Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνθεση Κυβέρνησης από τις εκλογές 25/01/2015


geoste

Recommended Posts

H x.a. μιλά ξεκάθαρα για γεωστρατηγική στροφή σε ρωσία και κίνα. ... Δηλαδή ήταν απαράδεκτο λάθος του ίκαρου να αποκαλέσει κομμουνιστές τους συριζέους, διότι δε το έκανε για να τους τιμήσει, αλλά ήταν εξίσου λάθος οι υπόλοιποι να τον πείτε χρυσαυγίτη με το ίδιο ρατσιστικό ύφος.

Δεν συμβαίνει τίποτε απ’ όλα αυτά. Απλώς πολλές φορές όταν δεν μπορείς να κατανοήσεις τις απόψεις και τις θέσεις του άλλου προσπαθείς να τον εντάξεις σε μια ομάδα απέναντι της οποίας έχεις επιχειρήματα. Αυτό είναι όλο. Αν κάποιος έχει ξεκάθαρη γνώμη και συμπεριφορά τότε το πρόβλημα είναι του άλλου που δεν τον κατανοεί. Αν όμως αυτός ο κάποιος καλύπτει την ουσία του και μπερδεύει τους άλλους, σκοπίμως ή όχι, τότε το πρόβλημα του άλλου το δημιουργεί αυτός. Στην παρούσα περίπτωση δεν είναι ο Ίκαρος που δεν μπορεί να κατανοήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ακόμη και οι περισσότεροι συμπολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακόμη κατανοήσει το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να φαίνεται ως πολυσυλλεκτικός χώρος, ένα συνονθύλευμα απόψεων από τον αριστερίστικο και αναρχικό μέχρι τον αστικοδημοκρατικό εκσυγχρονιστικό χώρο. Το μόνο κοινό που ενώνει όλο αυτό το αταίριαστο ψηφιδωτό είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Θα μπορούσε άνετα αυτή η κυβέρνηση να χαρακτηριστεί ως η κυβέρνηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και τίποτε άλλο. Είναι κάτι αντίστοιχο με εκείνη τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.  :D

Όσο για τη γεωπολιτική της Χ.Α. παρατήρησε να δεις ότι τα μόνα κόμματα που έχουν γεωπολιτικό προσανατολισμό είναι εκείνα που υποστηρίζουν Ε.Ε. και ΗΠΑ. Για όλα, μα όλα, τα άλλα κόμματα η γεωπολιτική και η γεωοικονομία είναι πεδία που αποφεύγονται επιμελώς ακριβώς γιατί απουσιάζει η γεωπολιτική στρατηγική.  

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 126
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ το μόνο που ήθελα να πω είναι πως μου κακοφάνηκε το υποτιμητικό ύφος με το οποίο έγιναν οι ανωτέρω προσφωνήσεις.

 

Τι εννοείς λέγοντας ότι απουσιάζει η γεωπολιτική στρατηγική?

Link to comment
Share on other sites

καλά εσύ αυτό κατάλαβες? όλοι οι υπουργοί περάσαν από το ΚΚΕ? ή όλοι όσοι είναι στο ΚΚΕ γίνονται υπουργοί?

 

αν και οφφ τόπικ και ξεκάρφωτο

 

συνεχίζω να διασκεδάζω όταν δεν γίνεται αντιληπτή η χιουμοριστική κριτική...  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

που δεν ήταν καν κατά του ΚΚ

 

οι αγνοί "κομμουνιστες" όπως o George δεν θα γίνουν ποτέ υπουργοί (ίσως και να διαγραφούν ως εμπειριοκριτικιστές αν υπήρχαν περιθώρια για αυτή την πρακτική, sorry George)

οι έτοιμοι να μεταπηδήσουν στην εξουσία (βλ. αυτά που γράφει ως κριτική ο dpap) ή οι εξαγοραζόμενοι χρησιμοποιούν την πρώην κομματική τους ταυτότητα ως άλλοθι

που να σου εξηγώ τώρα, χαλάει και το κόνσεπτ

βέβαια καθεαυτή η λειτουργία του κόμματος (οποιουδήποτε κόμματος) βοηθά όσους παραμένουν σε μηχανισμούς να αφομοιώνουν πιο εύκολα την ιδεολογία της εξουσίας 

επειδή φαίνεσαι νέος διάβασε επί του ερωτήματος εξουσίας μεταξύ του κόμματος και των σοβιέτ

