Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΕΕ: Νέο πραξικόπημα, προεκλογικών κομματικών διορισμών στη διοίκηση του ΕΤΑΑ


Engineer

Recommended Posts

Νέο πραξικόπημα, προεκλογικών κομματικών διορισμών στη διοίκηση του ΕΤΑΑ από τους «καγκελόφραχτους», υπουργό Εργασίας και πρόεδρο του ΔΣ ΕΤΑΑ, κκ Βρούτση και Σελλιανάκη! Αντί να διώξουν τον Σελλιανάκη, προχωρούν σε κομματικούς διορισμούς, προσβάλλοντας το ΤΕΕ και τους Διπλωματούχους Μηχανικούς.

 

Άμεση παρέμβαση των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων, για την αποκατάσταση της δημοκρατικής δεοντολογίας και της νομιμότητας ζητά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης.

 

Η Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ, ομόφωνα καταδικάζει τους παράνομους και αντιδεοντολογικούς διορισμούς και ζητά άμεση ανάκλησή τους.

 

Το ΤΕΕ με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλει το νέο προεκλογικό πραξικόπημα παράνομων, αντιδημοκρατικών και αντιδεοντολογικών, κομματικών διορισμών, που επιβάλλει με κρυφή και διάτρητη Υπουργική απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης, μαζί με τον εγκάθετο του στο ΔΣ ΕΤΑΑ Αντώνη Σελλιανάκη και τους συνοδοιπόρους τους τον ορισμό νέου ΔΣ του ΕΤΑΑ και τους Τομείς του ΕΤΑΑ.

 

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης με επείγουσα επιστολή του, ενημερώνει για το νέο πραξικόπημα που εκδηλώθηκε εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, ως συνέχεια και αποκορύφωμα του παράνομου, καταστροφικού και ισοπεδωτικού έργου, που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον ασφαλιστικό φορέα των μηχανικών, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα, ιδίως τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της απερχόμενης κυβέρνησης, που υπέθαλψαν και στήριξαν τα έργα και τις ημέρες των κκ Βρούτση και Σελλιανάκη στο ΕΤΑΑ, να αντιδράσουν, να πάρουν θέση για τα τεκταινόμενα και να αποκαταστήσουν αμέσως τη νομιμότητα και τη δημοκρατική τάξη. Τονίζει ότι το εγχείρημα ολοκληρωτικού ελέγχου του Τομέα Μηχανικών και του ΔΣ του ΕΤΑΑ με κομματικές επιλογές, μία ημέρα μετά την 3η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, δείχνει τον πανικό της αποχώρησής τους και το «ήθος» τους, που παραβιάζει και την δημοκρατική δεοντολογία και τη νομιμότητα για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο εξαθλίωσης και περιθωριοποίησης των Διπλωματούχων Μηχανικών.

 

Επίσης η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ με ομόφωνη απόφασή της, που καταδεικνύει την καθολική στάση του σώματος των ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών απέναντι στο νέο πραξικόπημα των κκ Βρούτση και Σελλιανάκη καταγγέλλει και αποδοκιμάζει τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν, ζητώντας επίσης άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης και εφαρμογή της νομιμότητας.

Η νέα υπουργική απόφαση επιβράβευσης των επιλογών διοικητικής διάλυσης και ασφαλιστικής ισοπέδωσης του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ, που εκδηλώνεται προφανώς υπό τον πανικό και την εκδικητικότητα της προσεχούς αποχώρησης των κκ Βρούτση και Σελλιανάκη, εκλαμβάνεται ως ακραία πρόκληση και προσβολή της βούλησης των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ και του σώματος των ελλήνων μηχανικών, που έχουν ανακηρύξει τον κ. Σελλιανάκη ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» αλλά και του συνόλου των επιστημονικών φορέων ασφαλισμένων των κλάδων του ΕΤΑΑ, (ιατρών, φαρμακοποιών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων της χώρας), που έχουν ζητήσει την απομάκρυνσή του. Αίτημα που τέθηκε ξανά, με τον πιο επίσημο και πανηγυρικό τρόπο και αγνοήθηκε για μία ακόμη φορά, μετά το «Χριστουγεννιάτικό δώρο» του κ. Σελλιαννάκη, του κ. Βρούτση και της κυβέρνησης! «Χριστουγεννιάτικό δώρο» επιβολής, πάλι με παράνομη και διάτρητη απόφαση του εγκάθετου προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ, στους άνεργους και καταχρεωμένους ακόμη και σε όσους είχαν προχωρήσει σε νόμιμες ρυθμίσεις ασφαλισμένους, εξωπραγματικών αναδρομικών εισφορών και προστίμων, επιχειρώντας μαζική ηθική, οικονομική και επαγγελματική εξόντωση των διπλωματούχων μηχανικών.

 

Η νέα υπουργική απόφαση διορισμού, με κομματικά κριτήρια, μελών στο ΔΣ ΕΤΑΑ και τους Τομείς του ΕΤΑΑ, που εντοπίστηκε από το ΤΕΕ, ενώ προωθήθηκε κρυφά και αδιαφανώς από τους κκ Βρούτση και Σελλιανάκη και οι ακολουθούμενες διαδικασίες και πρακτικές από τους ίδιους προκαλούν πελώρια ερωτηματικά, τα οποία από μόνα τους συνθέτουν το μέγεθος της παρανομίας και του νέου πραξικοπήματος. Συγκεκριμένα:

 

-Γιατί η απόφαση εμφανίζεται ότι εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση σε ΦΕΚ στις 30 Δεκεμβρίου 2014, ημερομηνία κατά την οποία ήταν δρομολογημένη και πάντως γνωστή σε όλους η έναρξη της προεκλογικής διαδικασίας, κατά την οποία απαγορεύονται οι διορισμοί;

