Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτής δόμησης σε νέα κατασκευή - ερωτήματα


Thomas1982

Recommended Posts

Το συνολικό ύψος του κτιρίου βάση σχεδίου πρέπει να είναι 15 μέτρα, η μετροταινία μου λέει 14.90, ο ελεγκτής με το σούπερ λέιζερ 15.40. Είναι γνωστό ότι η μετροταινίες δεν έχουν την απόλυτη ακρίβεια, αλλά από τα δυο μέσα μετρήσεων, πιο θεωρείτε με την μικρότερη απόκλιση;

 

Οι επιτρεπτές αποκλίσεις είναι σύμφωνα με τον ν.4030/2012 (άρθρο 6, παρ 9.γ) έως 2% με μέγιστο τα 10 εκ όσον αφορά το κτίσμα και έως 2% με μέγιστο τα 20εκ  όσον αφορά τις πλευρές του οικοπέδου.

 

Το 14.90 είναι εντός του επιτρεπτού, το 15.40 δεν είναι.

 

Θα πρότεινα να πάρεις και εσύ δυο αποστασιόμετρα, έστω και δανεικά. Θα μετρήσεις την απόσταση και αν σου βγαίνει και στα δύο η μέτρηση διαφορετική του 15.40 και εντός του επιτρεπτού (14.90 έως 15.10) κοίτα την μάρκα του αποστασιομέτρου του ελεγκτή και το CE.

Αν δεν έχει το κανονικό CE και έχει το China Export τότε κατευθείαν αμφισβητείς την εγκυρότητα των μετρήσεων (μου έχει τύχει βέβαια η εταιρεία να έχει CE αλλά είχε τυπωθεί λανθασμένο λογότυπο, ζήτησα και μου στείλανε τα πιστοποιητικά τους ). Αν έχει το κανονικό CE τότε ρώτησε την ημερομηνία αγοράς, αν είναι σχετικά παλιό μπορεί να χρειάζεται διακρίβωση.

 

CE-Marks-lrg.jpg

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ας φέρει ο επιβλέπων έναν συνάδελφο/συνεργάτη/φίλο τοπογράφο με ένα total να λυθεί το πρόβλημα σε 5 λεπτά και να πειστεί (ελπίζω ) και ο ελεγκτής εάν δεν είναι εκ του πονηρού ορμώμενος όπως σου είπε και ο terry παραπάνω, γιατί 4 επισκέψεις με μόνο σημείο αμφισβήτηση το μέγιστο ύψος του κτηρίου, είναι κωμικοτραγικό... 

Link to comment
Share on other sites

Προς ενημέρωση, σήμερα μέτρησε το ύψος και το βρήκε 15,11. Μου λέει να γίνει νέα έκδοση της άδειας. Καλώς ή κακώς, πάνω στο καβγά του λέω, αν έρθετε αύριο θα το βρείτε κάτω από 15 μέτρα. Οπότε παραιτηθείτε να ξεμπερδεύουμε. Δεν βλέπω αίσιο τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Εγω βλεπω οτι τα εχετε μπλεξει.

Ο Επιβλεπων που ειναι?

 

Η διαδικασια ειναι ορισμενη βασει Υπουργικης Αποφασης.

Επρεπε να πληρωθει εντος 24ωρων απο τη διενεργεια του ελεγχου.

Ποτε σκεπευετε να το κανετε?

Σας εχει δωσει αρ. λογαριασμου Εθνικης?

 

Τελικα ο Επιβλεπων που ειναι?? (ξαναρωταω).

 

Η κυριος του εργου, δεν εχει καμια δουλεια, ουτε στη διενεργεια του ελεγχου, ουτε στη διαδιακασια, παρα μονο στην πληρωμη του Ελεγκτη.

 

99% ο Ελεγκτης σε συννενοηση με τον επιβλεποντα εχει αλλαξει την ημερομηνια ελεγχου.

Δεν μπορει να περασαν 6 μερες και να μην εστειλε το Πορισμα, ουτε να πληρωθηκε.

 

ΥΓ. Επρεπε να διαβασω τα προηγουμενα ποστς σου, για μην μπω στη διαδικασια να ασχοληθω.

Καλη συνεχεια!!!

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Ο επιβλέπων ήταν παρών στις προηγούμενες μετρήσεις, εκτός της σημερινής που δεν μπόρεσε να έρθει. Διαφωνεί με τον ελεγκτή και λέει να κάνει ένσταση. Ρώτησα τον επιβλέπων για τις προθεσμίες και μου λέει δεν μετρούν οι αργίες και τα Σ/Κ, σήμερα πρέπει να βγει το πόρισμα. Για τον λογαρισμός τραπέζης συνεχώς την ρωτούσε ο επιβλέπων και συνεχώς ίδια απάντηση. Θα του το στήλει με η-μέιλ.

Edited by Thomas1982
Link to comment
Share on other sites

Και μια τελευταία ερώτηση. Η θερμομόνωση μετρά στο ύψος της οικοδομής; έτσι όπως μετρούδαν τα ύψη, μετρούσαν και την μόνωση ταράτσας. Ενώ το σχέδιο λέει 15 μέτρα για το ύψος της πάνω μεριάς της πλάκας της ταράτσας.

Link to comment
Share on other sites

Πάντα ελέγχουμε το εγκεκριμένο ύψος της αδείας. Αυτό σημαίνει ότι το ύψος της θερμομόνωσης θα έπρεπε να φαινόταν στα σχέδια της αδείας. 

 

Αν δεν φαίνεται, κακώς. Εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη επεξήγηση-τομή όπου θα φαίνεται κ η θερμομόνωση, και αυτό έχει εγκριθεί (δες Διάγραμμα Δόμησης).

 

Αυτές είναι πάντως ερωτήσεις που μπορείς άνετα να τις κάνεις στον Μηχανικό σου, τον οποίο εμπιστεύτηκες, και αυτός με τη σειρά του έχει την υποχρέωση να σου απαντήσει.

Edited by nikoscivil
Link to comment
Share on other sites

Προς ενημέρωση, σήμερα μέτρησε το ύψος και το βρήκε 15,11. Μου λέει να γίνει νέα έκδοση της άδειας. Καλώς ή κακώς, πάνω στο καβγά του λέω, αν έρθετε αύριο θα το βρείτε κάτω από 15 μέτρα. Οπότε παραιτηθείτε να ξεμπερδεύουμε. Δεν βλέπω αίσιο τέλος.

 

Με επιτρεπομενο υψος τα 15.00 μ βρηκε το υψος της οικοδομης 15.10 και κανει φασαρια ο/η ελεγκτης.

Αποψη μου ειναι οτι τελικα εχει χαθει το νοημα του ορου "ελεγχος κατασκευης".Απο το ενα ακρο τωρα εχουμε περασει στο αλλο.

Δεν ειναι δυνατον να δημιουργειται θεμα σε μια οικοδομη για 5 και 10 ποντους.Οικοδομη ειναι.Αλλο πραγμα το χαρτι και αλλο πραγμα η κατασκευη.

1.5 εκατοστο κατα μεσο ορο να φουσκωσει η πλακα σε καθε οροφο (που μπορει παρα πολυ ευκολα να συμβει και για παρα πολλους λογους)σε μια πενταοροφη με υπογειο οριστε αμεσως οι 10 ποντοι χωρις να υπαρχει καμμια προθεση παρανομιας απο τον ιδιοκτητη και τον μηχανικο.

Νομιζω οτι πρεπει να ειμαστε γενικα και οχι μονο στις οικοδομες πιο ευελιγκτοι  αν θελουμε να δουμε ασπρη μερα και παλι.

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.