Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Eurostat: Aρνητική πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία


Engineer

Recommended Posts

Σε 24.423.000 υπολογίζει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία τους άνεργους στην Ευρωζώνη, τον Νοέμβριο του 2014, με την Ελλάδα να διατηρεί την αρνητική πρωτιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο παρέμεινε σταθερό στο 11,5%. Η Ελλάδα, με στοιχεία Σεπτεμβρίου, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση με ποσοστό 25,7%, αν και παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση σε επίπεδο έτους (από 28% τον Οκτώβριο του 2013). Παράλληλα, η υψηλή ανεργία των νέων της Ισπανίας (53,5%) κράτησε στη δεύτερη θέση την Ελλάδα, με 49,8%.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. μειώθηκε ελαφρά κατά 0,1% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014 και άγγιξε το 10%.

 

Αναλυτικά, η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στο 25,7% μειωμένη σε σχέση με τον Αύγουστο (26%) αλλά και σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα, ένα χρόνο πριν (28%).

 

Σταθερή στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2014 σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ ένα χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2013, η ανεργία ήταν 11,9%.

 

Στην «Ε.Ε. των 28» η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10% τον Νοέμβριο, σημειώνοντας ελαφριά πτώση σε σχέση με τον Οκτώβριο (10,1%). Ενα χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2013, η ανεργία στην Ε.Ε. ήταν 10,7%.

 

Συνολικά τον Νοέμβριο καταγράφονται 24,4 εκατομμύρια άνεργοι στην Ε.Ε. και 18,4 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.

 

Η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 23,7% (έναντι 23,9% τον Νοέμβριο του 2013) και στην Ε.Ε. στο 21,9% (έναντι 23,2% τον Νοέμβριο του 2013).

 

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (25,7% τον Σεπτέμβριο), την Ισπανία (23,9%) και την Κύπρο (16,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,9%), στη Γερμανία (5%), στη Μάλτα και στην Τσεχία (5,8%).

 

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Σεπτέμβριο μειώθηκε στα 1,241 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 22,8% και στις γυναίκες στο 29,5%.

 

Αν και πρωταθλήτρια ανεργίας των νέων αναδεικνύεται σύμφωνα με τη Eurostat η Ισπανία (53,5%), τα στοιχεία για την Ελλάδα παραμένουν δυσοίωνα, καθώς τον Σεπτέμβριο, το ποσοστό ανεργίας των νέων αυξήθηκε σε 49,8% από 49,2% τον Αύγουστο του 2014.

 

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων της Ισπανίας και της Ελλάδας ακολουθεί η Ιταλία (43,9%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται σε Γερμανία (7,4%), Αυστρία (9,4%) και Ολλανδία (9,7%).

 

Πηγή: http://www.kathimeri...as-sthn-anergia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με συνδυασμό με τα

 

Την ίδια χρονιά στην ΕΕ 120 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας, ή το 24,5% του πληθυσμού, έναντι 23,8% το 2008.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (48%), στη Ρουμανία (40%), στην Ελλάδα (35,7%), στη Λετονία (35%) και στην Ουγγαρία (33%).

 

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5176450/eurostat-3-9-ekat-anthrwpoi-sthn-ellada-zoyn-konta-sto-orio-ths-ftwxeias/

 

πάμε πολύ καλά στην ΕΕ. Το αστείο είναι οτι θεωρούμε οτι στην Αμερική αφήνουν τους ανθρώπους και πεθαίνουν!!! Μήπως να ξαναδούμε καλύτερα τα πράγματα.

 

Υπόψιν στην Κίνα το ίδιο ποσοστό είναι <10%

 

http://www.indexmundi.com/china/population_below_poverty_line.html

 

Βέβαια ο Κινέζος υπολογίζει διαφορετικά την φτώχεια και έχει βαθμίδες αλλα συνολικά δεν ξεπερνάει το 27%.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να μας πούνε βέβαια και τα ποσοστά μαύρης εργασίας, αλλά και τα ποσοστά απλήρωτης εργασίας στην Ελλάδα.

Επίσης να μας πούνε και πόσοι είναι αυτοί που εργάζονται 3-4 ώρες την εβδομάδα σε part time δουλειές αλλά δεν λογίζονται ως άνεργοι ή ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με 1 ώρα την εβδομάδα που και αυτοί δεν πιάνονται για άνεργοι.
Τέλος να μας πούνε πόσοι είναι με μπλοκάκι, μηχανικοί κυρίως, που μπορεί να μην έχουν σταυρώσει δουλειά εδώ και καιρό αλλά και πάλι δεν πιάνονται για άνεργοι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το έχουμε ξαναπεί. Η στατιστική, ειδικά αυτή που χρησιμοποιεί το Ελληνικό κράτος, είναι η επιστήμη του ψεύδους. 

