Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υδρογονάνθρακες: “άνθρακας” ο κυπριακός θησαυρός; – Αποχωρεί η Total


Engineer

Recommended Posts

Το σενάριο αποχώρησης της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης καθώς δεν υπήρξε ικανοποίηση από τα αποτελέσματα των σεισμογραφικών ερευνών στα τεμάχια 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Συγκεκριμένα, τα σεισμικά δεν έδωσαν την παραμικρή ένδειξη για ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου ή πετρελαίου.

 

Σχολιάζοντας δημοσίευμα στον κυπριακό Τύπο, ο υπουργός είπε πως «η εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν έβρισκε στόχους για να προχωρήσει σε γεώτρηση». Σημείωσε, επίσης, ότι είναι από τότε που η Total βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την κυβέρνηση.

 

Ο κ. Λακκοτρύπης πρόσθεσε ότι ήταν γνωστό πως η περιοχή ήταν δύσκολη γεωλογικά, ενώ επεσήμανε πως δεν βοηθά και η συγκυρία με τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς. Όπως είπε, το θέμα θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η απόφαση της εταιρείας φαίνεται να είναι καθαρά οικονομική, καθώς με την αποχώρησή της θα καταβάλει μεν αποζημιώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά θα αποφύγει το ρίσκο μίας πολυδάπανης γεώτρησης.

 

Πάντως, πρόκειται για μια εξέλιξη που οδηγεί σε νέες ανατροπές σχετικά με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά και τα πρώτα απογοητευτικά αποτελέσματα των ερευνών της εταιρείας ΕΝΙ στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου 9 της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Πηγή: http://www.econews.g...s-total-120098/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν κι άλλα οικόπεδα που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, αλλά η παρούσα συγκυρία είναι όντως απογοητευτική. Να δούμε αν η παγκόσμια μείωση των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με την αποχώρηση της ΤΟΤΑL και τη μελλοντική αποχώρηση της ΕΝΙ αποτρέψει και τις υπόλοιπες υποψηφιότητες. 

 

xartis_aoz_kipros.jpg?itok=HBZXxGob

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.