Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στον χορό του σκληρού ανταγωνισμού με βουλγαρο-γερμανικη συμμαχία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Engineer

Recommended Posts

Γερμανο-βουλγαρική συμμαχία για το διαμετακομιστικό εμπόριο από και προς Κεντρική Ευρώπη

 

Στην δίνη σκληρού ανταγωνισμού εισέρχεται πλέον η Ελλάδα, όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της να καταστεί ισχυρός κόμβος για το διαμετακομιστικό εμπόριο από και προς την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

 

Κι αυτό γιατί η εν λόγω προοπτική δεν αφήνει ασυγκίνητους τους γείτονες Βουλγάρους, που προσπαθούν τώρα να σταθεροποιήσουν τις δικές τους συνεργασίες, ολοκληρώνοντας τη νέα γραμμή συνδυασμένων μεταφορών που συνδέει την πόλη τους Ρούσε με τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, μέσω Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Αυστρίας.

 

Η αμαξοστοιχία της νέας γραμμής, που σε πρώτη φάση λειτουργεί πιλοτικά, θα πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα. Το διάστημα της πιλοτικής λειτουργίας έχει οριστεί στους τρεις μήνες και στην συνέχεια το δρομολόγιο θα επανεξεταστεί με βάση την αποτελεσματικότητά του. Ο χρόνος εκτέλεσης του δρομολογίου ανέρχεται στις τρεις μέρες.

 

Φθηνότερες κατά 20% οι μεταφορές

 

Η νέα γραμμή πολυτροπικών εμπορευματικών μεταφορών είναι μια συνεργασία της γερμανικής DB Schenker Logistics – Schenker Rail με την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι του Ρούσε και την βουλγάρικη εταιρεία μεταφορών ΡΙΜΚ.

 

Σύμφωνα με την DB Schenker Logistics – Schenker Rail, ο αποτελεσματικός συνδυασμός σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους μεταφοράς κατά 20% για τους ενδιαφερόμενους.

 

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδουν οι Βούλγαροι στη νέα συνεργασία είναι το γεγονός ότι ανακοίνωση για την πολυτροπική σύνδεση του λιμανιού της Ρούσε με τη Γερμανία εξέδωσε και το βουλγαρικό Υπουργείο Μεταφορών. Το αρμόδιο υπουργείο της χώρας επισημαίνει ότι η αμαξοστοιχία θα μπορεί να μεταφέρει 68 ρυμουλκούμενα.

 

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Port Complex Ruse EAD, η οποία έχει την ευθύνη για την διαχείριση του λιμανιού του σχεδιάζει φέτος να υλοποιήσει μεγάλη επένδυση με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του.

 

Η Ρούσε είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στη δεξιά όχθη του Δούναβη, απέναντι από τη ρουμανική πόλη Τζιούρτζιου. Η πόλη απέχει 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σόφια και 200 χιλιόμετρα από τις βουλγαρικές ακτές στη Μαύρη Θάλασσα.

 

Η Ρούσε είναι το σπουδαιότερο ποτάμιο λιμάνι της Βουλγαρίας, και είναι ήδη ένας σημαντικός κόμβος για το διεθνές εμπόριο της χώρας.

 

Ανταγωνισμός για την Νότια Οδό – Τα σχέδια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

Η νέα γραμμή πολυτροπικών μεταφορών μπορεί να είναι ανταγωνιστική στην αποκαλούμενη «Νότια Οδό» που, με την βοήθεια του κινεζικού παράγοντα, επιχειρεί να καθιερώσει η χώρα μας. Σίγουρα επιπλέον δυσκολία για την ελληνική προσπάθεια αποτελεί το γεγονός ότι ο διάδρομος που ξεκινά από την Ελλάδα χρειάζεται να διέλθει περισσότερες χώρες, κάποιες εκ των οποίων, μάλιστα, δεν είναι ούτε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πάντως οι συμφωνίες που έχουν γίνει έχουν αποδώσει, αφού τα ελληνικά τρένα φτάνουν στον προορισμό τους σε άκρως ανταγωνιστικό χρόνο.

 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει μεγάλα σχέδια για την τρέχουσα χρονιά, στοχεύοντας στην μετακίνηση περίπου 500 συρμών από το λιμάνι του Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη. Την προηγούμενη χρονιά η εταιρεία κατάφερε υπολογίσιμη αύξηση του τζίρου της στα 140 εκατομμύρια ευρώ έναντι 129 εκατομμυρίων το 2013.

 

Ο κύριος παράγοντας αύξησης του τζίρου ήταν η αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών. Με κλεισμένες συμφωνίες για μεταφορές προς την Κεντρική Ευρώπη για λογαριασμό μεγάλων πολυεθνικών η διοίκηση της εταιρείας ρίχνει το βάρος της στην προσέλκυση φορτίου από το εξωτερικό, προκειμένου να μειώσει το κόστος του δρομολογίου.

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.