Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αμοιβή Μηχανικού ΙΚΤΕΟ


MechanicSilk

Recommended Posts

Καλησπέρα. 


 


Μου προσέφεραν εργασία σε Ικτεο. μιλήσαμε κλπ για ωράριο κλπ και στο θέμα της αμοιβής μου είπε ότι προβλέπει ο Νόμος. Μόνο που εγώ δεν έχω ιδέα τι προβλέπει ο Νόμος. Ωράριο είναι 6-ήμερο, 9 ώρες εργασίας. Θέση είναι "προιστάμενος ελεγκτής??". 


Επίσης εγώ έχω ΔΠΥ και ο άνθρωπος δεν ήξερε πως πάει με την ασφάλεια μου, ούτε και εγώ, με ρώταγε αν είμαι στον ΟΑΕΔ.  Το θέμα είναι ότι εγώ την σφραγίδα μου την θέλω και φυσικά θέλω να παραμείνω στο ΤΣΜΕΔΕ. Δεν αρνήθηκε να με ασφαλίσει ή κάτι τέτοιο απλά ούτε εγώ ούτε αυτός ήξερε πως πάει. 


 


Έχω ραντεβού με τον λογιστή μου την επόμενη εβδομάδα, το θέμα είναι ότι εγώ πρέπει εντός του ΣΚ να ενημερώσω γιατί Δευτέρα στέλνουν τα ονόματα του προσωπικού στο Υπουργείο Μεταφορών και ταυτόχρονα ξεκινάνε και τα σεμινάρια ελεγκτή. 


 


Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει? 


 


Επίσης μου είπε κάτι που με προβλημάτισε, μου είπε η δουλειά είναι κάθε μέρα. Δεν μπορέσαμε να συζητήσουμε πάρα πολύ διότι το ΙΚΤΕΟ είναι εργοτάξιο και γινόταν λίγο πανικός. Αυτό σημαίνει ότι δεν δικαιούμαι ποτέ άδεια? 


 


 


Link to comment
Share on other sites

 

Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει? 

 

Επίσης μου είπε κάτι που με προβλημάτισε, μου είπε η δουλειά είναι κάθε μέρα. Δεν μπορέσαμε να συζητήσουμε πάρα πολύ διότι το ΙΚΤΕΟ είναι εργοτάξιο και γινόταν λίγο πανικός. Αυτό σημαίνει ότι δεν δικαιούμαι ποτέ άδεια? 

 

 

Συγγνωμη φιλε μου αλλα λιγο αλλαντ'αλλον ειναι το μυνημα σου. Τι να σου πουμε και τι να σου απαντησουμε σε κατι που λεχθηκε μεταξυ σας ? Το τι εννοουσε πως διάολο να το ξερουμε, μπορεις να μας πεις σε παρακαλώ ?

Link to comment
Share on other sites

Συγγνωμη φιλε μου αλλα λιγο αλλαντ'αλλον ειναι το μυνημα σου. Τι να σου πουμε και τι να σου απαντησουμε σε κατι που λεχθηκε μεταξυ σας ? Το τι εννοουσε πως διάολο να το ξερουμε, μπορεις να μας πεις σε παρακαλώ ?

Το μήνυμα μια χαρά είναι. Δεν ρώτησα τι εννοούσε, ρώτησα αν δικαιούμαι ως μισθωτός σε ΙΚΤΕΟ.  Δεν ήμουν ποτέ μισθωτή οπότε δεν γνωρίζω τώρα που έχουν καταργηθεί οι συμβάσεις και που είναι μπάχαλο με ωρομίσθιο, ημερομίσθιο, νόμιμες υπερωρίες, υπερεργασία, που δεν δικαιούσαι στον 1 χρόνο αποζημίωση και τα λοιπά τι παίζει με την νόμιμη άδεια.  Μου λύθηκε η απορία από λογιστή ότι δικαιούμαι 25 ημέρες τον χρόνο. 

