Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μετρό: Αίτημα για ομαδικές απολύσεις κατέθεσε στο υπουργείο Εργασίας ο ανάδοχος


Engineer

Recommended Posts

Στο μη περαιτέρω ωθούνται τα πράγματα στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης με τον ανάδοχο να αποδεικνύει ότι έχει αποφασίσει να επιμείνει στη διάλυση της σύμβασης, αφού προχωράει σε ομαδικές απολύσεις και στα σκάμματα της αρχαιολογίας.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 23 του μηνός, ο ανάδοχος του έργου της βασικής γραμμής, η ελληνοϊταλική κοινοπραξία ΑΙΑSA, κατέθεσε αίτημα στο υπουργείο Εργασίας για την απόλυση όλων των εργαζομένων στο τομέα της αρχαιολογικής έρευνας, ενώ όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη αρχίσει οι απολύσεις στο κατασκευαστικό τομέα.

 

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη απευθυνθεί στο υπουργείο Εργασίας όπως και στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και περιμένουν άμεσα συνάντηση τόσο με τον κ. Σκουρλέτη, όσο και με τον κ. Σπίρτζη.

 

Αυτό που ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς είναι να αντιδράσουν στο αίτημα της κοινοπραξίας για ομαδικές απολύσεις, είτε απορρίπτοντάς το, είτε αντιπροτείνοντας παράταση για συνέχιση της διαδικασίας των διαβουλεύσεων. Εάν δεν υπάρξει αντίδραση, τότε η στάση του υπουργείου θα ισοδυναμεί με σιωπηρή έγκριση των απολύσεων.

 

Για το θέμα οι εργαζόμενοι στο Μετρό, δίνουν αύριο το πρωί συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 

Να σημειωθεί, ότι η διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε., επεδίωκε να παραμείνει ο ανάδοχος, έστω και τη συνέχιση συγκεκριμένων εργασιών και μία από αυτές ήταν η συνέχιση και ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας.

 

Η νέα κυβέρνηση, με το που αναλαμβάνει καλείται, χωρίς την ελάχιστη καθυστέρηση, να πάρει στα χέρια της μία πατάτα που έχει πυρώσει πάνω στη φωτιά των καθυστερήσεων και αντιπαραθέσεων που βαραίνουν πάνω στο έργο.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/...10366&cat=10005

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.