Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με ενεργειακη εστία Romotop


iom

Recommended Posts

Το Μάρτιο του 2013 ο αντιπρόσωπος στη Β. Ελλάδα της τσέχικης εταιρίας Romotop εγκατέστησε μία ενεργειακή εστία KV055A. Από τις πρώτες καύσεις έβγαινε από τους αεραγωγούς μία πολύ δυσάρεστη μυρωδιά, όχι καπνιά. Έκαψα το τζάκι σχεδόν 1,5 χρόνο πολύ δυνατά και για ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά η οσμή δεν έφυγε.  Ο αντιπρόσωπος συμπέρανε ότι φταίει η εστία μια που η οσμή έβγαινε από τους αεραγωγούς του θερμοθαλάμου και έτσι μετά από πίεση μου αντικατέστησε την εστία με νέα το Νοέμβριο του 2014.

Η εστία έμεινε χωρίς να καλυφθεί από μπροστά με γυψοσανίδα για να βεβαιωθούμε ότι δε θα μυρίζει πάλι. Και στο νέο τζάκι η μυρωδιά ήταν η ίδια. Αφαιρέσαμε το θερμοθάλαμο με τους αεραγωγούς και πάλι υπήρχε έντονη η οσμή. Όσοι ήρθαν σπίτι μου μυρίζανε και αυτοί τη δυσάρεστη οσμή. Όλοι συμπεράνανε ότι η οσμή προέρχεται από το τζάκι και σε καμία περίπτωση από μονώσεις, κόλλες, πετροβάμβακα. Μέχρι που μετακινήσαμε το τζάκι εκτός της κατασκευής (το απομακρύναμε από πετροβάμβακα και γυψοσανίδες) και η οσμή υπήρχε πάλι.

Ο τεχνικός που το εγκατέστησε, υπάλληλος του αντιπροσώπου, ισχυρίζεται μετά από όλα αυτά ότι μυρίζει ο καυτός αέρας και ότι το ίδιο συνέβαινε και στο πρώτο τζάκι, παρόλο που είχε πει αρχικά ότι όντως μυρίζει, ενώ θα έπρεπε να μην υπάρχει καμία μυρωδιά.

Η οσμή είναι τόσο έντονη που το σπίτι είναι διαρκώς με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες ενώ τα μικρά μου παιδιά κλεισμένα στο δωμάτιο τους για να μην το μυρίζουν.

Είχε ποτέ κανείς παρόμοιο πρόβλημα με ενεργειακό τζάκι; Ή πρόβλημα με τζάκι romotop;

Link to comment
Share on other sites

Σε ενεργειακό τζάκι palazetti εγκατεστημένο εδώ και 7 χρόνια στην οικία μου δεν υπάρχει καμία δυσάρεστη οσμή. Εδώ και μερικού μήνες έχει βάλει και ο πεθερός μου ενεργειακό τζάκι βουλγάρικο (νομίζω prity ή κάτι τέτοιο) και πάλι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το τζάκι εγώ το έχω όλη μέρα αναμμένο και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Πρέπει να φταίει η κατασκευή του.

Edited by sarris_kosmas
Link to comment
Share on other sites

Το τζάκι το μεταφέραμε μακριά από τις μονώσεις (πετροβάμβακα, γυψοσανίδες), αφαιρέσαμε το θερμοθάλαμο και τους αεραγωγούς και πάλι μυρίζει. Η μυρωδιά ξεκινάει όταν η θερμοκρασία του αέρα που βγαίνει από τις περσίδες είναι 33 C.

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε τι κόλλες, μονωτικά και άλλα υλικά χρησιμοποίησε ο εγκαταστάτης.

 

Έχω δει πολλές φορές κάποιες "παραδοχές" που κάνουν οι εγκαταστάτες στα υλικά για να ρίξουν το κόστος, ένα ακατάλληλο υλικό μπορεί να σου κάνει την ζημιά.

Ενδεικτικά μπορεί να έχει για μόνωση σιλικόνη ή άλλες πάστες αντί για πετροβάμβακα (ή άλλο αντίστοιχο), σιλικόνη αντί για ειδικό τσιμέντο, κάποιον πλαστικό αγωγό αντί για μεταλλικό, κτλ.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Σας παρακαλώ αν έχετε βρει την λύση, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μία πολύ ασχημη μυτωδιά καμμένου πλαστικού που δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Δεν έχω κλείσει ακόμα χρόνο στο σπίτι και σκεφτόμουν ακριβώς αυτά που έγραφε ο φίλος πιο πάνω για γυψοσανίδες κτλ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.