Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

200 εκ. ευρώ για «έξυπνες» πόλεις και κοινότητες – Τα έργα που χρηματοδοτούνται


Engineer

Recommended Posts

Το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» είναι το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 200 εκ ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί η πρόοδος και να υπάρξουν λύσεις για τη δημιουργία «έξυπνων πόλεων».

 

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την EE συνίσταται στη μετατροπή των ευρωπαϊκών πόλεων σε έξυπνους και βιώσιμους τόπους διαβίωσης. Για το λόγο αυτό, με την ανακοίνωση «Έξυπνες πόλεις και κοινότητες -ευρωπαϊκή σύμπραξη καινοτομίας (ΕΣΚ)»1, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε το 2012 πρωτοβουλία για μία ευρωπαϊκή σύμπραξη καινοτομίας με στόχο την κοινή αξιοποίηση πόρων, τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την ολοκλήρωση των τομέων της ενέργειας, των μεταφορών και των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ) στις πόλεις.

 

Η Επιτροπή πρότεινε μία σύμπραξη που θα καθοδηγείται από τη βιομηχανία σε συνεργασία με τις πόλεις. Η Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για τις Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες αφορά την επένδυση στη βιώσιμη ανάπτυξη σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις.

 

Η δημιουργία ισότιμων συμπράξεων μεταξύ πόλεων και εταιρειών με συνδυασμένες δράσεις στους τομείς των ΤΠΕ, της ενέργειας και της κινητικότητας θα οδηγήσει σε έργα που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινή μας ζωή. Επιπλέον, η πρωτοβουλία θα διευκολύνει, στις πόλεις, την είσοδο στην αγορά των καινοτόμων λύσεων αιχμής, οι οποίες βασίζονται σε ολοκληρωμένες ενεργειακές και μεταφορικές τεχνολογίες και υποστηρίζονται από τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας. Ένας μακροπρόθεσμος στόχος είναι να προταθούν και να διαδοθούν, στο πλαίσιο της σύμπραξης καινοτομίας «Έξυπνες πόλεις και κοινότητες» ("Smart Cities and Communities" - SCC), έως το 2020 τουλάχιστον 20 σημαντικές καινοτόμες λύσεις, οι οποίες να συνδυάζουν ενεργειακές και μεταφορικές τεχνολογίες και ΤΠΕ.

 

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών: http://www.ypes.gr/U...72-16022015.pdf

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.