Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η ΕΛΕΤΑΕΝ ζητάει να μάθει τις θέσεις των κομμάτων για την ενέργεια και τις ΑΠΕ


Engineer

Recommended Posts

Τις θέσεις των ελληνικών κομμάτων, που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια και την ανάπτυξη των ΑΠΕ, ζητάει να μάθει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Ειδικότερα, το κείμενο που στάλθηκε στα κόμματα είναι το εξής:

 

"Προς ..,

 

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον του τόπου.

 

Η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις που δεν μπορούν να αγνοηθούν και σημαντικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν.

 

Μεταξύ των πολλών προκλήσεων, η πρόκληση των ενεργειακών επιλογών είναι μονοσήμαντα καθοριστική καθώς οι συνέπειες των επιλογών μας επηρεάζουν την οικονομία, το περιβάλλον και την εξέλιξη της παγκόσμιας πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής.

 

Πιστεύουμε πως θα ήταν χρήσιμο για τους πολίτες ψηφοφόρους να γνωρίζουν τις θέσεις του κόμματος σας στα παρακάτω ερωτήματα:

 

- Ποια είναι η θέση του κόμματος σας για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μας;

 

- Ποια είναι η θέση του κόμματος σας για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας;

 

- Ποια είναι η θέση του κόμματος σας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας της χώρας μας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα;

 

- Ποια είναι η θέση του κόμματος σας για τους στόχους του 2030 για το Κλίμα και την Ενέργεια που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση;

 

- Ποια είναι η θέση του κόμματος σας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και ποιες προτάσεις θα εισηγηθείτε ή θα υποστηρίξετε στη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι το 2015, αν το κόμμα σας συμμετέχει στην νέα κυβέρνηση;".

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=14238

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Οι απαντήσεις των κομμάτων θα είναι οι εξής:

- Ποια είναι η θέση του κόμματος σας για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μας; (Συμπολίτευση: Έχουμε κάνει σοβαρά βήματα στον τομέα συτόν. Μπλά, μπλά, μπλά...Αντιπολίτευση: "Κανένα σοβαρό βήμα δεν έχει επιτευχθεί στον τομέα αυτό. Το κόμμα μας όταν κυβερνήσει θα θέσει θέμα ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας.") :unsure: 

- Ποια είναι η θέση του κόμματος σας για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας; (Όλοι μαζί: "Είμαστε υπέρ") 8-) 

- Ποια είναι η θέση του κόμματος σας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας της χώρας μας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα; (Το αφήνω για το τέλος)

- Ποια είναι η θέση του κόμματος σας για τους στόχους του 2030 για το Κλίμα και την Ενέργεια που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση; (Συμπολίτευση: "Είμαστε ήδη σε τροχιά εφαρμογής των κατευθύνσεων αυτών. Μπλα, μπλα, μπλα...". Αντιπολίτευση: "Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε σε τροχιά εφαρμογής. Χρειάζονται γρήγορα βήματα...μπλα, μπλα, μπλα...") 

- Ποια είναι η θέση του κόμματος σας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και ποιες προτάσεις θα εισηγηθείτε ή θα υποστηρίξετε στη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι το 2015, αν το κόμμα σας συμμετέχει στην νέα κυβέρνηση;". (Όλοι μαζί: "Θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα και θα σας πούμε...") :blink:

Όσον αφορά το 3ο ερώτημα λέω ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας είναι προ και μετά μνημονιακή δέσμευση του Ελληνικού Κράτους στην Ε.Ε, δηλαδή ειλημμένη απόφαση με υποχρέωση εφαρμογής. Όποιος πει ότι είναι υπέρ ή κατά είναι ψεύτης. Ε καλά, δεν θα 'ναι και η πρώτη φορά  :D

Και για το 4ο, κόβω το κεφάλι μου, ότι δεν θα τους ξέρουν ούτε επιγραμματικά. :grin:

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.