Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μούχλα σε τοιχοποιία (υγρασία - υδρατμοί - συμπυκνώματα)


NKOLAS

Recommended Posts

On 5/1/2015 at 4:28 ΜΜ, Indusys said:

Έχετε δει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο;

Το σπίτι είναι νεόδμητο, έχουμε εξωτερική θερμομόνωση με EPS που δεν πατάει στην πλάκα του δαπέδου.

Υπάρχει ένα κενό 2-3 cm που έχει μείνει δίχως πλήρωση ή που έχει πληρωθεί με τις πλάκες του δαπέδου και από εμπρός έχει τοποθετηθεί το σοβατεπί της φωτογραφίας.

 

Στους ιδιοκτήτες είπαν πως φταίνε οι αρμοί από τις πέτρες περιμετρικά του κτιρίου και επάλειψαν τα δάπεδα περιμετρικά με κάποιο στεγανοποιητικό. Παρ'όλα αυτά η υγρασία συνεχίζει περιμετρικά το έργο της (όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν αυτό το χάλι) και πλέον προχωράει και στους τοίχους που δεν έχουν επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

Μετά τους είπαν πως φταίει ο αρμός μεταξύ σοβατεπί και δαπέδου, τους ξαναμόνωσαν με ειδική μαστίχη.

 

Τα δάπεδα περιμετρικά πατάνε επάνω σε πλάκα (προέκταση του δαπέδου του σπιτιού) και από κάτω έχει γίνει πλήρωση με χώμα.

Η πλάκα του δαπέδου του σπιτιού έχει πληρωθεί επίσης με χώμα.

 

Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται και στο δώμα (όχι τόσο έντονα), και εκεί έχουμε υγρασία στα κάτω τμήματα της τοιχοποιίας.

Μήπως έχει γίνει κάποια γκάφα με την εξωτερική θερμομόνωση (με τη θέση του φράγματος υδρατμών);

Αλλά γιατί να έχουμε υγρασία μόνο τόσο χαμηλά...

 

Την άποψη σας παρακαλώ.

post-87690-0-90328700-1420467607_thumb.jpg

post-87690-0-98533500-1420467661_thumb.jpg

post-87690-0-74567200-1420467721_thumb.jpg

post-87690-0-16365900-1420467846_thumb.jpg

 

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ  for solutions to this problem.

 

Διαφήμηση 

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι "απάτη" (για αυτό και τα εισαγωγικά) αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις πάντα για τέτοιου είδους συσκευές.

Κάπου αναφέρει ότι "εμποδίζει το νερό να έλκεται από τους τοίχους και το κάνει να επιστρέφει στο έδαφος, εξαλείφοντας την υγρασία για πάντα."

Ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι λειτουργεί αυτή η διαδικασία που αναφέρει ότι κάνει αυτή η συσκευή, ως διαδικασία μήπως εξασφαλίσει ότι η υγρασία εν τέλει θα "φυλακισθεί" στο δάπεδο και σε κάποιους μήνες θα έχω ένα ωραίο χαλί από βρύα και λειχήνες ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν τίθεται θέμα 

41 minutes ago, Steffano Siof said:

to "not believe" it does not mean "it does not work"

αλλά γενικότερα είμαι πάρα (μα πάρα) πολύ επιφυλακτικός σε ιστοσελίδες που έχουν ως αυτοσκοπό την πώληση ενός ενός και μόνο ενός μηχανήματος, υλικού, κλπ.  που υπόσχεται το "to good to be true" και στα ελληνικά που υπόσχεται "παπάδες".

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω κι εγώ τις έντονες επιφυλάξεις μου (έως υποψίες για απάτη) για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Και μόνο το γεγονός ότι έχει πολωνέζικες "πιστοποιήσεις" (οι οποίες, τί ακριβώς πιστοποιούν?) δίχως μετάφραση, αρκεί.

Αν μπορούσε να καταπολεμηθεί η υγρασία με "μηχανάκια", το πρόβλημα θα είχε λυθεί προ πολλού. 

Τα ανωτέρω δεν με εκπλήσσουν. Όταν ο (πνιγμένος) καταναλωτής, ψηφοφόρος, κλπ, πιάνεται από τα μαλλιά του αγνοώντας τις λογικές φωνές, τα φαινόμενα τσαρλατανισμού θα είναι συχνά. Άλλωστε εμείς, οι (κάπως) ώριμοι, δεν ξεχνάμε και την περίπτωση Καματερού... 

