Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας έρχεται να αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ


Engineer

Recommended Posts

Το ΤΑΙΠΕΔ φεύγει το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας έρχεται. Ετσι θα ονομάζεται ο νέος φορέας, στον οποίο θα μεταφερθεί η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Το νέο Ταμείο θα επανεξετάσει τα σχέδια αξιοποίησης των συμμετοχών του δημοσίου σε εταιρίες. Στόχος είναι να διατηρηθεί σε υψηλό ποσοστό η ελληνική συμμετοχή, άνω του 34% ή και του 50% σε περιπτώσεις όπως η Ενέργεια, το νερό ή ο ορυκτός πλούτος.

 

Συγκεκριμένα το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας θα λειτουργεί σε δύο άξονες.

  • Η λίστα με νέες αποκρατικοποιήσεις. Στόχος είναι να προσφερθούν προς πώληση «ανώδυνα» περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου ενώ για τα πλέον «ευαίσθητα» θέματα, όπως πχ η Ενέργεια, θα επιδιωχθούν συνέργειες με ξένους μεγάλους «παίκτες» ή και διακρατικές συμφωνίες.
  • Επανεξέταση αποκρατικοποιήσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ως προς τη νομιμότητα των συμβάσεων και το εύλογο του τιμήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ενδεχομένως να επέλθει σύγκρουση με τους επενδυτές στα διεθνή δικαστήρια.

Πηγή: Το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας έρχεται να αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ | iefimerida.gr http://www.iefimerid...d#ixzz3QhdibYyK

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Βαφτίσια με πολιτικό όρκο...οχι φμαπ....ενφια...όλα αυτά μου θυμίζουν σκηνικό σε πιάνει η γυναίκα σου με τη γκόμενα και εσύ της λες δεν είναι αυτό που νομίζεις.......εντάξει αν είσαι βαρουφάκης της λες ουαου

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.