Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εργασία ενός Φοιτητή


yiannicivil

Recommended Posts

Καλησπέρα!

 

Όπως τα γράφει και ο συνάδελφος georgegaleos. Παραθέτω το λινκ όπου μπορείς να κατεβάσεις τον Αναλυτικό Προϋπολογισμό βάση του Ν4178 (αυθαιρέτων) (ανέβηκε από spafent). Βάζεις ποσότητες κατά τη σειρά των εργασιών που παραθέτονται στο excel, και το πρόγραμμα κάνει έναν προϋπολογισμό του έργου σου. Μιας και υπάρχουν οι τιμές νομίζω είναι ό,τι πρέπει για την εργασία σου. 

 

edit: οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ. 

Edited by Earl
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

....

.Θα χαρώ πολύ να σχολιάσετε και τα σχέδια, δεν έχω δείξει σχέδιά μου ποτέ σε μηχανικούς, "έξω" από το πολυτεχνείο!!

.

Το 3D «εστιατόριο ορόφου» δείχνει να έχεις ένα ύψος στον όροφο > 5 μέτρα…

Σωστά? Αν ναι γιατί τόσο μεγάλο και λίγο άχαρο και μη αξιοποιούμενο ύψος.

Σε κάποια σχέδια αν κατάλαβα καλά δείχνεις πλάκες να εδράζονται σε δοκάρια αρκετά μεγαλύτερα από >10μ !??

Στις τουαλέτες του ισογείου βαλε στις γυναικείες λίγο περισσότερο από τις αντρικές. Έχεις κάνει χρήση από τα απαιτούμενα στάνταρ για τον μέγιστο και μέσο πληθυσμό του χώρου για την χρήση που το προορίζεις ή όχι?

Το εστιατόριο από μόνο του θέλει τις δικες του τουαλέτες. (εκεί μπορείς να κάνεις χρήση των ελαχίστων απαιτήσεων που υπάρχουν για άδειες λειτουργίας)

Το γραφείο διεύθυνσης το έβαλες δίπλα στις τουαλέτες ΑΜΕΑ… κανένας διευθυντής δεν θα το εκτιμήσει ποτέ αυτό.

Για τα κοστολόγια όπως γράφεις σου ζητήθηκε προσεγγιστικός και όχι αναλυτικός.

Πρέπει να προσδιορίσεις λοιπόν το «είδος» κατασκευής σου. Μεταλλικό ή όχι, τυποποιημένες διαστάσεις ή ότι προκύψει κλπ

 

(για στοιχειώδη κρίση της αρχιτεκτονικής του κτιρίου θα χρειαζόταν και εικόνες από την θέση που θα τοποθετηθεί και οι άξονες ή άλλα δεδομένα που θα επηρέαζαν)

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Είναι υπέροχο αυτό που ζω!!!!

Σας ευχαριστώ όλους θερμά που ασχοληθήκατε, οι παρατηρήσεις σας είναι σωτήριες!!!

 

@ Elounda

Τις ψευδοροφές δεν το έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου από τι θα είναι.. Τις φαντάζομαι σαν παράλληλες ράβδους, που έχουν ένα μικρό κενό ανάμεσά τους, αναρτημένες από την πλάκα..

Τα lineweights στο pdf δεν φαίνονται καλά, αλλά στην εκτύπωση είναι εντάξει = )

 

@ stavrosa

Μακάρι να τα είχα αναρτήσει νωρίτερα! Σε μία εβδομάδα και κάτι παραδίδουμε, είναι και εξεταστική τώρα, δεν θα μπορέσω να κάνω αλλαγές τέτοιας κλίμακας.. Εκτός από τη ράμπα που είναι εύκολη! Πάντως έχετε δίκιο σε όλα, μακάρι να μου τα χε πει κάποιος!

Ευχαριστώ πολύ

 

@ georgegaleos και Earl

Ευχαριστώ ευχαριστώ ευχαριστώ!!!!!

 

@ Didonis

Τα μηχανολογικά που φαίνονται στον όροφο και σε μια όψη, τα "ξεπατίκωσα" (ντροπή μ!!) από κάποια σχέδια που βρήκα στο internet... Και στην όψη της εγκατάστασης ήταν τόσο το ύψος, οπότε το σχεδίασα κι εγώ έτσι... (βλ Α005)

Αυτά τα ανοίγματα είναι όντως πολύ μεγάλα, γιατί υποστηρίζονται από μεταλλικά δικτυώματα... Σε κάποιες όψεις και στις τομές φαίνονται.  Αναρωτιέμαι, "έξω" ένας τέτοιος Φ.Ο. πως σχεδιάζεται.. Πάντως είμαστε 3ο εξάμηνο, οπότε μας ανέχονται, δεν ξέρουμε ακόμα από φορείς στην ουσία, είναι η "πρώτη επαφή" . . .

Στο σχέδιο Α001 υπάρχει ένα διάγραμμα που έχει στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου.. Δεν τολμώ να το πω τοπογραφικό (μην κοιτάξετε το κουτάκι παρακαλώ!!)

 

Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα που γράφω στο forum όντας μη μηχανικός, για μια μη πραγματική υπόθεση..

Αν υπάρχει θέμα, ας μου το πει κάποιος, γιατί διαφορετικά δεν θα σας αφήνω σε ησυχία!!!!

Edited by yiannicivil
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα που γράφω στο forum όντας μη μηχανικός, για μια μη πραγματική υπόθεση..
Αν υπάρχει θέμα, ας μου το πει κάποιος, γιατί διαφορετικά δεν θα σας αφήνω σε ησυχία!!!!