Το θέμα όμως θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ πιο σοβαρά απ' ότι τώρα. Η ανεργία προκαλεί επικίνδυνο ντόμινο (που λένε οι δημοσιογράφοι  :D ) σε όλη την οικονομία.  Όσο δεν δουλεύουμε δεν πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές. Τα χρήματα λοιπόν για συντάξεις από που θα βρεθούν; Η παράσταση της κρατικής επιχορήγησης ασφαλιστικών ταμείων έλαβε τέλος. Δε νομίζω ότι μας συμφέρει άλλο η εκλογολογία και ο χαβαλές της μαύρης ημιαπασχόλησης...Κανονικά το πρώτο θέμα των διαδηλώσεων, που έπρεπε να γίνονται καθημερινά από τα εργατικά συνδικάτα - που τα έφαγε η γάτα - είναι αυτό της ανεργίας. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να βρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που απαιτούνται σε καμία περίπτωση. Οποιοδήποτε ποσοστό ανεργίας  > 22% θωρείτε non-reversible. Αυτό που θα γίνει είναι να μειωθούν οι συντάξεις επιπλέον μέχρι το μαγικό νούμερο των <1000Ε. Η Ελλάδα ακόμα και αν αύριο βγει με ένα αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο που θα μπορεί να υποστηρίξει και που θα την αφήνουν να υποστηρίξει δεν πρόκειται να βρεθεί στο μέσο όρο της ΕΕ μετα το πέρας 30 ετων. Οτιδήποτε μπορεί και πρέπει να γίνει θα πρέπει να βλέπει την γενιά του 2050. 

Link to comment
Share on other sites

Η κατοχυρωμένη δια νόμου (εδώ γελάνε) κατώτατη εγγυημένη σύνταξη των Ελλήνων είναι 350€. Το θέμα όμως είναι ότι αφού τα ασφαλιστικά ταμεία δεν επιχορηγούνται πλέον με δανεικά με τη διαμεσολάβηση του κράτους (μνημονιακή δέσμευση) που θα βρουν λεφτά να πληρώσουν και αυτά τα 350€; Εδώ να δεις γέλιο. Φυσικά την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων που έλαβε χώρα τα προηγούμενα χρόνια δεν την λαμβάνει υπ' όψη του το κράτος.   

Γι αυτό ξαναλέω ότι η αφασία της Ελληνικής κοινωνίας μπροστά στο φαινόμενο της ανεργίας είναι ανησυχητική. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει καμία κατοχυρωμένη δια νόμου εγγυημένη σύνταξη διότι ο νόμος αλλάζει πολύ εύκολα. Η Ελληνική κοινωνία με ανεργία 30% είναι σε κατάσταση οχι απλά αφασίας αλλά κατά βάση τεχνικής υποβοήθησης. 

Δεν πρόκειται να βρεθεί καμία λύση τώρα για τον απλό λόγο οτι η σημερινή παγκόσμια οικονομική κατάσταση και πολιτικές των G7 δεν βλέπουν την Ελλάδα που πλέον δεν αποτελεί ούτε καταναλωτικό παράδεισο ούτε και επενδυτικό. 

 

Ακόμα και αν υπάρξει μείωση του χρέους στο 100% εντός δεκαετίας η χώρα θα επιστρέψει στην σημερινή κατάσταση διότι στην πραγματικότητα βρίσκετε στο club των ελλειμματικών χωρών όπως αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ.

 

Το οτι η χώρα βιώνει την πλέον ταχύτατη εξαφάνισή της μεσαίας τάξης δεν ενδιαφέρει κανένα. Προσωπικά θεωρώ οτι ποτέ δεν είχε την οικονομία να υποστηρίξει μια τόσο μεγάλη και καταναλωτική μεσαία τάξη. Σε κάθε παγκόσμια λίστα η χώρας μας βρίσκετε με το group της Κολομβίας, Κονγκό, και μερικών μικρών βαλκανικών. Οσο εθελοτυφλούμε να δούμε που ανήκουμε και τι θα πρέπει να κάνουμε ώστε σταδιακά, αργά και επίπονα να το αλλάξουμε θα μιλάμε οχι για συντάξεις των 350Ε αλλα για συντάξεις των 120Ε όπως σε πολλές Βαλκανικές χώρες. Όσον αφορά τα λεφτά που δόθηκαν στα ταμεία και που πλέον δεν υπάρχουν θα σας πρότεινα να κατανοήσετε οτι τα ασφαλιστικά ταμεία εδώ και 58 χρόνια ποτέ δεν σταμάτησαν να έχουν κρατική επιχορήγηση. Τα ταμεία λοιπόν δεν κουρεύτηκαν απο χρήματα που έδιναν τα μέλη τους αλλά από χρήματα που έπαιρναν απο τον κρατικό κουρμπανά είτε υπο μορφή έμμεσων ενέσεων είτε υπό μορφή παράλογων μορφών τελών.     