και λίγα περισσότερα κόμικς

Link to comment
Share on other sites

ok imhotep,  σορρυ για την παρεξήγηση. Απλά υπάρχει και το γνωστό που χρησιμοποιούν για να δείξουν δήθεν το "ουτοπικό" των αντισυστημικών, του στυλ "να κοίτα στα νιάτα του και μετά τι έγινε" και οτι "αυτά είναι ωραία για να έχουμε ιδέες και να ονειρευόμαστε ως νέοι αλλά μετά πρέπει να προσγειωνόμαστε" και παρόμοια. Γι'αυτό παρασύρθηκα. Επειδή όποιον τον ενδιαφέρει να τρέχουν τα μιστά μπορεί από την αρχή να γραφτεί σε κόμμα της "ιδεολογίας της εξουσίας" όπως είπες ή που δεν αμφισβητεί την οικονομία της αγοράς λέω εγώ. Γιατί να πρέπει να γραφτεί στο ΚΚ? Λες η μεγάλη αντίθεση δίνει μισθολογικά μπόνους? Εντάξει εσύ ήθελες να καυτηριάσεις αυτό το πέρασμα από τη μια μπάντα στην άλλη. ΟΚ

 

 

διάβασε επί του ερωτήματος εξουσίας μεταξύ του κόμματος και των σοβιέτ

 

αυτό δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το θέμα των ξεφτιλισμένων που από ΚΚ φτάνουν να υπογράφουν την καταστροφή.

 

και λίγα περισσότερα κόμικς

 

κόμικς έχω διαβάσει αρκετά στη ζωή μου, αν και ποτέ δεν είναι αρκετά.

Απλά όταν είσαι άνεργος και έχεις αφήσει τα παιδιά σου στην Ελλάδα μέχρι να βρεις δουλειά στο εξωτερικό, είναι δύσκολο να διατηρείς το χιούμορ σου. Συγγνώμη και πάλι για την παρεξήγηση. Τουλάχιστον σε διασκέδασα. 

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς λέγοντας ότι απουσιάζει η γεωπολιτική στρατηγική?

Την είδες πουθενά εσύ στην ατζέντα π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ; 

 

Παράδειγμα Α) Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη νέα ελληνική κυβέρνηση συνομιλίες για:

1) Κοινά ζητήματα του ΝΑΤΟ (; )

2) Καταπολέμηση τρομοκρατίας (ISIL κλπ)

3) Επανέναρξη των συνομιλιών για το όνομα της ΠΓΔΜ και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ... :o

4) Ευχήθηκαν να σταματήσει η λιτότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη (!) και να ακολουθήσει η Ευρώπη αναπτυξιακές πολιτικές (; )

5) Δεν αρνούνται τις σχέσεις της Ελλάδος με τη Ρωσία αλλά ζητούν από τη νέα κυβέρνηση να πάρει θέση η νέα κυβέρνηση στο θέμα της επιθετικότητας της Ρωσίας προς τις γειτονικές της χώρες με κύριο το θέμα της Ουκρανίας  8-)

 http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231381177

Ο Ελληνικός λαός για ποια από αυτά τα θέματα ψήφισε  -_- και ο ΣΥΡΙΖΑ για ποια από αυτά δεσμεύτηκε;;;;;;;;;;;;; :shock:  

 

Παράδειγμα Β) Κύπρος. Μισή και χτυπημένη, μέλος της Ε.Ε., με 4 τανκς και 2 ελικόπτερα, παρότι υπέστη τις συνέπειες της εισαγόμενης από την Ευρώπη κρίσης και μπήκε σε μνημόνια, συνάπτει στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ και εκμεταλλεύεται τους υδρογονάνθρακές της...Η Ελλάδα με υπολογιζόμενα κοιτάσματα πολύ περισσότερα από αυτά της Κύπρου "φοβάται" την Τουρκία και δεσμεύεται μνημονιακά με παραχώρηση του υπεδάφους της στην Ε.Ε.  Μέχρι προχθές η ανακήρυξη ΑΟΖ θεωρείτο απαγορευμένο θέμα συζήτησης και πέρυσι με μια απλή κίνηση του ΥΠΕΞ, φυσικά μετά τις ανακατατάξεις στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, την κήρυξε χωρίς να ανοίξει μύτη. Αλλά...Τώρα είναι αργά, το υπέδαφος ανήκει σε άλλους. 

Η Κύπρος είναι μέλος του ΝΑΤΟ;  :rolleyes:   

Link to comment
Share on other sites

Και ποιά είναι δηλαδή η διπλωματική ατζέντα των φιλοδυτικών κομμάτων? Έχουν πάρει σαφή θέση? Όσοι τα ψήφισαν είναι γνώστες και υποστηρικτές της εν λόγω ατζέντας?

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε που έχουμε πυκνές πολιτικές εξελίξεις , πιάσατε και τις θεωρητικές και τσιγκλάτε και τον Δημήτρη . Τι να απαντήσω τώρα . Το ΣΚ ίσως . 