 

-Γιατί η απόφαση κατά παράβαση του νόμου, ενώ υποτίθεται ότι αναφέρει κωδικό ανάρτησης, δεν έχει αναρτηθεί εντός των νόμιμων προθεσμιών στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ;

 

-Γιατί δεν έγινε με επίσημο και νόμιμο τρόπο γνωστό τόσο το περιεχόμενο της απόφασης όσο και η πραγματική ημερομηνία έκδοσής της, ώστε να αποκλείονται βάσιμες αιτιάσεις, ότι στην πραγματικότητα είναι μεταγενέστερη της αναφερόμενης ημερομηνίας και εξ ολοκλήρου άκυρη και παράνομη;

 

-Γιατί ο υπουργός Εργασίας αγνόησε και παραβίασε την πρόβλεψη του νόμου για τρίμηνη παράταση της θητείας των μελών του ΔΣ ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ, όπως το συγκεκριμένο θέμα του τέθηκε εγκαίρως, επισήμως και εγγράφως από το ΤΕΕ, με επιστολή του προέδρου ΤΕΕ, σύμφωνα με απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ;

 

-Γιατί ο υπουργός έσπευσε αντιδεοντολογικά να αποκλείσει το ΤΕΕ για δεύτερη φορά από την άσκηση νόμιμων, αδιατάρακτων και καθιερωμένων δικαιωμάτων του, στη διαδικασία ορισμού των οργάνων διοίκησης του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, αποκλείοντας νόμιμο εκπρόσωπο με υπόδειξη του ΤΕΕ;

 

-Γιατί αποκλείστηκαν από τη νέα παράνομη, διάτρητη και τυφλά κομματική σύνθεση των ΔΣ ΕΤΑΑ και Τομέων του ΕΤΑ, επίσης κατά παράβαση του νόμου, τόσο εκπρόσωπος των ασφαλισμένων συνταξιούχων του Τομέα όσο και εκπρόσωπος των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου, με παράλληλο αποκεφαλισμό του προέδρου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, αφήνοντας χωρίς εκπροσώπηση και τους υπαλλήλους Μηχανικούς και τους Συνταξιούχους;

 

-Γιατί στη θέση του νόμιμου εκπροσώπου του ΤΕΕ τοποθετήθηκε γνωστός στον τεχνικό κόσμο και ευρύτερα στην κοινωνία προσωπικός κομματικός φίλος του υπουργού από την εκλογική του περιφέρεια για δεύτερη φορά;

 

-Γιατί όλοι οι νέοι διορισθέντες ως μέλη εμφανίζονται να διακρίνονται για τη κοινή κομματική τους ταυτότητα με τον υπουργό και τον εγκάθετο πρόεδρο του ΔΣ ΕΤΑΑ, που τους επέλεξαν;

 

Σημειώνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες καλούνται τα Μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΑ σε ανακριτικό γραφείο για να αναγνωρίσουν από φωτογραφίες το πρόσωπο του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη, από κινητοποιήσεις που οργάνωσαν το ΤΕΕ, οι επιστημονικοί σύλλογοι και οι συλλογικότητες των μηχανικών για την αποτροπή των εξωπραγματικών εισφορών και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μηχανικών.

 

-Έπρεπε πια να γνωρίζουν ότι οι μεθοδεύσεις των συνοδοιπόρων των γνωστών μεθοδεύσεων και των τακτικισμών και η επιχειρούμενη τρομοκράτησή μας, μας δυναμώνει ακόμη περισσότερο.

 

Οι κκ Βρούτσης και Σελλιανάκης μένουν στην μνήμη των ασφαλισμένων μηχανικών για το ασύλληπτο καταστροφικό έργο τους και στην ιστορία του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ ως «καγκελόφραχτοι», τόσο γιατί ύψωσαν κάγκελα αποκλεισμού και περιφρόνησης του δημοκρατικού διαλόγου και της συνεργασίας με τους θεσμικούς φορείς των μηχανικών, όσο και γιατί δεν δίστασαν να υψώσουν πραγματικά κάγκελα και αυθαίρετες μεταλλικές κατασκευές για να αποκλείσουν την πρόσβαση των ίδιων των ασφαλισμένων στο Ταμείο τους. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης και παράλληλα τονίζει σε δήλωση του:

 

-«Ευχόμαστε καλό ταξίδι στους κκ Βρούτση και Σελλιανάκη και σε όσους τους στήριξαν και τους στηρίζουν. Ο ελληνικός λαός και οι διπλωματούχοι μηχανικοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, ώστε στις 26 του μηνός, μετά τις εκλογές, να αποτελούν παρελθόν οι πολιτικές εξαθλίωσης και ισοπέδωσης μας, οι τακτικές που θίγουν την κοινωνική, κλαδική, προσωπική μας αξιοπρέπεια και οι εκφραστές τους μαζί με τα «κάγκελα» στο Ταμείο μας, στην κοινωνία και στη Δημοκρατία».

 

Πηγή: http://www.iekemtee....οίκηση-του-εταα

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνουμε καινούργια πολιτική στέγη Χρηστάκη? Τώρα σε πήρε ο πόνος για την αξιοκρατία... Αλλά αν εκεί που θες να πας εσύ σου ανοίξουν την πόρτα και δε στην κλείσουν στα μούτρα, καλά χαϊβάνια θα' ναι και αυτοί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

λένε οτι αν γίνει ο σύριζα κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για τους μηχανικούς. Μιας και ο τσίπρας είναι συνάδελφος. Ξέρει κανείς τίποτα? Θα πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές? Θα πίνουμε καφέ στο κολονάκι?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.