Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκατάσταση internet σε ξενοδοχειακή μονάδα


gibsonlp

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους συναδελφοι,

 

Εχω να κανω μια μελετη και εγκατασταση για παροχη ιντερνετ σε μια ξενοδοχειακη μοναδα. Oι χωροι μου ειναι η ρεσεψιον με την τραπεζαρια οπου εκει υπαρχει το ρουτερ. Σε αποσταση 5 μετρων υπαρχει μια πισινα στην οποια μισοπιανει το ρουτερ και απο εκει και περα σε αποσταση 80 μετρων ξεκινανε τα δωματια,τα οποια ειναι 24 στο συνολο χωρισμενα σε 8 3οροφα κολλητα το ενα με το αλλο. Επισης 20 μετρα πιο περα αλλα σε αποσταση περιπου 80 μετρων απο την ρεσεψιον παλι υπαρχουν 10 bungalows. Site του ξενοδοχειου υπαρχει απλα για ευνοητους λογους δεν το ανεβαζω. Τι προτεινετε απο υλικα ωστε να πραγματοποιηθει η μελετη και η εγκατασταση δεδομενου οτι τα δωματια τηλεφωνο δεν εχουν και η ολη εγκατασταση θα πρεπει να πραγματοποιηθει με χρηση καθαρα και μονο ασυρματου δικτυου.

 

Επισης πιστευετε οτι θα ηταν καλο να προτεινω και μια δευτερη γραμμη για ιντερνετ ωστε να το μοιρασω και να μην σερνεται το ενα μονο του ή 34 δωματια για απλο σερφαρισμα με μια 24αρα ειναι κομπλε? 

Edited by gibsonlp
Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα 3 γραμμες.1 για τον κυρίως χώρο του ξενοδοχείου (ρεσεψιόν,χώρος υποδοχής,τραπεζαρία),1 για τα δωμάτια και 1 για τα bungalows.Θα χρειαστείς λογικά 1-2 repeaters στον κυρίως χώρο.Μετά θα πας για 1-2 repeaters ανά όροφο στον χώρο των δωματίων ανάλογα με τις αποστάσεις και αντίστοιχα και στα bungalows

Link to comment
Share on other sites

το προβλημα μου ειναι οτι για να παω στα δωματια και στα bungalows θα πρεπει να γινει μονο ασυρματα καθοτι καλωδια δεν υπαρχουν.Αν χωρισω την ολη κατασταση σε 2 γραμμες(1 24αρα τα 24 δωματια και 1 24αρα τα 10 bungalows-πισινα κυριος χωρος) και μεσω repeater φτασω το σημα μου στα δωματια και μετα με access points μοιρασω στους οροφους? Λογικα για τα 80 μετρα αποστασης θα χρειαστω 1 repeater στα μισα της διαδρομης και αλλο ενα στο χωρο για να μοιρασω στα access points?

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από διαρύθμιση των χώρων.Εάν μεσολαβούν πολλές γωνίες και τοίχοι κτλ τότε ίσως χρειαστείς και παραπάνω.Θα το διαπιστώσεις στην πράξη.Ξεκίνα δοκίμασε  όπως λες με 1 repeater και βλέπεις 

Edited by project.breeze
Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται το budget.Αν δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό τότε πάς σε cisco για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

gibsonlp

 

η εγκατάσταση που ζητάς δεν είναι εύκολη στην περίπτωση που δεν υπάρχει η σχετική εμπειρία.

 

Είναι μια σχετικά "μεγάλη" εγκατάσταση που πρέπει να έχεις κατα νου τα εξής:

  1. απαιτείται ξεχωριστό δίκτυο για το προσωπικό και για τους πελάτες του ξενοδοχείου? (θέμα ασφάλειας)
  2. θα είναι ανοιχτό δίκτυο, χωρίς κλειδί ασφαλείας, θα είναι με ένα μοιραζόμενο κλειδί, ή με κλειδί που θα λήγει την ημερομηνία αναχώρισης του πελάτη?
  3. είναι ζητούμενο η πλήρης κάλυψη του χώρου? δλδ ενοχλεί τον ιδιοκτήτη που θα ενοχλούνται οι πελάτες αν χάνουν το σήμα κινούμενοι μεταξύ των χώρων?
  4. πόσοι χρήστες πρέπει να "σηκώνει" το δίκτυο?
  5. VDSL συνδεση υπάρχει???
  6. Restart στο σύστημα πως θα γίνεται????
  7. ....

πάντως χωρίς καλώδια δουλειά δεν γίνεται.......!!!

τα Cisco είναι σχεδόν μονόδρομος....

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

Η μελέτη δικτύου είναι εξειδικευμένη μελέτη.

 

 

Χρειάζεται μελέτη με βάση την γεωμετρία και την βλάστηση του χώρου,τις απαιτήσεις σε ασφάλεια,σε ταχύτητα, κτλ.

Χωρίς μελέτη θα έχεις πολλά τυφλά σημεία.