 

Θα ήθελα αν κάποιος δούλευε σε ΙΚΤΕΟ ή αν γνωρίζει χωρίς να δουλεύει, να με κατατοπίσει ως το πως είθισται να γίνονται οι πληρωμές και οι άδειες διότι με το υπάρχον σύστημα από όσο μου είπε ο λογιστής από το τηλέφωνο δεν γίνεται να αμείβομαι νόμιμα για αυτό το ωράριο. Σκοπός μου είναι να ξέρω όταν τον πάρω τηλέφωνο πόσο μπορώ να πιέσω την κατάσταση οικονομικά. 

Link to comment
Share on other sites

Εχουν λήξει οι ΣΣΕ και δεν εχουν ανανεωθει. Σε περίπτωση που σε πάρει μισθωτή τα νόμιμα είναι ο κατώτατος μισθός. 

 

Στην περίπτωση όμως που δουλέψεις ως μισθωτή με τον κατώτατο μισθό (560 κατι αν δεν κάνω λάθος) Να ξέρεις ότι θα πρέπει να πληρώσεις μια διαφορά στο ΤΣΜΕΔΕ, για να μην πληρώνεις τπτ απο τον καθαρό μισθό σου στο ΤΣΜΕΔΕ πρέπει να αμοίβεσαι με 700κατι ευρω. Επίσης προσληφθείς ως μισθωτή και σαν μηχανικός μπορείς να είσαι ασφαλισμένη μονο στο ΤΣΜΕΔΕ.

 

Αυτό για το ΤΣΜΕΔΕ ας ενημερώσει κάποιος πιο έμπειρος

Link to comment
Share on other sites

εγω δουλευω με μπλοκακι και θεωρω επειδη κανω και αλλες δουλειες που φυσικα ειναι πολύ λίγες βγαίνω χαμενος αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα... αν εισαι τεχνικος διευθυντης δεν πρεπει να πεσεις κατω απο τα 900 καθαρα αν θεωρησω οτι οι ελεγκτες περνουν 700 ευρω ... αν παιρνουν 800 θα σου ελεγα να ζητησεις 1000 καθαρα και λιγα ειναι αλλα επειδη ειναι δυσκολοι καιροι και με 850 καθαρα σκεψουτο .. φυσικα δεν το συζηταω 8 ωρες θα δουλευεις και μια μερα ρεπο αλλιως αλλαζουν ολα ... τουλαχιστον εμεις ετσι δουλευουμε... οτι απορία εχεις πες μου.,.... παντα ομως εξαρτατε απο την ευθυνη που θα εχεις και τι ακριβως θα κανεις γιατι ηξερα και ελεγκτες απο τει που επερναν λιγοτερα απο απλους ελεγκτες .... και φυσικα θα παιρνεις αδεια ...

θεσεις ειναι ... τεχνικος διευθυντης , προισταμενος γραμμης και ελεγκτης .... και υπευθυνος ποιοτητας που μπορει να ειναι οποιοσδηποτε... απο εκει και περα ΤΔ μπορει να ειναι ΑΕΙ ή ΤΕΙ και προιστ. γραμμης ΑΕΙ, ΤΕΙ και απλος ελγκτης με 3 χρονια προηπηρεσια .... φυσικα ελεγκτης μπορει να ειναι ο οποισδηποτε ειτε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ειτε μηχανικος αυτοκινητων..... 

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση διότι περιέχει νούμερα. 

Εγώ από ΙΚΤΕΟ δεν έχω ιδέα, είναι τώρα 2 μέρες που έχω κατεβάσει την νομοθεσία και την μελετάω μέχρι σήμερα ασχολούμουν αποκλειστικά με Η/Μ μελέτες, άδειες λειτουργίας - HACCP και ως τεχνικός ασφαλείας. 

