Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μέγιστη απόσταση μεταξύ κτιρίων σε εκτός σχεδίου οικόπεδα (Ν. 4258/14)


Recommended Posts

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, προφανώς τα έχουν βρει μεταξυ τους. Το θέμα είναι ότι την άδεια θα τη βγάλουν χωριστά. Δηλαδή τώρα θα χτίσει ο πελάτης μου και ΙΣΩΣ κάποτε χτίσει και ο άλλος. Το ζήτημα είναι τι θα κάνω εγώ τώρα για να είμαι εντάξει και μελλοντικά ως προς τον άλλο ιδιοκτήτη και ως προς την Πολεοδομία. Δηλαδή, θέλω να καταλάβω αν πρέπει να φτιάξω τώρα έναν Η/Χ γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μικρύνω το κτίριό μου αφού δεν έχω άλλο περιθώριο κάλυψης. 

Link to comment
Share on other sites

 η αδεια ειναι για ολοκληρο το γηπεδο.

Δεν μπορει να βγαλει ενας για "τμημα"  αφου -και πολεοδομικα και εμπραγματως- δεν υφισταται κανενα "τμημα'

 

Με βαση αυτό, κρινεται απο το ΣΑ η αποσταση ολων των κτιριων και οι υπολοιπες προυποθεσεις που ζηταει ο νομος.

Με βαση αυτη την εγκριση  θα κανετε και συσταση ΟΙ και διανομη προ πασης ανεγερσης.

Αλλον τροπο δεν βλεπω να υπαρχει...

 

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν οι δύο ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται για σύσταση ΟΙ. Οπότε, το δικό μου πρόβλημα είναι αν τα δύο κτίρια (αυτό δηλαδή για το οποίο θα βγάλω άδεια τώρα και το μελλοντικό) μπορούν να είναι τοποθετημένα σε ξεχωριστές θέσεις (διάσπαση όγκου) ή αν πρέπει να ενώνονται με Η/Χ ελάχιστου πλάτους 1,20μ και τι άλλοι περιορισμοί υπάρχουν για τις δύο αυτές περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν επιτρέπεται η σύσταση κατακορύφων, το μόνο που τους μένει είναι η σύσταση οριζοντίων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει (με κάποιο τρόπο) να υπάρχει στατική συνέχεια των δύο κτιρίων. Αλλιώς, όσο και να "τα έχουν βρει" κάποια στιγμή θα μπλέξουν

Link to comment
Share on other sites

ΗΧ.pdfΑν δηλαδή στην άδεια που εκδίδω τώρα κατασκευάσω έναν Η/Χ με πλάτος 1,20μ όπως φαίνεται στο σχέδιο που επισυνάπτω (είναι 1,20*1,20 ουσιαστικά αλλά δεν φαίνεται εδώ η διάσταση του πλάτους), μπορεί έπειτα το άλλο κτίριο να κολλήσει ακριβώς πάνω στο τέλος του Η/Χ και να είναι όλα οκ;

Edited by aneida
Link to comment
Share on other sites

η τροποποιηση του Δ 270  για την αποσταση μρεταξυ κτιριων, εχει συγκεκριμενες διαταξεις

Αυτες ακολουθεις...

«α) Επιτρέπεται η διάσπαση του ενιαίου κτιρίου μετά τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και με τις εξής προϋποθέσεις: αα) Τα επί μέρους, μετά τη διάσπαση, κτίρια σε κάθε περίπτωση αποτελούν ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο, ββ) Στην περίπτωση που προβλέπεται ενιαίο κτίριο το οποίο αποτελεί σύνθεση περισσοτέρων όγκων, η σύνδεση αυτών επιβάλλεται να έχει πλάτος κατ ελάχιστον 1,20 μ. και προσμετράται τουλάχιστον σε έναν από τους συντελεστές δόμησης ή κάλυψης

 [ή και σε περίπτωση που προβλέπονται περισσότερα ανεξάρτητα κτίρια αυτά δεν δύναται να είναι περισσότερα από τρία και δεν δύνανται να απέχουν, ανά δύο, απόσταση μεγαλύτερη του 2Δ, όπως το Δ ορίζεται στο άρθρο 3 του ν. 4067/2012].

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα έγκειται στο ιδιοκτησιακό. Χωρίς σύσταση ο.ι., ό,τι κατασκευαστεί θα ανήκει και στους δυο, κατά τα ποσοστά τους επί του γηπέδου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα.

Σε εκτός σχεδίου, αν γίνει διάσπαση όγκου με βάση το άρθρο 22 του ν4258/2014 για να γίνει προσθήκη κατ΄επέκταση σε υφιστάμενο, αφήνοντας σύνδεση πλάτους 1,20μ όπως λέει ο ν.4258 ανωτέρω, η οποία και θα μετρήσει σε δόμηση/κάλυψη:

για την απόσταση ανάμεσα στα δύο κτίρια (δλδ ουσιαστικά για το μήκος της ζώνης σύνδεσης) αποφασίζει το Σ.Α. και μόνο , από την στιγμή που καταργήθηκε το 2Δ με το άρθρο 155 του 4495/2017?

Αναφέρομαι σε ένα υφιστάμενο κτίριο όπου ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει προσθήκη αλλά όχι εφαπτόμενη, για αρχιτεκτονικούς λόγους. Το κτίριο θα είναι ενιαίο λειτουργικά αλλά θα αποτελείται ουσιαστικά από δύο κτιριακούς όγκους που θα συνδέονται.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπέρα σας,

θέλω να βγάλω άδεια για 4αστερο ξενοδοχείο σε 8 στρ, με ξεχωριστους τους χώρους, δηλ αλλού τα υπνοδωμάτια με το wc, σε άλλο χώρο η υποδοχή, ξεχωριστά το μπαρ και όλα ισόγεια, μπορείτε να μου πείτε σε ποιο νόμο το λέει;

σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τι οριζεται ως διασπαση όγκου; 
Σε νομιμως υφισταμενη κατοικια, θελει ο ιδιοκτητης να φτιαξει ενα υπνοδωματιο ακομα το οποιο "ενωνεται" στο διαγραμμα με το κυρίως κτίριο με ενα τοίχο ύψους 4 μετρων (0,40μ παχος) (ο οποιος προσμετραται στη δομηση λογω ύψους, και προφανως και στον ογκο του κτιρίου)

Αυτο θεωρείται διασπαση;
Σε αυτη την περιπτωση προκειται για επεκταση κατοικιας ή λογω μη λειτουργικης συνενωσης θα υπαρχει θεμα αν θελω να το παω με κατηγορια 3?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.