 

Τα πολλά ασύρματα router εκτός από πιθανή ενόχληση των πελατών που ανησυχούν για την ακτινοβολία έχουν και θέμα με τις παρεμβολές μεταξύ τους οπότε μειώνεται η απόδοση του δικτύου.

Αν το ξενοδοχείο έχει πελάτες υψηλού επιπέδου ή επαγγελματίες θέλεις οπωσδήποτε managed router με καλό firewall.

Επίσης πρέπει να δεις τις απαιτήσεις πελατών για voip (skype,viber,facebook,on line games),κατεβάσματα,online video,κτλ.

Εκτός από την Cisco υπάρχουν και οι HP,DELL,Huawei .Στην Ελλάδα πιο διαδεδομένα λόγω της πιστοποίησης των τεχνικών είναι της cisco.

 

Συμφωνώ πως χωρίς καλώδια δεν γίνεται σωστή δουλειά,ένα ασύρματο router μπορεί να εξυπηρετήσει ικανοποιητικά 10 με 20 άτομα και αυτό για απλή χρήση.

Προσοχή θέλει και η τοποθέτηση,μόνο σε εσωτερικό χώρο εκτός αν ο εξοπλισμός είναι πιστοποιημένος για εξωτερικό χώρο.

 

 

Τα repeater δεν είναι λύση.Κάθε repeater δίνει την μισή ταχύτητα από το προηγούμενο.Σε 3 στην σειρά η ταχύτητα έχει πέσει στο 1/8.

 

Αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με δίκτυο υπολογιστών καλύτερα να συνεργαστείς με κάποιον που έχει σχετική εμπειρία.

Θα κοστίσει σίγουρα παραπάνω αρχικά αφού θα πρέπει να πληρωθεί ο άνθρωπος αλλά συνολικά αλλά είναι πιο οικονομική λύση μακροπρόθεσμα καθώς θα γλιτώσεις τις αμέτρητες επισκέψεις για επίλυση απλών προβλημάτων που δεν πάει το μυαλό σου ότι θα συναντήσεις.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

 

 

Τα πολλά ασύρματα router εκτός από πιθανή ενόχληση των πελατών που ανησυχούν για την ακτινοβολία έχουν και θέμα με τις παρεμβολές μεταξύ τους οπότε μειώνεται η απόδοση του δικτύου.

 

 

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά η μπάντα των WiFi routers είναι από 2.4-5GHz οπότε ανήκει στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία και δεν ενέχει κίνδυνο για την υγεία.Τώρα θα μου πεις,άντε να το εξηγήσεις στον πελάτη.Αυτό που λες για τα repeaters δεν το γνώριζα καθώς έχω repeater στο σπίτι και πηγαίνει εξίσου καλά με το να συνδέομαι στο router.Υπάρχει πάντα η λύση της πρίζας δικτύου και η σύνδεση με router αλλά νομίζω ανεβαίνει πολύ το κόστος.Τα πάντα γίνονται,θέμα χρημάτων είναι νομίζω.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,ότι θα πρέπει να συνεργαστεί με κάποιον που έχει εξειδίκευση στο κομμάτι αυτό γιατί κι εγώ αυτά που λέω τα λέω με την ενασχόλησή μου σε εντελώς ερασιτεχνικό επίπεδο,μην παρεξηγηθώ

Edited by project.breeze
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ένα WiFi μπορούμε "κατά παραδοχή" να υποθέσουμε πως δεν εκπέμπει επικίνδυνη ακτινοβολία θεωρόντας κάποια όρια εκπομπής σε ισχύ και σε χρόνο.

Όταν έχεις πολλά router και πολλούς χρήστες δεν ισχύει ούτε η παραδοχή για χαμηλή ισχύ εκπομπής, καθώς εκπέμπουν πολλές συσκευές μαζί, ούτε η παραδοχή για τον χρόνο καθώς όλο και κάποιος χρήστης θα κατεβάζει δεδομένα.

 

Μερικά σχετικά άρθρα.

http://stopsmartmeters.org.uk/papers-finding-adverse-biological-effects-damage-to-health-from-wi-fi/

http://stopsmartmeters.org.uk/major-phone-firm-patent-admits-non-thermal-exposures-to-wireless-radiation-is-genotoxic-causes-clear-damage-to-hereditary-material/

 

Για τους οπτικούς τύπους υπάρχουν και μερικά βίντεο

http://wifiinschools.com/videos-dna-damage.html

 

Όταν συνδέονται δυο τρεις υπολογιστές δεν φαίνεται η διαφορά.

Το ADSL έχει συνήθως ταχύτητα έως 20Mbs. Ένα wireless G router έχει μέγιστη ταχύτητα 54Mbps οπότε με ένα repeater πέφτει στα 27Mbps. Όταν όμως μιλάς για ξενοδοχείο, θέλεις πολλές γραμμές ADSL και σημαντικά μεγαλύτερο bandwidth ώστε να καλύψεις ταυτόχρονα 50+ χρήστες (πιθανή ζήτηση με 24 δωμάτια, με 2 άτομα το δωμάτιο, συν επισκέπτες, συν προσωπικό, συν τερματικά της επιχείρησης για παραγγελίες κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.