Θα ξαναμιλήσουμε την Δευτέρα με τον ιδιοκτήτη να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα και μέχρι τότε προσπαθώ να μάθω ότι μπορώ για να είμαι σίγουρη για το ΝΑΙ ή ΟΧΙ που θα πω αναλόγως της συζήτησης που θα γίνει.

 

Η Θέση είναι "προϊστάμενου" το βάζω σε εισαγωγικά διότι όταν τον ρώτησα τι θα κάνω μου είπε θα κάθεσαι στο γραφείο θα προσέχεις να υπάρχει μια σειρά, να είναι καθαροί οι χώροι να υπάρχει ευγένεια στους πελάτες και να λειτουργεί εντάξει η επιχείρηση (ναι και εμένα η πρώτη σκέψη μου που πέρασε είναι ότι με θέλει για γλάστρα). Μου ανέφερε για άλλα 4 άτομα προσωπικό, το ικτεο έχει 2 γραμμές, μία ΙΧ και μία ΜΟΤΟ. Εγώ πρέπει να παρακολουθήσω τα σεμινάρια ελεγκτή 120 ωρών και πρέπει να βγάλω και δίπλωμα μοτοσυκλέτας (ΙΧ έχω). Μου είπε έχω άλλον 1 μηχανολόγο από ΤΕΙ αλλά θα πάρω εγώ την θέση προϊστάμενου λόγω βιογραφικού. 

 

Είναι τώρα 2 μέρες που μου έγινε η πρόταση και έχω μιλήσει με 2 λογιστές για τα "νόμιμα χρήματα" , όλοι μου μιλάνε για 586 ευρώ μεικτά, αλλά λέει δεν γίνεται να με απασχολεί τόσες ώρες την εβδομάδα οι άλλες ώρες θα πηγαίνουν υπερ πίστεως και πατρίδος, και μετά μου λέει θα σου κολλάει και ένσημα και θα φύγεις από το ΤΣΜΕΔΕ, τι να εξηγώ ότι δεν γίνεται να φύγω από το ταμείο διότι ΤΕΕ=ΤΣΜΕΔΕ και η θέση προαπαιτεί να είμαι μέλος του ΤΕΕ.... μια φορά χρειάστηκα πληροφορίες από τον λογιστή μου και ανακάλυψα ότι είναι ανίδεος. 

 

Τώρα κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι την Δευτέρα, μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι διότι στην αρχή χάρηκα για την προσφορά της εργασίας και εμφανίστηκα θετική στο 1ο ραντεβού και τώρα νοιώθω χαζή.  Για 586 ευρώ δεν θα πάω, από αυτά τα 586 ευρώ εμένα θα μου μένουν στο τέλος 300 ευρώ (μπορεί να λέω και πολλά). Καταννοώ ότι είμαστε εν μέσω κρίσης αλλά η δέσμεύση τόσον ωρών, 6 ημέρες και να καλύπτω θέση Μηχανολόγου Μηχανικού είναι κοροίδια. 

 

Μπορείς σύντομα να μου εξηγήσεις ο προιστάμενος γραμμής και ο τεχνικός διυθυντής τι ευθύνες έχουν πραγματικά? 

 

ΕΔΙΤ. είδα τώρα εδώ http://www.esyd.gr/pweb/s/20/files/kanonismoi/kritiriaOdigies/KO-KTEO.pdf  ότι η θέση προιστάμενου που μου ανέφερε είναι του τεχνικού διευθυντή. 

Edited by MechanicSilk
Link to comment
Share on other sites

δεν τον ξερω τον ανθρωπο αλλα μαλλον δεν ξερει τι του γινεται, ή ξερει και λεει αρλουμπες... 

καταρχην ειναι κτεο σε καποιο δυκτιο ή αυτονομο;

αν ειναι σε δυκτιο η δουλεια του ΤΔ και του υπευθυνου ποιοτητας γινεται κατα 70% απο το δυκτιο οποτε ο ΤΔ δεν κανει και πολλα αν και αν εχει δουλεια το κτεο υπαρχει καπια γραφιοκρατια... 

