Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κόπηκε στα δύο η Εθνική Ιωαννίνων-Αρτας – Πλημμύρισε η Εγνατία - Κατολίσθηση στην Παραμυθιά


Engineer

Recommended Posts

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στη δυτική Ελλάδα η σφοδρή κακοκαιρία.

 

Στα δύο έχει κοπεί η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Άρτας, εξαιτίας μεγάλης καθίζησης που έχει γίνει στο ύψος του χωριού Τέροβο.

 

 

Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr, ήδη έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στα φορτηγά, με αποτέλεσμα οι νταλίκες που ταξίδευαν σήμερα από και προς τα Ιωάννινα, τη Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία, είτε να αναμένουν την αποκατάσταση του δρόμου είτε να σκέφτονται το ταξίδι μέσω Θεσσαλίας. Αυτή την ώρα η διέλευση επιτρέπεται μόνο στα Ι.Χ. αυτοκίνητα από το ένα μόνο ρεύμα κυκλοφορίας και δεν αποκλείεται -εάν η βροχόπτωση συνεχιστεί- αργά το βράδυ να απαγορευτεί εντελώς η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο. Επιτόπου βρίσκονται αυτή την ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, Δημήτρης Μαυρογιώργος, που εξετάζουν το πρόβλημα και διερευνούν την καλύτερη δυνατή λύση για τους οδηγούς.

 

Posted Image

 

 

Κατολίσθηση στην Παραμυθιά – Εκλεισε ο δρόμος προς Δωδώνη [βίντεο]

 

Κατολίσθηση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, σημειώθηκε στο Πετούσι Παραμυθιάς, με αποτέλεσμα, χιλιάδες τόνοι χώματος να κλείσουν την επαρχιακή οδό Παραμυθιάς-Δωδώνης. Σύμφωνα με το paramythiaonline.gr το ανησυχητικό φαινόμενο είναι ακόμα σε εξέλιξη αφού ολόκληρη η πλαγιά έχει μετατοπιστεί προς τον δημόσιο δρόμο ενώ από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

 

 

 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το ότι η επαρχιακή οδός Παραμυθιάς Δωδώνης στην είσοδο του Πετουσίου, είναι γεμάτη από τόνους χώματα και δέντρα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, ενώ παρασυρθήκαν ακόμα και οι κολόνες ηλεκτροδότησης.

 

Συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται στην περιοχή και πριν από λίγη ώρα αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση. Στο σημείο βαρέθηκε η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Φράγκος και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Είναι τόσο μεγάλη η ποσότητα του χώματος που δεν μπορεί προς το παρόν να προσδιοριστεί ο χρόνος αποκατάστασης της κυκλοφορίας.

 

Προβλήματα από την βροχόπτωση εκτός από την Γλυκή και το Πετούσι, έχουν δημιουργηθεί στο Πολύδροσο και στο Παγκράτι από συγκέντρωση όμβριων υδάτων.

 

Σε ποτάμι μετατράπηκε η Εγνατία στην Κοζάνη

 

Τέλος, λόγω της ισχυρή βροχόπτωσης που σημειώθηκε στην Κοζάνη, πλημμύρισε η Εγνατία Οδός, στο ύψος της Καλαμιάς Κοζάνης. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η Εγνατία Οδός, έχει μετατραπεί σε ποτάμι.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Πηγή: Κόπηκε στα δύο η Εθνική Ιωαννίνων-Αρτας – Πλημμύρισε η Εγνατία - Κατολίσθηση στην Παραμυθιά [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerid...n#ixzz3Qc1lYQaK

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς? Αλλά το χειρότερο είναι αυτό με τη λίμνη στην εγνατία οδό, μια οδο για την κατασκευή της οποίας υποτίθετε τηρήθηκαν οι ποιο σύγχρονες προδιαγραφές. Αραγε ο μηχανικός του δημοσίου που ήλεγξε τις κλίσεις του οδοστρόματος κατά την παραλαβή του δρόμου θα παραμείνει στη θέση του? ή θα πάρει καμιά δυσμενή μετάθεση σε καμια πολεοδομία?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπήρχαν μόνο Έλληνες ΔΥ επιβλέποντες, πληρώναμε και ξένες εταιρίες υποτίθεται για "υψηλή" επίβλεψη. Άστα - βράστα!

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

δεν   ειναι η πρωτη φορά...

 

Κοζάνη: Κλειστή η Εγνατία Οδός – Πλημμύρισε λόγω της βροχόπτωσης

στα Χωρίς κατηγορία 26 Φεβρουαρίου 2013 10:08 0

212.png

Κλειστή από το πρωί είναι η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο των Κοίλων μέχρι τον Κόμβο της Ξηρολίμνης, καθώς έχει πλημμύρισε το οδόστρωμα από τη χθεσινοβραδινή δυνατή βροχόπτωση.

Το νερό στο ύψος της Νέας Νικόπολης Κοζάνης έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά στο ένα ρεύμα και το ένα μέτρο στο άλλο. Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία της Εγνατίας Οδού και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης με δύο οχήματα, προκειμένου να αντλήσουν τα νερά από το οδόστρωμα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

επίσης

 

ΕΣΠΑΣΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα όταν πλημμύρισε η Εγνατία Οδός 22.09.2011 Η κυκλοφορία διακόπηκε, αφού ο δρόμος καλύφθηκε από νερά και λάσπες

Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?d_month=07&d_year=2012&ID=72353
 
 
επισης και
 
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Πλημμύρισε η Εγνατία Οδός!
 
__1_%257E3.JPG
Από την μεγάλη βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες στην Ήπειρο, Πλημμύρισαν αρκετές εκτάσεις, σε ένα κομμάτι της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Πεδινής προς Ηγουμενίτσα, οι δυο λίμνες που έγιναν από την μεγάλη νεροποντή αριστερά και δεξιά του δρόμου υπερχείλισαν και από τα δυο ρεύματα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με μεγάλη προσοχή και εργαζόμενοι της να επισημάνουν για να ομαλύνουν την κυκλοφορία χωρίς να προκύψει κάποιο ατύχημα.
epirusgate
Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.