Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέγιστη απόσταση μεταξύ κτιρίων σε εκτός σχεδίου οικόπεδα (Ν. 4258/14)


Recommended Posts

σωστα, θα περασει απο επιτροπη.

Η καθετη αυτη ειναι νομιμη και αντιμετωπιζεται σαν "αυτοτελες" τμημα

και η διασπαση περναει  απο επιτροπη,

όπως θα περνουσε και ενα 4 στρ. όπου θα ηθελες να κανεις διασπαση

χωρις "περιεργες"...εκ πλαγιου συνδεσεις με υπογειες...περγκολες..:-)

Διαφορετικο ειναι το θεμα οπου, εχεις ενα γηπεδο, εχεις κανει νομιμες  4 καθετες και χτιζεις μια οικοδομη σε καθε καθετη... με αποσταση μισο Δ μεταξυ τους. Στην περιπτωση αυτη,  δεν εχεις διασπαση...εχεις νομιμη ανοικοδομηση μιας οικοδομης σε καθε ξεχωριστο "τμημα" και δεν χρειαζεσαι επιτροπή.

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

τι σημαινει παλι αυτο?

ο νομος σου δινει το δικαιωμα για καποιο αίτημα, υποβαλλοντας σχετικα εγγραφα και στοιχεια. 

Η επιτροπη θα αποφασισει με βαση το νομο και τις οδηγιες που εχει.

Και δεν ειναι θεμα "προθυμιας".

Κι αν σου απορριψει το αίτημα, θα σου εξηγησει το "γιατι"

«α) Επιτρέπεται η διάσπαση του ενιαίου κτιρίου μετά τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και με τις εξής προϋποθέσεις: αα) Τα επί μέρους, μετά τη διάσπαση, κτίρια σε κάθε περίπτωση αποτελούν ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο, ββ) Στην περίπτωση που προβλέπεται ενιαίο κτίριο το οποίο αποτελεί σύνθεση περισσοτέρων όγκων, η σύνδεση αυτών επιβάλλεται να έχει πλάτος κατ ελάχιστον 1,20 μ. και προσμετράται τουλάχιστον σε έναν από τους συντελεστές δόμησης ή κάλυψης

.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

α) Επιτρέπεται η διάσπαση του ενιαίου κτιρίου μετά τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και με τις εξής προϋποθέσεις: αα) Τα επί μέρους, μετά τη διάσπαση, κτίρια σε κάθε περίπτωση αποτελούν ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο ΦΕΚ 270Δ ΑΡ 6 Παρ 1α

η δικια μας περιπτωση διαμορφωθηκε ως εξης  -εχουμε 4 καθετες ,εχουν ηδη χτισει  οι δυο και εμεις στην δικια μας θελουμε να κανουμε 2 ισογ κατοικιες των 25 τμ με την αποσταση + μεταξυ των .Καταθετω τον φακελο στην τοπικη υδομ και μου λεει " αφου εχουμε δυο κτιρια  ππρεπει να περασουμε αρχ επιτροπη...διασπαση ογκου. Αφου εχει διασπασθει ο ογκος προ πολλου θα χτιστει η δικια μας  και θα  κατασκευασθει και ισογεια 50 τμ  και στην 4η καθετη σε μεταγενεστερο χρονο  οποτε θεωρω οτι η  γνωμοδοτηση της επιτροπης  ειναι περιττη.Η υδομ λεει να  γνωμοδοτησουν και η επιτροπη το εξεταζει το θεμα στο συνολικο γηπεδο  και θεωρει οτι θα επρεπε να ειναι ανα δυο συνδεδεμενα τα κτιρια μεταξυ των (!!!.....) και οτι για την δικια μας καθετη εμαθα οτι δεν ειναι θετικα κειμενη  

 

 

Link to comment
Share on other sites

καιτοι δεν εισαι αρκετα σαφης...

να πουμε οτι:

 - Καθε καθετη εχει το δικο της ξεχωριστο  δικαιωμα να χτισει οπως -και όποτε θέλει- και με όποια μορφη θελει μεσα στο δικο της "τμημα"

Δεν  συγκρινονται τα κτισματα που θα χτισθουν σε καθε ξεχωριστη καθετη  -και σε διαφορετικους χρονους-   ουτε μπορουν  να  ειναι ενιαιο αρχιτεκτονικο συνολο

Ουτε η β΄[ή  οι υπολοιπες στο μελλον]  θα ακολουθησουν την "τεχνοτροπία " της α', που εχτισε πρωτη...

Ειπαμε οτι,

άλλο  ειναι να εχεις 4 στρ. και να θελεις να κανεις διασπαση, οπότε ακολουθεις τις ανω διαταξεις εγκρισης  απο την επιτροπη για ολα τα κτισματα στα 4 στρ.

 Εδω, με χτισμενες την α΄και β΄καθετη,  τι να συγκρινει η Επιτροπη, οταν η α' καθετη εκανε μια α'   μορφη  πριν 10 χρονια   και η β΄ καθετη μια διαφορετικη?

Αρα, άλλο ειναι να θες να χτισεις σε  μια απο τις 4 καθετες.

  Στην περιπτωση αυτη η Επιτροπη θα ελεγξει τα δυο κτισματα  της διασπασης  μονον σε αυτη την καθετη.

αυτη ειναι η γνωμη μου

 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πριν, dimitris GM said:

Αρα, άλλο ειναι να θες να χτισεις σε  μια απο τις 4 καθετες.

  Στην περιπτωση αυτη η Επιτροπη θα ελεγξει τα δυο κτισματα  της διασπασης  μονον σε αυτη την καθετη.

αυτη ειναι η γνωμη μου

 

πολύ σωστή η άποψη σου φίλε μου, αλλά δυστυχώς είναι πολλές  οι επιτροπές που είναι εντελώς αν...ες!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα και Καλό μήνα!Εγώ έχω ένα πρόθυμο συμβούλιο και μία απρόθυμη ΥΔΟΜ.

Περίπτωση συγκροτήματος 4 ανεξάρτητων κατοικιών προς έκδοση αδείας σε εκτός σχεδίου έχει πάρει έγκριση διασπασης όγκων από ΣΑ αλλά η πολεοδομία δεν δέχεται τη θέση του ενός κτιρίου και μου ζητάει να το μετακινήσω και να ξαναπεράσω ΣΑ..

Τα κτίρια αποτελούν ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο, καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι οι αποστάσεις, τα θέλουν (δεν γνωρίζω αν είναι απλά επιθυμία) ανά 2 πιο κοντά. 

Το γήπεδό μου είναι στενόμακρο με δύο πλατώματα στις άκρες και πλάγιες αποστάσεις 7,5μ λόγω παλαιότητας. Τα κτίρια έχουν τοποθετηθεί περίπου σε σειρά για λόγους αξιοποίησης της θέασης με διαμόρφωση λοιπού περιβάλλοντος χώρου. Μου ζητάνε να έχω τα 2 στο ένα πλάτωμα και τα άλλα 2 στο άλλο πλάτωμα αλλά δεν έχω λάβει απάντηση/τεκμηρίωση που έγκειται η καταστρατήγηση των πολεοδομικών όρων επομένως δεν γνωρίζω να σας πω γιατί γίνεται αυτό. Υποψιάζεται κάποιος?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.