Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μπανιο σε ξύλινο δάπεδο


plusyear

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους σας και καλό μήνα.

Είμαι νέο μέλος και θα σας ταλαιπωρήσω με το εξής ερώτημα: Θέλω να φτιάξω μπάνιο στον πρώτο όροφο της κατοικίας μου με πάτωμα ξύλινο. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το πως πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί στατικά το πάτωμα αλλά και να εξασφαλιστεί υγρομόνωση που είναι και το πλέον σημαντικό. Εκανα μια έρευνα στο forum αλλά δεν εντόπισα τίποτα.

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ε καλώς το συνάδερφο, επειδή αργείς σε λέω επάλειψε το ξύλινο δάπεδο με πολυεστέρα, πιάσε από κάτω ένα πολιτικό μηχανικό να δεις αν αντέχει η πλάκα. Και για την υγρομόνωση μην ανυσηχείς μόλις ετοιμαστείς ντύσε το με μια διαφανή μεμβράνη.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αν άργησα αλλά έχω κάποια τρεχάματα. Διευκρινίζω είναι κατασκευή 10ετίας.  Μια μεζονέτα με ξύλινο πάτωμα για τον επάνω όροφο ή οροφή για τον κάτω. Δεν μπορεί να ξηλωθεί ούτε το θέλω. Έχουν γίνει τα χωρίσματα στον επάνω όροφο με γυψοσανίδα. Ο χώρος του μπάνιου περίπου 3mέχει γίνει υπερύψωση από το ξύλινο δάπεδο περίπου 15 cm για να μπορέσουν να τοποθετηθούν τα της αποχέτευσης (σιφόνι,σωλήνες κτλ). Αυτό λοιπόν τώρα πρέπει να γεμίσει μου λένε με περλομπετόν αφού πρώτα σκεπαστεί το ξύλο με μεμβράνη, και επάνω στο περλομπετόν θα τοποθετηθούν πλακάκια. Εγώ έχω ενδοιασμούς λαμβάνοντας υπόψη τις διαστολές συστολές του ξύλου λόγω καιρικών συνθηκών και φοβάμαι για δημιουργία ριγματώσεων και τελικά διαρροή νερού με τα δυσάρεστα συνεπακόλουθα. Αν κάποιο μέλος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο και μπορεί ας βοηθήσει.

Και πάλι ευχαριστώ.

Edited by plusyear
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα,

νομίζω ότι το θέμα της κατασκευής μπάνιου σε ξύλινο δάπεδο είναι συνηθισμένο θέμα και θα έχει απασχολήσει πολλούς παλιότερους συναδέλφους. Αν μπορούν ας δώσουν τα φώτα τους σε εμάς τους νεότερους. 

Η λύση περλομπετόν που αναφέρεται επάνω είναι σωστή;

Αν το ξύλινο δάπεδο έχει μικρομετακινήσεις (τρέμει όταν περπατάς) δεν θα ρηγματωθεί και το περλομπετόν;

Τι μεμβράνη θα στρώσουμε πάνω από τα ξύλα (ασφαλτική, νάυλον);

Υπάρχουν άλλες λύσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Τέλεια λύση δεν υπάρχει, ότι και να επιλέξεις θα χρειαστεί να κάνεις συμβιβασμούς. Σε αντίστοιχη περίπτωση που μου έτυχε πολύ πρόσφατα (σε ανακαίνιση) επέλεξα:

-1η στρώση υγρομόνωσης με ασφαλτόπανο με επικάλυψη αλουμινίου πάνω στο ξύλινο  δάπεδο με γύρισματα ~15cm.

-γέμισμα με έτοιμο κονίαμα (σε πάχος 2-3cm ίσα για να υπάρχει κλίση, το σιφόνι & οι σωλήνες τοποθετήθηκαν κάτω από το δάπεδο).

-2η στρώση υγρομόνωσης με ελαστικό τσιμεντοειδές + υαλόπλεγμα (με γύρισμα όσο το ασφαλτόπανο + 10cm).

-επικόλληση πλακιδίων.

 

Τα ξύλα πριν την υγρομόνωση ή πριν το νάϋλον θα πρέπει να αδιαβροχοποϊηθούν γιατί και το ασφαλτόπανο και το νάϋλον λειτουργούν ως φράγμα υδρατμών. 

Εάν δεν είσαι σίγουρος για την εξειδίκευση του μονωτή σου (δεν είναι και ότι καλύτερο να παίζεις με φωτιά πάνω σε ξύλα), μπορεί να τοποθετηθεί και αυτοκόλλητο ασφαλτόπανο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.