Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων


kostasbro

Recommended Posts

Καλησπέρα

Εχει ασχοληθεί κανείς για να πάρει την πιστοποίηση εκπαίδευσης ενηλίκων? Ψάχνω στο ιντερνετ αλλά δε μπορώ να βγάλω άκρη

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλήμερα

Για να πώ την αλήθεια λεπτομέρειες δε ξέρω.Μου το είχε πει ένας καθηγητής στη σχολή.Οτι μετράει αρκετά κ οτι είνα πολυ χρήσιμο καί να ψάξω μέσα απο το τεχνικό επιμελητήριο.Το μόνο που βρήκα είναι από αυτό το site http://www.eoppep.gr/index.php/el/

Link to comment
Share on other sites

Καλήμερα

Για να πώ την αλήθεια λεπτομέρειες δε ξέρω.

 

 

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν ξέρεις ούτε και εσύ τι ψάχνεις βάση του παραπάνω.. 

 

Για τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση απαιτείται γερό βύσμα :D

 

Αν θυμάμαι καλά, για καθηγητής μεταλυκειακής εκπαίδευσης απαιτείται απλά μία εγγραφή στο αντίστοιχο μητρώο του υπουργείου παιδείας (αίτηση) με τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις κατά περίπτωση. (Ακτινογραφία θώρακος και κάποιες άλλες..). Δεν είναι πιστοποίηση, αλλά μπορείς να διδάσκεις ελεύθερα σε σχολές (ΙΕΚ, Κολλέγια, Σεμινάρια), και αντίστοιχος ΚΑΔ στην εφορία. Συνήθως την εγγραφή στο μητρώο τη ζητάνε οι εργοδότες. 

 

Για δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση μόνο ΑΣΠΑΙΤΕ εάν θέλεις να διατηρείς ελπίδες για διορισμό στο δημόσιο ως αναπληρωτής (κάποια στιγμή σε βάθος χρονου.). Εισαγωγή κατόπιν κλήρωσης, 1 χρόνος απογευματινά μαθήματα, και με.. το αζημίωτο. $$ 

 

Οτι μετράει αρκετά κ οτι είνα πολυ χρήσιμο καί να ψάξω μέσα απο το τεχνικό επιμελητήριο.

 

Το τεχνικό επιμελητήριο έχει το ΙΕΚΕΜ/ΤΕΕ ΑΕ που διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης μηχανικών για διάφορα θέματα (στατικά, κτηματολόγιο, αυθαίρετα, ενεργειακούς επιθεωρητές) συνήθως κατόπιν συμπλήρωσης τμημάτων, και φυσικά με... το αζημίωτο. $$

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που μας είχε πει σίγουρα είναι οτι επειδή στη σχολή ήταν ωρομίσθιος επαίρνε 9 ευρώ παραπάνω την ώρα λόγο αυτής της πιστοποίησης

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 year later...

Υπάρχουν 2 πιστοποιήσεις και 1 αναγγελία έναρξης που αφορούν στην εκπαίδευση:

 

(1) Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής & Διδακτικής Επάρκειας

Απονέμεται από την ΑΣΠΑΙΤΕ και από άλλα ΑΕΙ που έχουν καταρτίσει κατάλληλα προγράμματα σπουδών. Έχουν διάρκεια 2 εξαμήνων και απευθύνονται σε πτυχιούχους/διπλωματούχους ΑΕΙ. Το πιστοποιητικό αυτό είναι απαραίτητο για τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που δεν διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική & διδακτική επάρκεια, προκειμένου να διοριστούν/προσληφθούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

 

(2) Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών της μη τυπικής εκπαίδευσης

