Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μούχλα σε τοιχοποιία (υγρασία - υδρατμοί - συμπυκνώματα)


NKOLAS

Recommended Posts

Αυτό είναι ένα πρόχειρο σχεδιάκι από το σπίτι μου:

 

dhbzt7htl1sjpmc92mcx.jpg

 

 

Ξέχασα να γράψω ότι στην πάνω δεξιά κολόνα ακούγεται νερό να τρέχει :shock: όταν είναι ανοικτό το λάστιχο του κήπου της πολυκατοικίας :roll:

 

Η κατασκευή υποτίθεται ότι είναι πολυτελής

Στο δεξιό δωμάτιο κοιμούνται δύο παιδιά και στο αριστερό ένα μωρό. Ο τοίχος καθαρίζεται συνεχώς και η μούχλα ξαναβγαίνει. Έχουμε καταντήσει να έχουμε συνεχώς ανοικτά παράθυρα και δεν γίνεται τίποτα...

 

Υπάρχουν και καλά νέα: το σπίτι δεν είναι δικό μας

Link to comment
Share on other sites

όσον αφορά την κολώνα, νομίζω ότι αν το ψάξεις θα δεις ότι είναι αμόνωτη με αποτέλεσμα να δημιουργείται θερμική γέφυρα στο σημείο εκείνο. Έτσι η θερμοκρασία τοπικά είναι χαμηλότερη από τα υπόλοιπα τοιχώματα και έχεις υγροποίηση. Για την μούχλα τώρα δοκίμασε καποια από τα προαναφερθέντα.

 

Κάτι αντίστοιχο ίσως συμβαίνει και στην μπαλκονόπορτα εξαιτίας του εξώστη.

Link to comment
Share on other sites

Το ψιλιάζομαι αλλά μου φαίνεται αδιανόητο εν έτει 2006 να κατασκευάσει ο μεγαλύτερος εργολάβος της περιοχής κολώνες χωρίς μόνωση. Πιστέυω ότι οπωσδήποτε κάνουν θερμογέφυρες τα παράθυρα και τα σενάζ. Άλλο όμως να είναι "ιδρωμένα" τα κουφώματα και άλλο νερο!! Μιλάμε για ΝΕΡΟ!!

Link to comment
Share on other sites

αν το πρόβλημα είναι μόνο η μούχλα δεν έχει λόγο να κάνει μεγάλα έξοδα (μονώσεις). Τα προαναφερθέντα μάλλον θα λύσουν το πρόβλημα του. Αν υπάρχει πρόβλημα και με θέρμανση-ψύξη τότε ας ψάξει και την μόνωση. Αφού το σπίτι δεν είναι δικό του, μάλλον δεν αξίζει να το μονώσει. Εκτός και αν επωμιστεί το βάρος ο ιδιοκτήτης.

 

Για τη χλωρίνη πάντως, και ξάδερφος μου που τη χρησιμοποίησε το πρόβλημα το έλυσε. Τώρα αν κανει κακό άλλο θέμα. Αλλά αν ούτως ή άλλως σφουγγαρίζεις με χλωρίνη, τι έγινε και αν μπει στον τοίχο?

 

@Γιάννης

Αφού κοιμούνται παιδιά στα δωμάτια, καλύτερα κοίταξε να λύσεις το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δεν είναι δικό σου το σπίτι είναι και μειονέκτημα αναφορικά με το επίπεδο των επεμβάσεων που μπορείς να κάνεις. Ανάλογα προβλήματα έχω στο σπίτι μου γιατί οι κολώνες είναι αμόνωτες (κατασκευή των αρχών της δεκαετίας του 1980).

Για τα κουφώματα φταίνε τα τζάμια ακόμα και αν είναι ξύλινα ή συνθετικά. Αν είναι αλουμινίου χωρίς θερμοδιακοπή δεν το συζητούμε. Εξαρτάται βέβαια και από τον προσανατολισμό.

