Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χωρίς πρόστιμο έως 20 Φεβρουαρίου η αλλαγή έδρας στα μπλοκάκια


Engineer

Recommended Posts

Παρατείνεται μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2015, χωρίς κυρώσεις, η δυνατότητα των φυσικών προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών και φορολογούνται υπό προϋποθέσεις ως μισθωτοί, να προβούν σε τακτοποίηση της μεταβολής της επαγγελματικής τους εγκατάστασης.

 

Δηλαδή να δηλώσουν, αν δεν το έχουν πράξει, την κατοικία τους ως επαγγελματική εγκατάσταση προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να φορολογούνται ως μισθωτοί. Αλλιώς θα φορολογηθούν με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

Τη διευκόλυνση αυτή προς τους φορολογουμένους προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσιών Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

 

Οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ορίζουν ότι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία παρέχουν υπηρεσίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε μέχρι τρία φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες ή, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτόν, ποσοστό 75% του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από ένα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες, φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών υπηρεσιών υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν την εμπορική ιδιότητα και δεν διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση που διαφέρει από την κατοικία τους.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/c..._sta_mplokakia/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει μεταβολή σε κατοικία που νοικιάζεται; Aν ναι, τι δικαιολογητικά ζητούν, αρκεί το μισθωτήριο;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό αφορά εισοδήματα 2014 ή 2015; Εάν εν τω μεταξύ έχεις κάνει διακοπή στην εφορία το 2014, πώς μπορείς να αλλάξεις εδρα;

2014

 

Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει μεταβολή σε κατοικία που νοικιάζεται; Aν ναι, τι δικαιολογητικά ζητούν, αρκεί το μισθωτήριο;

 

Ευχαριστώ!

Παλιότερα ζητούσαν μία ΥΔ του ιδιοκτήτη ότι σε αφήνουν να το κάνεις.

Το θεωρώ εντελώς μάπα και ίσως να έχει αλλάξει.

Τηλέφωνο στο μητρώο της εφορίας σου.

 

άμα είσαι φιλοξενούμενος ισχύει ή θέλουνε τουλάχιστον δωρεάν παραχώρηση?

Χρειάζονταν μία ΥΔ του γονέα (αυτός ήταν συνήθως) ότι σου παραχωρείται δωρεάν.

Τηλέφωνο στο μητρώο της εφορίας σου.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.