Απονέμεται από τον ΕΟΠΠΕΠ κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις (προφορικές και γραπτές). Όσοι δεν έχουν επαρκή αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην εκπαίδευση ενηλίκων ή πτυχίο/μεταπτυχιακό/διδακτορικό δίπλωμα στην εκπαίδευση ενηλίκων πρέπει πρώτα να παρακολουθήσουν σχετικό σεμινάριο εγκεκριμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ. Για την συμμετοχή στις εξετάσεις είναι απαραίτητη η βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης αυτού του σεμιναρίου, το οποίο διαρκεί πολύ λιγότερο από το πρόγραμμα σπουδών της προηγούμενης κατηγορίας. Όσοι έχουν επαρκή αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην εκπαίδευση ενηλίκων ή πτυχίο/μεταπτυχιακό/διδακτορικό δίπλωμα στην εκπαίδευση ενηλίκων μπορούν να συμμετάσχουν απευθείας στις εξετάσεις. Αυτή η πιστοποίηση είναι απαραίτητη για την διδασκαλία σε κρατικά ιδρύματα μη τυπικής εκπαίδευσης (π.χ. ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΕΠΑΣ κ.λ.π.). ΔΕΝ είναι υποχρεωτική για την εκπαίδευση σε ιδιωτικά ιδρύματα μη τυπικής εκπαίδευσης και ΔΕΝ αφορά την διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (όπου δεν απαιτείται αντίστοιχη πιστοποίηση).

 

(3) Αναγγελία Έναρξης Ασκήσεως Επαγγέλματος της διδασκαλίας σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών και αναγγελίας κατ' οίκον διδασκαλίας

Απονέμεται από τον ΕΟΠΠΕΠ και δεν περιλαμβάνει παρακολούθηση προγράμματος σπουδών/σεμιναρίου ή διαδικασία πιστοποίησης. Η αναγγελία αυτή αντικαθιστά την παλαιότερη άδεια οικοδιδασκαλείου που χορηγούσαν οι νομαρχίες. Η συγκεκριμένη αναγγελία καλύπτει την διδασκαλία σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, τα κέντρα κέντρων γλωσσών και την πραγματοποίηση ιδιαίτερων μαθημάτων. Μπορεί να την αιτηθεί οποιοσδήποτε πτυχιούχος/διπλωματούχος ΑΕΙ αρκεί να υπάρχει ειδικότητα εκπαιδευτικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που να αντιστοιχεί στα προσόντα του. Η διαδικασία αυτή ΔΕΝ αφορά την διδασκαλία σε ιδιωτικά σχολεία.

 

 

ΥΓ: Η ειδικότητα εκπαιδευτικού αντιστοιχεί μόνο σε πτυχία/διπλώματα των ΑΕΙ. Τα ΜΔΕ και τα διδακτορικά διπλώματα δεν αποδίδουν στον κάτοχό τους ειδικότητα εκπαιδευτικού.

Edited by geoste
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με κάλυψε απόλυτα ο geoste...

Η ασπαιτε σου δίνει το χαρτί παιδαγωγικής επάρκειας για την δευτεροβάθμια και κάτω αρα ουσιαστικα για ανηλικους.

Ο Εοππεπ ή μεταπτυχιακο πάνω στην εκπαίδευση σου δίνει την πιστοποίηση (για ενήλικους που λέμε) για την μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση..

Σαν αποφοιτος ΑΣΠΑΙΤΕ Πριν ξεκινήσω ωρομίσθιος στο ΤΕΙ σε σεκ-ιεκ και όλα αυτά  που έκανα μάθημα δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο.

 

Παρεπιπτόντως το ΕΠΠΑΙΚ στην ασπαιτε ειναι με κλήρωση και βύσμα και έχει πλεον χαμηλό κόστος σχετικά ( γυρω στα 1000 ευρω ολος ο χρόνος+ 50 το παράβολο). Πολύ αξιόλογοι καθηγητες, οι μονοι που βοηθάγαν στην σχολή και σε βάζαν να σκεφτείς σαν τους καθηγητές της ειδικότητας..

Αν αλλάξει το καταστατικό που βρισκεται σε διάλογο τώρα με τα πρωην σατε-σαπε και τους φορείς θα δινει το χαρτί της μη τυπικης εκπαίδευσης και η ΑΣΠΑΙΤΕ πλεον + μεταπτυχιακό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.