 

Η λύση που έχω εφαρμόσει στα δωμάτια των παιδιών στα οποία είχα αντίστοιχα προβλήματα είναι εσωτερική τοιχοποιία από γυψοσανίδες με μόνωση από εξηλασμένη πολυστερίνη.

Link to comment
Share on other sites

........... είναι η ύπαρξη συμπυκνωμάτων από την υγρασία του χώρου. Φρόντισε να μην υπάρχει συμπύκνωση της υγρασίας και θα σταματήσει το πρόβλημα με τη μούχλα/μήκυτα.

 

πως μπορεις να σταματησεις την συμπύκνωση της υγρασιας...με ποιο τροπο;

 

Οι λύσεις, γενικά, φαίνονται στο τέταρτο μήνυμα της προηγούμενης σελίδας (με ημερομηνία Παρασκευή 19 Δεκ. 2008 15:27)

Σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιος συνδυασμός των παραπάνω λύσεων. Μερικές φορές μπορεί η λύση να είναι τόσο απλή όσο μία διαφορετική διάταξη επίπλων, τέτοια που να επιτρέπει καλύτερη κυκλοφορία του αέρα. Τις περισσότερες φορές απαιτείται μεταφορά του θερμαντικού σώματος (καλοριφέρ). Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον κατασκευαστή και να του ζητήσετε να διορθώσει την ζημιά με μόνιμο τρόπο.

 

Μερικές φορές η υγρασία μπορεί να ΜΗΝ οφείλεται σε συμπυκνώματα της αυξημένης ατμοσφαιρικής υγρασίας του εσωτερικού χώρου, αλλά σε εισροή βρόχινων νερών από έξω.

 

Προς Γιάννη :

1. Νερό που ακούγεται να τρέχει όταν τρέχει νερό από το σωλήνα του κήπου ... Μπορεί να οφείλεται στο ότι η σωλήνα του κήπου έρχεται σε επαφή με την κολώνα (στο επίπεδο του ισόγειου) και ο θόρυβος ροής του νερού μεταφέρεται μέχρι τον όροφό σου.

2.Να υποθέσω ότι έχετε προσπαθήσει να μιλήσετε με το κατασκευαστή αλλά δεν μπορέσατε;

3. Το ότι λέει στην ταμπέλα "Πολυτελής κατασκευή", ΔΕΝ σημαίνει ότι πληροί τους στοιχειώδεις κανόνες επιστήμης και τεχνικής. Και όσο ο εργολάβος τονίζει περισσότερο την "πολυτέλεια", τόσο λιγότερο ενδιαφέρεται για την "επιστήμη και τεχνική"...

Link to comment
Share on other sites

Η μούχλα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας (ερεθισμούς στο αναπνευστικό, χρόνιο βήχα και διάφορα αλλεργικά συμπτώματα). Η μαύρη μούχλα έιναι ότι χειρότερο: http://en.wikipedia.org/wiki/Stachybotrys

Η λύση του Χάρη είναι πολύ καλή. Ο πετροβάμβακας έχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα σαν υλικό οπότε συγκρατώντας περισσότερους υδρατμούς εμποδίζει την συγκέντρωση και υγροποίηση τους σε κρύα επιφάνεια (σε σχέση με την πολυστερίνη) Μπορείς να δοκιμάσεις να τοποθετήσεις λεπτή μόνωση σε ρολό (μερικά χιλιοστά πάχος) για να γλιτώσεις χώρο. Απέφυγε τοποθέτηση επίπλων κολλητά στον εξωτερικό τοίχο, χειροτερεύει τη κατάσταση καθώς παρατείνει την υγρασία. (όπως εκεί που δείχνεις στο σχέδιο πίσω από το κρεβάτι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε δικιά μου περίπτωση, μου ειναι δύσκολο να πιστέψω οτι σε κολώνα ισογείου και μονο σε αυτή και σε ύψος 1,5μ απο το δάπεδο,χωρίς σωλήνες,χωρις λούκια εξωτερικά ...να εχω μουχλα που βγαίνει μόνο οταν βρεχει ...να σχηματιζεται απο συμπύκνωση υγρασίας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.