Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Exit Poll


geoste

Exit Poll  

36 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι ψηφίσατε σήμερα;

    • Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
    • Νέα Δημοκρατία
    • Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Δημοκρατική Παράταξη
    • Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
    • Ανεξάρτητοι Έλληνες
    • Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
    • Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
      0
    • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
    • Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά
      0
    • Το Ποτάμι
    • Τελεία
    • Ένωση Κεντρώων
    • Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ)
      0
    • Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
    • Άλλο Κόμμα
      0
    • Λευκό
      0
    • Άκυρο
      0
    • Δεν Ψήφισα


Recommended Posts

Εύχομαι στην νέα κυβέρνηση να κάνει πράξη οτι μπορεί καλύτερα με τους ελάχιστος βαθμούς ελευθερίας που θα έχει. Θα χρειαστεί σίγουρα μια περίοδο προσαρμογής την οποία και θα πρέπει να κερδίσει διότι κανένας δεν θα της χαριστεί. Θα χρειαστεί σίγουρα και τεράστια αποθέματα δύναμης ώστε να υπερνικήσει και προβλήματα στο εσωτερικό της.  Ευελπιστώ μάλιστα να μην χρησιμοποιήσει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει σαν άλλοθι ώστε να δικαιολογήσει καθυστερήσεις και αστοχίες. Η Ελληνική οικονομία και λαός δεν έχουν περιθώρια ούτε έξι μηνών. Το πόνημα είναι τραγικά δύσκολο αλλα κάτι που αποφάσισε να το φέρει εις πέρας.

 

Αν αποδειχτεί ελλιπής και αδύναμη θα βάλει την χώρα σε μια τεράστια και δυστυχή κατάσταση και θα φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε μια αύξηση της ακροδεξιάς σε ποσοστά που πλέον δεν θα κρύβονται κάτω απο το χαλί. Αυτή θα είναι και η χαριστική βολή σε ένα Εθνος που αργοπεθαίνει καθημερινά. Εύχομαι ολόψυχα να μπορέσει να διατηρήσει το πολιτικό κόστος της διακυβέρνησης σε επίπεδα λογικά. Το διακύβευμα είναι τεράστιο και δυστυχώς θα πρέπει να καταλάβει οτι αποφασίστηκε να κυβερνήσει την χώρα σε μια περίοδο πιο δύσκολη ακόμα και από αυτή του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Σήμερα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, εύκολο πολιτικό έργο και σίγουρα ενα μεγάλο ποσοστό του κόσμου που ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ το έκανε με βάση την τελευταία ελπίδα και τίποτα άλλο. Επειδή ο Ελληνας ψηφοφόρος ψηφίζει συναισθηματικά και όχι μετά απο ανάλυση των προγραμματικών δηλώσεων θα είναι πολύ εύκολο την επόμενη μέρα να ψηφίσει αντιδραστικά και τιμωρητικά.                 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ποιες είναι οι αποθήκες χρήματος που οι ιδιωτικές τράπεζες αντλούν και δανείζουν κράτη;;;;;;   

 

Ειναι τα μελλοντικά έσοδα... Ουσιαστικά το τραπεζικό σύστημα δανείζει πλέον με χρήματα από το μέλλον...

 

Έτσι γίνονται οι λεγόμενες φούσκες...

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω βρε Γιώργο, βρήκες μέρος να είσαι ΚΚΕ....Το χαμηλότερο ποσοστό από όλους έχετε στην περιοχή σου. Το τέως ΠΑΣΟΚ βάλατε από κάτω μόνο.  :mrgreen:

Πως νοιώθεις σαν τελικό αποτέλεσμα που είσαι κάτω από ΧΑ και ποτάμι?

Δεν με απασχολούσε ποτέ τα ποσοστά για το τι θα επέλεγα Εγραψα ότι εδώ στην πόλη μου είμαστε ΚΚΕ , λίγο παραπάνω από 300 , αλλά έχουμε όλοι ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της περιοχή μου και με κινητοποιήσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας  , αλλά κυρίως ο καθένας μέσα από τις γνώσεις του  Με λίγα λόγια δεν κοιτάμε την πάρτη μας αλλά την πόλη μας σε ότι κάνουμε ακόμα και επαγγελματικά Ειδικά αν είσαι μηχανικός έχεις πιστεύω μεγαλύτερο ρόλο στην διαμόρφωση της ανάπτυξης σε μια περιοχή ακόμα και από το Δήμαρχο Αρκεί οι πράξεις σου να έχουν στόχο το γενικό καλό και όχι το ατομικό Για αυτό ποτέ δεν με απασχολούσε να είμαι σε θέσεις που θα μου έδιναν δυνατότητες να ασκήσω πολιτική ενεργά άμεσα  (ίσως και με ατομικά οικονομικά οφέλη)   παρόλο που μου το ζήτησαν αλλά όμως εκτός της ιδεολογικής προσέγγισης που πιστεύω  Ενώ αντίθετα με την δουλειά μου σαν μηχανικός , κάνω περισσότερα προς την κατεύθυνση που θέλω εγώ 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Ειναι τα μελλοντικά έσοδα... Ουσιαστικά το τραπεζικό σύστημα δανείζει πλέον με χρήματα από το μέλλον...