αν ομως το κτεο ειναι αυτονομο τοτε ο ΤΔ και ΥΠ αν ειναι ενα ατομο και το κτεο εχει δουλεια τοτε μπορει και να μην προλαβαινει...

πρεπει να τον ρωτησεις ποιος θα ειναι ο ΤΔ. και ποιος ο ΥΠ ... ειναι βασικα ...

μην σε βαλει ΤΔ και σου πει ελα μωρε τιπικα ειναι ... δεν ειναι καθολου τυπικα... φυσικα απο οτι καταλαβα δεν θα παιρνατε φορτηγα αλλα δεν εχει σημασια ... τυπικα δεν θα ειναι ....

υποψιαζομαι οτι σε εχει αναγκη για να καληψη την θεση του προισταμενου γραμμης γιατι οπως σου εξηγησα ενας απλως ελεγκτης πρεπει να εχει 3χρονια προιπηρεσια...

μπορει φυσικα να σου φορτωση και την δουλεια τις γραμματειας αν δει οτι εχεις αναγκη τα λεφτα και δεν θες να φυγεις ...

γενικα ειναι ευκολη δουλεια χαλαρη αλλα θα σου πει να περνας και αμαξια και καλο ειναι να επισκευτης καποιο ιδιωτικο κτεο να ρηξης μια ματια ... υπαρχουν βεβαια κοπελες ελεγκτες αλλα ειναι λιγες....

αλλα τονιζω με 8 ωρες την ημερα και 5 ημερες την εβδομαδα και θα δουλευεται ολοι ετσι εναλλαξ..μην δεκτης με λιγοτερα απο 800 καθαρα 

αληθεια σε πια περιοχη εισαι να δω αν θα εχεις δουλεια..;.

 

ειναι εντελος αλλη δουλεια του προισταμενου γραμμης και αλλη του ΤΔ.. τωρα σε μικρα κτεο αυτα μπορει να τα κανει το ιδιο ατομα αλλα ο προισταμενος γραμμης στην ουσια δεν κανει κατι περισσοτερο απο τον απλω ελγκτη .... ενω ο ΤΔ τρεχει ολο το κτεο και το εννοω.... 

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

με 4 ατομα και δυο γραμμες.... μονο τεχνικος διευθυντης δε θα είσαι...

θα περνας φουλ αυτοκινητα. Πότε θα λείψουν με αδειες, με ρεπο κλπ οι ελεγκτες; Εχεις να περασεις μπολικα αυτοκινητα. Ειδικα αν αρχίσει να εχει δουλεια...

 

Τα πραγματα μετα το τελος του ΕΣΥΔ είναι σιγουρα πιο απλα, αλλα σίγουρα θα εχεις δουλεια και ευθύνες...

Δες αν θα είσαι και Υπευθυνος ποιοτητας ή μονο Τεχνικος διευθυντής (που το αποκλείω) :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ο προιστάμενος γραμμής δεν διαφέρει από τον ελεγκτή γραμμής θα περνάς κανονικά αυτοκίνητα.

 Η ονομασία <προιστάμενος γραμμής> είναι καθαρά τυπικός.Μπορείς να δουλέψεις ως μισθωτή και

να σου πληρώνει το αφεντικό σου το ΤΣΜΕΔΕ.Καθαρό μισθό υπολόγισε γύρω στα 700 καθαρά σε τέτοια

επίπεδα κυμαίνονται οι μισθοί σε ΙΚΤΕΟ.

 

Οι άδειες που θα δικαιούσαι αντιστοιχούν όπως σε κάθε μισθωτό.Πάντως για προσωρινή δουλεία αξίζει να το κάνεις

αλλά να προσληφθείς ως μισθωτή για να σου πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ  με μπλέξεις με μπλοκάκι δεν θα σου μένει τίποτα

στο τέλος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.