Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοπογράφοι και ΟΣΔΕ


stavmanr

Recommended Posts

Για την πιστοποίηση Φορέων ΟΣΔΕ 2014-2019 έχει βγει ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ που αναφέρει ότι η απασχόληση Τοπογράφου ΠΕ ή ΤΕ (όπως και Γεωπόνου) είναι απαραίτητη προϋπόθεση (αρθρο 5.1.1 παρ. 2.4).

Σε ερώτηση υποψήφιων Φορέων (ερώτημα 5) αν άλλοι κλάδοι Μηχανικών καλύπτουν την θέση και τις ανάγκες η επίσημη απάντηση ήταν "θα αξιολογηθεί ανάλογα".

 

Θυμίζω ότι τα τοπογραφικά του ΟΣΔΕ αποτελούν πολυγωνικούς σχεδιασμούς επάνω σε ένα σύστημα ορθοφωτοχαρτών, χωρίς να απαιτείται η επιτόπου μέτρηση ή χρήση τοπογραφικών μετρήσεων. Η σχεδίαση των αγροτεμαχίων γίνεται επί το πλείστον με φωτοερμηνεία, όπως έχει γίνει κι ο χαρακτηρισμός των ενοτήτων στο χάρτη. Οι επιτόποι έλεγχοι σχεδιασμού αγροτεμαχίων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνονται χονδρικά, με χρήση gps.

 

Δεδομένου ότι αφορά θέσεις εργασίας σε περισσότερους των 115 Φορέων ανά την Ελλάδα, πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει κάποια κίνηση για την αξιοποίηση όλων των κλάδων που έχουν απαιτούμενες γνώσεις ή έχει κάποιο νόημα να έχει αυτό το δικαίωμα μόνον Τοπογράφος ΠΕ και ΤΕ και ταυτόχρονα οι υπόλοιποι να τίθενται υπό "αξιολόγηση?" ;

6ΕΞΥ46ΨΧΞΧ-Υ3Ι.pdf

Syxnes_erwthseis_28012015.pdf

Edited by stavmanr
Link to comment
Share on other sites

... πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει κάποια κίνηση για την ...

 

Εσύ πιστεύεις ότι ένα ψηφιακό forum είναι το κατάλληλο μέρος για τέτοιου είδους ενέργειες, πέρα από (άλλη) μία μικρή ή μεγάλη συζήτηση;

 

Εγώ όταν έχω ένα τέτοιο θέμα - και υπάρχουν/υπήρξαν πολλές παρόμοιες υποθέσεις - απευθύνομαι επώνυμα στο θεσμοθετημένο συλλογικό όργανο που εκπροσωπεί τον κλάδο μου και αυτό πράττει τα δέοντα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 years later...

1. μπορώ να βρω απο οσδε ποιός δήλωνε ιδιοκτησία μου (να δωσω ΧΨ) πρίν 6-7 χρόνια? και πώς?

2. μπορω να βρω πώς δηλωνε ότι το κατέχει , δηλαδή παραχώρηση και απο ποιόν?

3. οπεκεπε βοηθα καθόλου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.