Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σκηνικό κατάρρευσης στην κτηματαγορά για άλλα τρία χρόνια


Engineer

Recommended Posts

Το να μιλας για πορεια της κτηματαγοράς σε μια χωρα που υπαρχει ακομα υψηλος συναλλαγματικος κίνδυνος, είναι σαν να προσπαθεις να προβλεψεις το αποτέλεσμα Παναθηναικου-Ολυμπιακου το 2036.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και εγώ θα ήθελα να σχολιάσω αυτό που είπε ο Didonis, απλά μια δημοσκόπηση έκαναν και με βάση τι απάντησε ένα μέρος επαγγελματιών σχετικών με την αγορά, κάνουν τις γενικεύσεις τους.

Τουλάχιστον θα μπορούσαν να ορίσουν διαστήματα εμπιστοσύνης και να δώσουν ένα όριο με μια μικρή απόκλιση που θα αφορά μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν την κτηματαγορά είναι καταγεγραμμένα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να γραφτεί όχι το σύνολο των οικοδομικών αδειών στην Ελλάδα, αλλά ξεχωριστά τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή και Πάτρα) με τους υπόλοιπους νομούς.

 

Η αίσθηση μου (χωρίς έρευνα) είναι ότι ειδικά η Αθήνα έχει φτάσει σε επίπεδο μηδενικό ή στην καλύτερη μερικές εκατοντάδες.

Ειδικά αν συνεκτιμήσουμε ότι η Αθήνα είναι το 50% περίπου του πληθυσμού της χώρας αυτό είναι τραγικό.

Μπορείς να το ψάξεις εδώ:

http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-themes?p_param=A1302

Link to comment
Share on other sites

Ανάλυση στο πόδι, απλά πετάξαμε τα νούμερα από τις απαντήσεις (λογικά το δώσαμε σε κανέναν προπτυχιακό/μεταπτυχιακό ή κανα "νέο" στην εταιρία και εμείς τσιμπήσαμε τα χρήματα και υπογραψάμε) και βάλαμε ένα ωραίο infographic (που λένε και στα χωριά μας). Τέλος πάντων, μην σχολιάσω επίπεδο δουλειάς. Επί της ουσίας:

Δεν παίζει να ανακάψει η αγορά γιατί έχεις υπερπροσφορά ακινήτων και μάλιστα καινούριων σε τιμές χωρίς minimum όριο. Η αγορά θα αρχίσει να ανεβαίνει σε τουλάχιστον 5-10 χρόνια (αν υπάρχει χρήμα τότε), όταν θα αρχίσουν να παλαιώνουν οι σημερινές υφιστάμενες και οι άδειες νέες κατασκευές.

Όπως απάντησε και ο Warren Buffet το 2008, όταν τον ρώτησε ο πρόεδρος της Federal Bank πως γίνεται να ανακάμψει η κτηματαγορά: "Η μοναδική λύση είναι να αγοράσει η κυβέρνηση όλα τα άδεια σπίτια και να τα κάψει"

Το θέμα κινήθηκε σήμερα και τώρα το είδα

 

Στην Αμερική σήμερα η κτηματαγορά πάει καλά και δεν έκαψε η κυβέρνηση τα σπίτα . Απλά άφησε κἀποιες τράπεζες να καταρρεύσουν , τιμώρησε τα λαμόγια - γκόλντεν μπόυς , έκοψε χρήμα και η αγορά πάει καλά , με διάφορα σκαμπανεβάσματα βέβαια , όπως πάντα .

http://www.capital.gr/News.asp?id=1903113

 

Δεν άκουσε τον Buffo :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Η κτηματαγορά πάει καλά στην Αμερική γιατί συνήλθε η οικονομία της. Γιατί δεν καταλαβαίνει από κρίσεις. ΕΝΦΙΑ έχουν και αυτοί και από όλα. Αλλά ο κόσμος έχει χρήματα, δίνονται δάνεια κ.τ.λ. Η κτηματαγορά ακολουθεί την οικονομία όχι το ανάποδο. Εδώ τι να κάνεις όταν δεν υπάρχει φράγκο ? Και χωρίς ΕΝΦΙΑ η οικοδομή νεκρή θα παραμένει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγκρίνουμε την υπερδύναμη με τους χρεοκοπημένους... Πρεπει να βρεθεί αλλο χόμπι για τα επόμενα 20 και βάλε χρονια.. Ξεχάστε τα σπιτάκια

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Η Αμερική έκοψε χρήμα και πήγε καλά γιατί ενδιαφέρεται γιά το εσωτερικό της . Εμείς ακούγαμε τους Γερμανούς που τους ενδιαφέρουν οι εξαγωγές .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φρέσκα 

 

 

 

Σε υψηλό επτά ετών σκαρφάλωσαν το Φεβρουάριο οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν 7,8% από τον προηγούμενο μήνα σκαρφαλώνοντας στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 539.000, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2008.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις πωλήσεις στις 460.000.

Τα μεγέθη του προηγούμενου μήνα αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 500.000 από την αρχική εκτίμηση των 481.000.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.