Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλεκτρονικά η υποβολή αίτησης για άδειες δόμησης


Engineer

Recommended Posts

Από τις 24 Φεβρουαρίου πολίτες, μηχανικοί και υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών θα πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τη διαδικασία υποβολής, έγκρισης και αρχειοθέτησης των αιτήσεων για την έκδοση αδειών δόμησης.

 

Την κατάργηση της υποχρέωσης έντυπης υποβολής αιτήσεων και φακέλου για την έκδοση και αναθεώρηση αδειών δόμησης προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που προωθούν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και ΠΕΚΑ.

 

Από τις 24 Φεβρουαρίου πολίτες, μηχανικοί και υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών θα πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τη διαδικασία υποβολής, έγκρισης και αρχειοθέτησης των αιτήσεων για την έκδοση αδειών δόμησης.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προωθούμενη ΚΥΑ, οι πράξεις ηλεκτρονικής έκδοσης των αδειών, είναι οι εξής:

 

- Αίτηση έγκρισης δόμησης

- Αίτησης Άδειας Δόμησης

- Αναθεωρήσεις εγκρίσεων και αδειών δόμησης.

 

Πηγή: http://www.naftempor...-adeies-domisis

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω πόσο εύχρηστο θα είναι και πόσο χρήσιμο θα αποδειχτεί, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι κάτι που που επρεπε να είχε γίνει από το 2005, εστω και 10 χρόνια μετά, θα βοηθήσει  τους μηχανικούς.

 

Το μόνο που ελπίζω είναι στην συνεχή επέκταση και συνδεση του με άλλα πληροφοριακά συστήματα (πχ κτηματολογίο , δασαρχείο κλπ)

και να ακούνε οι υπευθυνοι τους χρήστες για βελτιστοποίηση της χρήσης του

(αν και το παρελθόν δείχνει ότι αν φτιαχτεί κατί μετά σπανια γίνονται βελτιώσεις)

 

 

ήδη μια βελτίωση που μπορει να γίνει είναι την γεωχωρική καταχωρίση θα μπορούσε να γίνεται με το ανέβασμα του πολυγώνου από dxf αρχείο όπως γίνεται στο κτηματολογιο (κατι που το εχουμε χιλιοπεί στα αυθαίρετα)

Link to comment
Share on other sites

Σωστό! Γι' αυτό και στην παρουσίαση είπαν ότι τώρα δουλεύει στο 40% αυτού που έχουν σχεδιάσει. Ο στόχος είναι αυτό ακριβώς που λες, να γίνεται ηλεκτρονικά όλη η διαδικασία των εγκρίσεων που απαιτούνται και από τις άλλες υπηρεσίες.

 

Και επιπλέον ειπώθηκε ότι ακόμη ένας στόχος (που πιθανόν να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι) είναι η δημιουργία ενός προτύπου για τα τοπογραφικά διαγράμματα σε διανυσματική μορφή (δηλαδή, κάποιο αρχείο dwg ή dxf, προφανώς) με βάση το οποίο θα δημιουργούνται τα τοπογραφικά και θα ανεβαίνει στο σύστημα, το οποίο αυτόματα θα κάνει το γεωγραφικό εντοπισμό και τις διορθώσεις στο Κτηματολόγιο. Αλλά, πρέπει πρώτα να "τα βρουν" με τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους για να πραγματοποιηθεί αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Και επιπλέον ειπώθηκε ότι ακόμη ένας στόχος (που πιθανόν να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι) είναι η δημιουργία ενός προτύπου για τα τοπογραφικά διαγράμματα σε διανυσματική μορφή

 

 

 

Τα προτυπα να τα κρατησουν για παρτη τους.

Προδιαγραφες να βαλλουν, ουσιαστικες, οι οποιες θα ελεγχονται και τιποτα αλλο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άντε να δούμε σε πόσες δεκαετίες θα κάνουν και τη ρευματοδοτηση-κλεισιμο αδειας ηλεκτρονικά ....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.