Σωστό, αυτή είναι η μέθοδος. Η βασικότερη λοιπόν πηγή μελλοντικών κερδών για τράπεζες που δανείζουν κράτη είναι τα κρατικά ομόλογα...Αυτά πρέπει να πληρωθούν στην ώρα τους και να αποδώσουν τα συμφωνημένα αλλιώς χαίρετε. Να δούμε τώρα το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ τι ψάρια θα πιάσει. Εύχομαι ολόψυχα να πιάσει λαβράκι και όχι παπούτσι. Το δεύτερο δεν συμφέρει κανέναν.  

 

Υ.Γ. Πολύ καλή και η τοποθέτηση του Γιώργου στο #63. Αξίζει να διαβαστεί από όλους.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι ... εκλογολόγος αλλά νομίζω πως η χθεσινή εκλογική διαδικασία δεν έβγαλε νικητή.

 

Τον νικητή αυτών των εκλογών θα τον μάθουμε στα play - offs.

 

Παρόλο που οι εκλογές αυτές έγιναν με πρόσχημα την εκλογή ΠτΔ έφεραν στην επιφάνεια, ανέδειξαν και διεκπεραιώθηκαν με το εξής ερώτημα:

Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται μοναδική ή μπορεί κάποιος άλλος ( που δεν εκπροσωπεί συμφέροντα κ.λ.π. ) να διαπραγματευτεί καλύτερα;

Αυτή την εντολή έδωσε η κάλπη. Εντολή για διαπραγμάτευση. Όταν με το καλό τελειώσει η διαπραγμάτευση θα μάθουμε τελικά ποιός κέρδισε.

Αν πετύχει ο Τσίπρας τότε οι άλλοι κάπου έκαναν λάθος. Επιτυχία ασφαλώς δεν είναι 10% κούρεμα. Είναι αυτά που έχει υποσχεθεί δηλαδή κούρεμα στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μέρος του χρέους κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π..

Αν αποτύχει ο Τσίπρας τότε αυτομάτως θα πρέπει να παραιτηθεί.

Αυτά όλα θα γίνουν στα play - offs του ... Μαΐου - Ιουνίου.

Προφανώς μέχρι τότε θα κάνει κυβέρνηση και θα διαχειριστεί τα όποια τρέχοντα θέματα προκύψουν.

Δεν είναι αυτό όμως το νόημα της εντολής που πήρε.

 

Κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν προβλήματα ήταν η πρώτη της μεταπολίτευσης, η οικουμενική, ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς. Οι υπόλοιπες διαχειρίστηκαν τα δανεικά που πληρώνουμε. Να θεωρούμε όμως ήττα μια κυβερνητική φθορά με απώλειες 2 ποσοστιαίων μονάδων από μια κυβέρνηση που διαχειρίστηκε ελλείματα, με ένα εκλογικό σώμα καταπονημένο φορολογικά, οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά μόνο ως κακόγουστο αστείο φαντάζει.

 

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως άλλοθι και κανένα απολύτως βαρίδι μιας και ο προϋπολογισμός παραδείγματος χάριν είναι ισοσκελισμένος.

 

Καλή επιτυχία. Δεν ξεκινά με μηδέν πιθανότητες. Σίγουρα όμως δεν έχει τις περισσότερες. Μένει να δούμε αν θα του κάνουν το χατήρι ή θα τον χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα προς αποφυγή.

 

ΥΓ.: Το χρέος μας είναι παρκαρισμένο στα υπόλοιπα κράτη - μέλη. Η Ισπανία για παράδειγμα έχει 26δις δικού μας χρέους.

