρης ...  :smile:  :smile:  για να συνεχίσει το ΤΕΕ απρόσκοπτα την προσφορά του στο σύνολο των μηχανικών :smile:  :smile:  :smile:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.