Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΣΑΤΕ: «Μονόδρομος η επιλογή μίας δυναμικής ανάπτυξης με ταχεία και ευρεία ενδυνάμωση του ΠΔΕ, τόσο για την αποκατάσταση του κοινωνικού ιστού της χώρας όσο και την απελευθέρωση της οικονομίας»


Engineer

Recommended Posts

Τις προσδοκίες του τεχνικού κόσμου για ανατροπή της καταστροφικής πορείας ενός ολόκληρου κλάδου, πορείας με πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας της χώρας, αλλά και τεράστιες κοινωνικές συνέπειες, επισημαίνει ο ΣΑΤΕ στις συγχαρητήριες επιστολές που έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

 

Ειδικότερα, στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό ο ΣΑΤΕ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, «ότι η επιλογή μίας δυναμικής ανάπτυξης με την απαραίτητη ταχεία και ευρεία ενδυνάμωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι μονόδρομος τόσο για την αποκατάσταση του κοινωνικού ιστού της χώρας όσο και την απελευθέρωση των οικονομικών δυνατοτήτων της, που, κατά την άποψή μας, αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο της επανόδου της εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας».

 

Πολύ περισσότερο σε περίοδο κατά την οποία οι ιδιωτικές επενδύσεις κρίνονται ανεπαρκείς, όπως διαπιστώνεται στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, δημιουργείται η ανάγκη το δημόσιο να αναλάβει να καλύψει το επενδυτικό κενό μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,ώστε να υπάρξει άμεση επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

 

Στην επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας επισημαίνεται πως «ως γνώστης των πολύπλευρων, διαχρονικών και πιεστικών προβλημάτων του κλάδου της εργοληπτικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ο οποίος και θα κληθεί να στηρίξει την ανάταξη της οικονομίας, πιστεύουμε ότι θα συνδράμετε, στο μέτρο που σας αναλογεί, στην ταχεία επίλυσή τους, με στόχο το ευρύτερο όφελος σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι κυρίαρχη και εξαιρετικά επείγουσα προτεραιότητά σας θα πρέπει να αποτελέσει η εξασφάλιση της ομαλής και έγκαιρης χρηματοδότησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΕΣΠΑ».

 

Τέλος, στην επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό ΥΜΕΔΙ, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο ΣΑΤΕ είναι έτοιμος να ανταποκριθεί «σε πρόσκλησή σας για τη συζήτηση των κρίσιμων ζητημάτων που σχετίζονται με την παραγωγή των, απαραίτητων για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, τεχνικών έργων υποδομής, υπό ανταγωνιστικές και διαφανείς συνθήκες άσκησης της εργοληπτικής επιχειρηματικότητας, ζητήματα που θα απασχολήσουν άμεσα το υπουργείο σας».

 

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΑΤΕ, ως ο κατ' εξοχή εκπρόσωπος της ελληνικής εργοληπτικής επιχειρηματικότητας την τελευταία 50ετία, δηλώνει ότι είναι διαθέσιμος να συνδράμει στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο της κυβέρνησης, πάντα μέσα από έναν εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο, ο οποίος, άλλωστε, πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει στην αποτελεσματική επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

 

Πηγή: http://sate.gr/nea/P...ATE29012015.doc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αντί να γράφουν τόσα πολλά , μπορούσαν απλά να πουν :

 

"Τα φράγκα του ΕΣΠΑ σε εμάς που ξέρουμε να τα μοιράζουμε σωστά και κρυφά , αλλά να κάνουμε και φαραωνικά έργα" .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.