Edited by COSTAS T
Link to comment
Share on other sites

Γιώργο για να εχει κατι αποτέλεσμα θα πρεπει να συνδυάζεται με το ανάλογο ποσοστό αλλιως παλεύεις για χόμπι οπως κανεις εσυ και μπράβο σου. Το κόμμα σου ομως θα πρεπει να το προβληματίσει πως μια ζωή ειναι στα ίδια και αλλα νεοσύστατα κόμματα σας ρίχνουν στα αυτιά. Κατι σημαινει ο κόσμος δεν θελει το ΚΚΕ με τις αναχρονιστικές σας απόψεις και την απομόνωση καταλάβετε το

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο για να εχει κατι αποτέλεσμα θα πρεπει να συνδυάζεται με το ανάλογο ποσοστό αλλιως παλεύεις για χόμπι οπως κανεις εσυ και μπράβο σου. Το κόμμα σου ομως θα πρεπει να το προβληματίσει πως μια ζωή ειναι στα ίδια και αλλα νεοσύστατα κόμματα σας ρίχνουν στα αυτιά. Κατι σημαινει ο κόσμος δεν θελει το ΚΚΕ με τις αναχρονιστικές σας απόψεις και την απομόνωση καταλάβετε το

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

το κόμμα μου ακόμα και σήμερα έχει να επιδείξει πολλά σε όφελος της εργατικής τάξης Όλα τα κόμματα έχουν να προσφέρουν ακόμα και αυτά που δεν έχουν μπεί ποτέ στην βουλή Αν έλειπε Ικαρε από την πολιτική ζωή της Ελλάδος το ΚΚΕ τότε θα μας είχε φάει μαύρο φίδι όσους θέλουμε να είμαστε μη προνομιούχοι εργαζόμενοι πολίτες Περισσότερο θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός αφού δεν υπάρχει το κακό σιδηρούν παραπέτασμα τότε γιατί φτάσαμε σε εργασιακό μεσαίωνα , αμέσως μόλις εξαφανίστηκε αυτό που όλοι στην δύση αναθεματίζαν ? 

Link to comment
Share on other sites

Κατι σημαινει ο κόσμος δεν θελει το ΚΚΕ με τις αναχρονιστικές σας απόψεις και την απομόνωση καταλάβετε το

Θα τολμησω να συμφωνησω με αυτα που εγραψε ο ικαρος. Αυτα που λενε και γραφουν τα στελεχη του κκε ειναι αναχρονιστικα. Προσωπικα τα θεωρω μη εφαρμοσιμα. Να τολμησω να ρωτησω αν υπαρχει κρατος στην γη, στο οποιο εφαρμοζονται οι αρχες του κομμουνισμου, και στο οποιο ΟΛΟΣ ο πληθυσμος ζει ευτυχισμενα και ευημερει?

Link to comment
Share on other sites

ckiriako αν θές κάνε την ίδια ακριβώς ερώτηση βάζοντας στη θέση του "αρχές του κομμουνισμού" το "αρχές του καπιταλισμού" και αν θές μοιράσου την απάντηση που δίνεις εσύ μαζί μας! 

Αν προκύπτει καταφατική απάντηση παρατάμε άμεσα όλοι οι κομμουνιστές τα όνειρα και τους αγώνες για μια άλλη κοινωνία! Δεν το κάνουμε απο μαζοχισμό! 

Και το λέω χωρίς καμία απολύτως διάθεση ειρωνίας ε!

Link to comment
Share on other sites

Και ομως το κάνετε απο μαζοχισμό γιατι υπηρετείτε μια ιδέα αναχρονιστική φανατικά που δεν ειναι εφαρμόσιμη. Δηλαδή τωρα τι μας λεει ο γιωργος οτι το ΚΚΕ κρατάει τα ζύγια στους εργαζόμενους; Μην τρελαθούμε. Εδω οι ίδιοι εργαζενοι δεν αποδέχονται τις ιδέες του ΚΚΕ. Πάρτε το χαμπάρι η κοινωνία απο την αρχή της ανθρωπότητας θελει ανταγωνισμό και ιδιωτική πρωτοβουλία. Όχι όλοι το ίδιο. Σε μια κοινωνία υπαρχουν οι δυνατοί και οι αδύνατοι έτσι ειναι η ζωή απο την αρχή της γέννησης. Το κεφάλαιο δίνει δουλεια σε πολλούς το ξεχνάτε; Ούτε η λογική της απομόνωσης απο τον κόσμο εχει λογική. Ελλαδα εισαι όχι καμια υπερδύναμη να εχεις αυτάρκεια. Ο κοσμος δεν θελει μηδενιστές και ανθρώπους που λένε όχι σε ολα. Καλα δεν σέβεστε τη γνώμη της κοινωνίας που σας εχει απορρίψει;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.