Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τινάζεται στον αέρα το κτηματολόγιο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης


Engineer

Recommended Posts

Στον αέρα βρίσκεται το φιλόδοξο σχέδιο για την κτηματογράφηση όλης της χώρας μέχρι το 2020 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

 

Αυτό αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος της «Εθνικό Κτηματολόγιο και Κτηματογράφηση Α.Ε.», Ηλίας Λιακόπουλος. Όπως είπε στην αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, θα εισηγηθεί ο ίδιος την ακύρωση των 22 διαγωνισμών κτηματογράφησης στις οποίες έχει σημειωθεί εμπλοκή λόγω ενστάσεων. «Το Κτηματολόγιο ήταν ένα μεγάλο έργο, αλλά πρέπει να σας πω ότι δεν είχε εγγραφεί σε κανένα υπουργείο από την προηγούμενη προγραμματική σύμβαση» απάντησε ο Η. Λιακόπουλος. «Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε να πάρουμε από τα υπόλοιπα του Γ' Κ.Π.Σ. περίπου 120 εκατ. ευρώ». Τα 40 εκατ. θα προέλθουν από τα υπόλοιπα της ψηφιακής σύγκλισης, τα 40 εκατ. από το ΠΕΠ Αττικής, και άλλα 40 με 45 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΧΑ, κ. Λιακόπουλος.

 

«Εάν πάρουμε αυτά τα χρήματα, το ποσό που μένει για τη χρηματοδότηση του μεγάλου έργου είναι πολύ μικρό - από 60 έως 80 εκατ. ευρώ. Θα βρεθεί με οποιονδήποτε τρόπο, και ο μνημονιακός στόχος της χώρας για το 2020 θα επιτευχθεί. Είναι όμως, απαραίτητη η χρηματοδότηση» συμπλήρωσε ο κ. Λιακόπουλος.

 

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, διαβεβαίωσε πως η χρηματοδότηση του Κτηματολογίου είναι εξασφαλισμένη.

 

Για μας, το ΥΠΕΚΑ και την ΕΚΧΑ, υπάρχει απόλυτη διασφάλιση της χρηματοδότησης του Κτηματολογίου διά της επισήμου επιστολής που μας έχει αποσταλεί από τον τέως υπουργό ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη, στην οποία δεσμεύεται για τον ίδιο και τους διαδόχους του, ότι έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση» ανέφερε ο κ. Μανιάτης. «Για μένα είναι χαρακτηριστικό αυτό και το κρατώ, διότι αποτελεί επίσημο έγγραφο της ελληνικής πολιτείας. Το πώς αυτό συγκεκριμενοποιείται με κωδικούς στους επιμέρους προϋπολογισμούς και με τροποποιήσεις, ασφαλώς μας ενδιαφέρει ως υπουργείο Περιβάλλοντος και ως ΕΚΧΑ, η ευθύνη όμως αναλογεί στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης. Εμείς δεν έχουμε δικά μας χρήματα να διαθέσουμε» διευκρίνισε ο υπουργός.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/c...sis/#.VJW9AV4gA

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι που πάει το παράβολο των 35€ που πληρώνει ο κάθε συνιδιοκτήτης για να δηλώσει το ακίνητό του...

Δε φτάνει για να κάνουν το έργο αυτοχρηματοδοτούμενο;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για να μπεις στο κτηματολόγιο τι προσόντα χρειάζονται; αυτά που χρειάζονται και για τη ΔΕΗ?  :mrgreen:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.