Link to comment
Share on other sites

Tetris: it's totally fine that you have your strong reservations. to say "it's a Fraud"...... well, do you have the evidence for that accusation? It's a strong one. You must show evidence and take responsibility for what you say, if you say so. 
In any case, there are many cases in which this device has solved the problem of raising moisture. You don't have to believe it but there are factual evidences of it.

Edited by Steffano Siof
Link to comment
Share on other sites

Και κάποιος άλλος είχε σκάσει μύτη με άλλου τύπου συσκευή και πιστοποιητικά Λετονίας αν θυμάμαι καλά και μετά από σχετική έρευνα μελών του φορουμ και επικοινωνία με την πιστοποιούσα αρχή αποδείχθηκε ότι η πιστοποίηση με τον τρόπο που έγινε ήταν μάπα , οπότε δικαίως είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε θαυματουργά μηχανήματα.

Με πιστοποιητικά Πολωνίας , νομικό γραφείο στη Βουλγαρία , email Ιταλίας και απαντήσεις σε ξένη γλώσσα δεν ξεκινάς καλά ...
 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Steffano Siof said:

Tetris: it's totally fine that you have your strong reservations. to say "it's a Fraud"...... well, do you have the evidence for that accusation? It's a strong one. You must show evidence and take responsibility for what you say, if you say so. 
In any case, there are many cases in which this device has solved the problem of raising moisture. You don't have to believe it but there are factual evidences of it.

1ον εδώ είναι Ελληνικό Φόρουμ αν δεν το πρόσεξες.

2ον σε 4 μηνύματα σου έως τώρα κάνεις πάσα σε ιστοσελίδα (να δω τι μετάφραση θα σου κάνει ο γοουγλης το πάσα)

3ον σουτάρουμε σεμνά σεμνά όλα τα λίνκ 

4ον αφου δηλώνεις και ιδιώτης θα οριστείς ως ιδιώτης ώστε να μη μπορείς να ποστάρεις σε ενότητες που είναι μόνο για Μηχανικούς

5ον αν ξανακάνεις το ίδιο κολπάκι ειδικά με τα λίνκ θα γίνεις μόνιμος σπάμερ για εδω.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα.Σε κατοικία κατασκευής του 2000  αντιμετωπίζω προβλήματα με υγροποίηση υδρατμών κυρίως στα αλουμίνια τα οποία είναι χωρίς θερμοδιακοπή αλλά και  στα δομικά στοιχεία της κατοικίας που είναι αμόνωτα.Το σπίτι κατασκευάστηκε με διπλό τούβλο και dow ενδιάμεσα αλλά στα μπετά πιθανότατα δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου μόνωση καθώς η θερμοκρασιακή διαφορά τους με ένα IR θερμόμετρο ξεπερνά του 6 βαθμούς.Το καλοριφέρ είναι ρυθμιζόμενο στους 17 για τις ώρες που λείπουμε και στους 19 όταν επιστρέφουμε.

Οι υγροποιήσεις εκτός απο κουζίνα/μπάνιο είναι έντονες και στις κρεβατοκάμαρες όπου προτίθεμαι να αλλάξω τα κουφώματα σε συνθετικά ώστε να λύσω μέρος του προβλήματος και να περιορίσω τις απώλειες.Για να περιορίσω το φαινόμενο στους τοίχους σκέφτομαι και την λύση εσωτερικής μόνωσης 9mm αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι η ντουλάπα θα είναι ένα υποψήφιο μέρος υγροποιήσεων καθώς και οι δύο πλευρές της εφάπτονται πάνω σε θερμογέφυρα.Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για το αν η εσωτερική θερμομόνωση θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά.Η λύση της εξωτερικής μόνωσης που λογικά θα είναι και η πιο αποτελεσματική προς το παρόν δεν είναι εφικτή.

Link to comment
Share on other sites

το σπίτι αερίζεται επαρκώς σε καθημερινή βάση? καμιά φορά ο καλός αερισμός είναι αρκετός για τη λύση του προβλήματος. Από προσωπική εμπειρία συναντώ συνήθως αυτό το πρόβλημα σε οικογένειες με μικρά παιδιά που έχουν μονίμως τις μπαλκονόπορτες κλειστές για να μην κρυώσει το παιδί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.