 

Βάλε στο επάγγελμα στο προφίλ σου φοιτητής οπότε δεν θα μπερδευτεί κανένας και φυσικά συνέχισε.

Ο ενθουσιασμός σου θα σε βοηθήσει στον τομέα που διάλεξες.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τα αρχεία δεν είναι πλέον ορατά.

Το προηγούμενο ποστ δεν είχε να κάνει με την εργασία καθαυτή - την οποία βρίσκω πολύ προχωρημένη για 3 ο εξάμηνο. Ξέρω απο ΕΜΠ- και σίγουρα δεν είχαν κάτι να κάνουν με εσένα ή την εργασία σου. Μιλούσα για κάτι που θα βρεις μπροστά σου αργότερα.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα (λόγω έκδοσης προγράμματος) να δω τότε τα αρχεία αν και πολύ θα το ήθελα!!!  Και πλέον δεν είναι ορατά.

 

 

 

Συγχαρητήρια πάντως για το ζήλο, την έρευνα και καλή συνέχεια. :)

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το τι κοκκινίλα μου έχετε βάλει σε αυτό το ποστ, δεν συμαζεύεται, να δω που θα βρω φίλους να μου το μαζέψουν.

 

 

Δηλαδή, δεν τα λέω καλά ... μα είναι εργασία 3ου εξαμήνου, Πολ. Μηχ. ο σχεδιασμός Ξενοδοχείου? Μιλάμε για ένα από τα πιο σύνθετα θέματα και που πολλοί αρχιτέκτονες δεν έχουν τις γνώσεις να το κάνουν.

Δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο, για το ποιός είναι αρμόδιος να το κάνει, ή ποιοί. Γιατί αυτό δεν είναι προιόν εργασίας ενός ατόμου.

Συνήθως ομάδες Μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων, διακοσμητές και άλλοι ασχολούντε.

Εγώ μόνο είπα, ότι οι σχολές θα έπρεπε να συνενούνται. Στην Ελλάδα κοιτάει το χωραφάκι του ο καθένας και την δικιά του πίτα προσπαθεί να μεγαλώνει.

Αποτέλεσμα όταν με τον ΓΟΚ 2000 ψήφισαν την ενοποίηση κοινόχρηστων χώρων, ουδένας ανα την Ελλάδα, απο όσους γνωρίζω, τα πολλά παραδείγματα, δεν θυσίασε την μάντρα στο οικόπεδο του, προκειμένου να ενοποιήσει τους κοινόχρηστους στους ακάλυπτους των πολυκατοικιών των οικοδομικών τετραγώνων, σχηματίζοντας ένα μεγάλο ακάλυπτο, μιας μεγαλύτερης "ομάδας" ανθρώπων ,που πάλι θα συμετείχαν στην διαχείρηση με το ποσοστό τους και αυτό δεν είναι δύσκολο για τα μικρά έργα κυρίως, ακόμα ανάλογα το "τμήμα" θα μπορούσε ο καθένας * να συμμετέχει στην συντήρηση - αναβάθμιση του δικού του τμήματος .. αν και η γνώμη μου, ήταν ότι οι διαχειριστές θα έπρεπε να δημιουργούσαν ομάδα, που να επιμερίζοταν, τα έξοδα του "μεγάλου", "ενιαίου" κήπου.

Κοιτόντας το χωραφάκι μας λοιπόν η σχολή Πολ Μηχ Εμπ** αποφασίζει να αναθέσει στους φοιτητές 3ου εξαμήνου Πολ Μηχ ΕΜΠ τον σχεδιασμό! Και φυσικά την διαστασολόγηση και κοστολόγηση εγασιών. Οταν ακόμα δεν έχουν μάθει να σχεδιάζουν βασικές διαστάσεις δοκών.

Οκ, το λάθος δεν είναι τόσο μεγάλο για 6 κοκκινίλες! Και αυτό που ζητώ, μια μικρή επανόρθωση.

Ισως να παρεξηγήθηκα και δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με τους συναδέρφους Πολ. Μηχ. που ίσως πιο γνώστες να είναι και άτομα με αρκετή εμπειρία. Μιλούσα για συνενόηση των σχολών, Ενός Ιδρύματος! Είναι δυνστόν στην σχολή Αρχ. Μηχ. του ΕΜΠ να δίνονται εργασίες σχεδιασμού "Μεγάλων κτιρίων" στα μεσαία κιόλας εξάμηνα, και να μην μπορούν να συνενοηθούν οι σχολές, οι μεν να πάρουν τις εργασίες των δε! ή ακόμα καλύτερα, οι μεν να σχηματίσουν ομάδα με τους δε, για τον σχεδιασμό, την επαρκή στατική κάλυψη, τις επιμετρήσεις, τις κοστολογήσεις. Εργασίες που θα τις βρουν μπροστά τους και θα ανγκαστούν να συνεργαστούν να τις κάνουν. Μιλάμε για το ΕΜΠ, δεν μιλάμε για κανένα αμφιλεγόμενης ποιότητας σεμινάριο. Θα έπρεπε να υπήρχε συνενόηση και συντονισμός, τι διάολο, έναν Πρύτανη δεν έχουν?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο τόνος σου προσωπικά με πείραξε ,καμιά φορά άλλα  σκεφτόμαστε  και άλλα (λέμε)-γράφουμε.Αυτά που έγραψες τώρα άν τα έγραφες απ την αρχή θα σου λεγα και μπράβο.(-1 πάντως δεν σου έβαλα )

Edited by Elounda
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Tα "ισοφάρισα" εγώ, μην ανησυχείς, προχώρα ....ακάθεκτος!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.