Link to comment
Share on other sites

Τον βλέπεις τον BAS; Απροετοίμαστος και "τρία πουλάκια κάθονταν". :grin:

1) Ναι σε όλα εκτός από την ονομασία της FYROM ως "Μακεδονία". Αντιπροτείνουν σύνθετη ονομασία. 

2) Σαφέστατη και τα δύο κόμματα.

3) Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. 

 

Η αλλαγή συμμαχίας ή η εθνική ανεξαρτησία (είμαι υπέρμαχος) δεν είναι κουβέντες του αέρα αλλά μελέτη, πράξη, διαφάνεια και συμμετοχή του λαού. Είναι λύση δραματική που μπορεί να αποβεί και μοιραία. Δεν ούτε πυροτεχνήματα ούτε "θέσεις" και μπούρδες. Ούτε έγκειται σε πεφωτισμένη δεσποτεία κάποιου κόμματος ή κάποιου "εθνοσωτήρα". 

 

Στην Κύπρο έγινε δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν. Γιατί; Γιατί και οι δύο λύσεις, το "Ναι" (παράδοση άνευ όρων) και το "Όχι" για τον κυπριακό ελληνισμό αποτελούσαν ζήτημα ζωής και θανάτου. Άρα χρειάζονταν όχι απλώς λαϊκή εντολή αλλά λαϊκή στήριξη. 

Link to comment
Share on other sites

να ετοιμαζόμαστε για φημοψήφισμα  και στην ελλάδα ....θα δικαιωθεί ο ΓΑΠ :mrgreen:

 

τα σενάρια που υπάρχουν είναι

 

1. υποχωρούν οι ξένοι σε ΠΟΛΛΑ και θα βγει το προγραμμα σύριζα

2. δεν υποχωρούν  οι ξένοι και γιαυτό προσπαθούν να κάνουν πράξη τις εξαγγελλίες πριν την διαπραγμάτευση.....θα πάνε και θα γυρίσουν να μας πουν ''ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΑΜΕ αλλά οι ΞΕΝΟΙ δεν μας αφήνουν, ΑΣ αποφασίσει ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ''  και πάμε σε δημοψήφισμα.......φυσικά παίζει όταν ανακοινώσουν δημοψήφισμα να κάνουν πάσο οι ξένοι αλλά χλωμό

 

τα υπόλοιπα με εσωτερικό δανεισμό , από ρωσια που δεν μπόρεσε να σώσει ούτε την κύπρο   δεν τα θεωρώ ως λύση

 

 

η κυβέρνηση συριζα ΕΝΑ είναι το σίγουρο.....ΠΑΡΑΓΕΙ πολιτική κουβέντα :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

O Konstantinos έθεσε κάποια καταπληκτικά ερωτήματα που δεν έχουμε ακούσει κάποια λύση από την αντζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχει ακουστεί τίποτα για την πολιτική της κυβέρνησης σε εθνική ζητήματα ή περνάει σε δεύτερη μοίρα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο λαός ψήφισε όπως ψήφισε με σκεπτικό να σκιστούν τα μνημόνια και τίποτε άλλο...

Τι λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά ζητήματα? Τίποτα απολύτως, γενικόλογα... Στο θέμα της διένεξης ΕΕ και Ρωσίας ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει απόσταση και φαίνεται να τάζεται ανοικτά υπέρ της Ρωσίας ενάντια στο εμπάργκο της ΕΕ και της κοινής γνώμης για τις επιθέσεις των Ρώσων. 

Προτείνει γκρέμισμα του συρματοπλέγματος στον Εβρο, κοινώς μπάτε σκύλοι αλέστε με κίνδυνο την αλλοίωση του Εθνους και εισόδου κάθε καρυδιάς καρύδι στο πιο πολυσύχναστο πέρασμα λαθρομεταναστών. Διόρισε μάλιστα υπουργό την συνήγορο των λάθρο όλο τον προηγούμενο καιρό...Απαράδεκτο και επικίνδυνο.

Προτείνει την Ελληνική ιθαγένεια σε κάθε αλλοδαπό. Μήπως θέλει να εξασφαλίσει τη νέα γενιά ψηφοφόρων? Απαράδεκτο και επικίνδυνο επίσης όταν όλα τα κράτη αναγνωρίζουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και εφαρμόζουν σκληρή πολιτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ τους υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες.

Γενικόλογα περί αφοπλισμού της αστυνομίας και προτροπή να βρίσκεται κοντά στον πολίτη (λες και τώρα η αστυνομία έδερνε τον πολίτη). Σα να σου λέει θα είμαστε ανεκτοί στο έγκλημα...

Κατάργηση φυλακών υψίστης ασφαλείας (Γιατί άραγε?)

Για ΑΟΖ κουβέντα, γιατί άραγε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.