Link to comment
Share on other sites

Το οτι η χώρα βιώνει την πλέον ταχύτατη εξαφάνισή της μεσαίας τάξης δεν ενδιαφέρει κανένα. 

 

Πριν από 20 χρόνια περίπου ακουγόταν ένα οικονομικό "επιχείρημα" από τους διάφορους γυρολόγους της εποχής ως αντιστάθμισμα στην τότε μαζική αύξηση της ανεργίας των αναπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών: "Μη φοβάστε το μοντέλο της Ελληνικής οικονομίας στηρίζεται στην μικρομεσαία επιχείρηση η οποία παρουσιάζει ελαστικότητα στους κραδασμούς της διεθνοποιημένης παραγωγής". Έ, ρε γέλια...

Την είδαμε την μικρομεσαία επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια. Με το που έπεσαν οι πρώτοι φόροι μπουχός...Μα αυτού του τύπου οι επιχειρήσεις όχι απλώς στην πλειοψηφία τους δεν είχαν εξαγωγική δραστηριότητα αλλά δεν μπορούσαν να επιβιώσουν ούτε στην εγχώρια αγορά υπό το καθεστώς κυριαρχίας των πολυεθνικών της ΕΟΚ. Πριν την "Αλλαγή" υπήρχαν χιλιάδες μικρές κατασκευαστικές μονάδες που κάλυπταν την εγχώρια αγορά ικανοποιητικά. Με το που εμφανίστηκαν τα πρώτα νταβατζηλίκια (φόροι, πρόστιμα κλπ) και ταυτόχρονα έγινε άρση των δασμών στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά προϊόντα έκλεισαν οι περισσότερες.

Η ασθενική λοιπόν μικρομεσαία τάξη όλα αυτά τα χρόνια μεταλλάχθηκε σε μια καρκινικού τύπου "μεσαία τάξη" δημοσίων υπαλλήλων, κομματο-υπουργο-βουλευτικών λαμογίων και εισαγωγέων εμπόρων. Όταν έπρεπε να ενδιαφερθούμε και να αναζητήσουμε καλούς "γιατρούς" τρολάραμε. Ξοδέψαμε τα λεφτά μας στους κομπογιανίτες. Ίσως έτσι εξηγείται και η σημερινή αφασία του Ελληνικού λαού, ότι έχει δλδ καταλάβει το τέλος του και το έχει αποδεχθεί...Απλώς μέσα σε αυτή την μοιρολατρία του αποδέχεται με το στυλ "για να δούμε κι εσένα" τους τελευταίους πολιτικούς αλμπάνηδες που του υπόσχονται επιστροφή στη ζωή.

Όμως όλη αυτή η στάση είναι λάθος.     

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας τα τελευταία 40 χρόνια είναι η μειωμένη παραγωγικότητα και το αυξημένο μοναδιαίο κόστος παραγωγής....

Όλες οι κυβερνήσεις για να...  "λύσουν" αυτό το πρόβλημα ενίσχυσαν την "εισαγώμενη κατανάλωση"....  

Τα... "πρώτα" χρόνια ήταν καλά...

Με την έλευση του ευρώ και τον φθηνό δανεισμό... η οικιακή βοηθός έπερνε 8-10€/ώρα μαύρα 8-) ....

 

Και για όποιους έβλεπαν "ελάχιστα μπροστά"... ήταν φανερό πως το χρέος (ιδιωτικό + δημόσιο) ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί....

Απλά, (στην Ελλάδα) κάποιοι φρόντισαν να το φωνάζουν.... ενώ, άλλοι (άλλες χώρες), ακόμα και σήμερα ξέρουν πως να το.... "διαχειρίζονται..."

Το μείγμα λοιπόν αυτό... ήταν αναμενόμενο ότι θα είχε ως αποτέλεσμα ότι... όταν θα "στραγγαλιζόταν η παροχή" οι συνέπειες θα ήταν ανεξέλεκτες.....

 

και ο στραγγαλισμός... ήρθε...

 

αυτονόητα, οι.... "επιχειρήσεις" που τζίραραν το δανειζόμενο χρήμα... κράσαραν..... όπως επίσης και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών συνάντησαν την πόρτα της εξόδου από την αγορά εργασίας.....

 

το μέλλον....?

τα επόμενα χρόνια θα αρχίζουν να δημιουργούνται "χαμηλής ειδίκευσης" θέσεις εργασίας... των 250-450€/μήνα....

η ανεργία θα μειωθεί...

η "ανταγωνιστικότητα" θα.... ανακτηθεί...

οι συντάξεις θα ισοπεδωθούν....

και η Ελλάδα θα αποπληρώνει αέναα το χρέος της....

 

όσο για την μεσαία τάξη.... απλά, δεν θα ξαναϋπάρξει.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.