Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απάντηση σχετικά με την δεσμευτικότητα χρήσεων γης των ΓΠΣ


Engineer

Recommended Posts

Σε απάντηση των ερωτημάτων σας (α σχετικό) αναφορικά με τη δεσμευτικότητα των ΓΠΣ, μετά την ισχύ του Ν. 4178/2013, άρθρο 51, παρ.15 και σε συνέχεια των (β), (γ) και (δ) σχετικών εγγράφων μας, σας ενημερώνουμε ότι:

 

1. Τα ΓΠΣ που εγκρίθηκαν μετά τη δημοσίευση του Ν. 2508/1997 ( μ ετ ά τ ις 13 -6-1997), καθορίζουν χρήσεις γης που είναι δεσμευτικές για τη Διοίκηση τόσο για τις εντός σχεδίου περιοχές όσο και τις εκτός σχεδίου περιοχές.

 

Στις περιπτώσεις που oι ρυθμίσεις εγκεκριμένων πολεοδομικών μελετών διαφοροποιούνται από τις κατευθύνσεις του ΓΠΣ, ισχύουν οι χρήσεις γης που προβλέπονται από το ισχύον σχέδιο εφόσον ταυτόχρονα επιτρέπονται και από το ΓΠΣ. Στις περιπτώσεις αυτές είναι αναγκαία η εναρμόνιση των πολεοδομικών μελετών (ΠΜ) και του ΓΠΣ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

2. Οι χρήσεις γης που ορίζονται στα ΓΠΣ που εγκρίθηκαν πριν τ ις 13-6-1997 είναι δεσμευτικές για τη Διοίκηση εφόσον εντός του ορίου του ΓΠΣ, ανεξαρτήτως θέσης της πολεοδομικής ρύθμισης ή και της πολεοδομικής ενότητας, όπως κρίθηκε από ο ΣτΕ, έχει εγκριθεί διοικητική πράξη (τροποποίησης, αναθεώρησης, επέκτασης σχεδίου κλπ) σε εφαρμογή του ΓΠΣ.

 

3. Στην περίπτωση που δεν έχει κινηθεί η διαδικασία αναθεώρησης των ΓΠΣ της περίπτωσης 2, - είτε πριν τη δημοσίευση του Ν.4178/2013 είτε ένα χρόνο μετά - ή έχει κινηθεί αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί εντός 5 ετίας από τη δημοσίευση του ως άνω νόμου, εφαρμόζονται αυτοδικαίως δεσμευτικά οι διατάξεις των εγκεκριμένων ΓΠΣ.

 

Πηγή: http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Παίδες 

Δεν καταλαβαίνω τίποτα!

(έχουν βγει και κάνα 2 άλλες ερμηνευτικές του ίδιου ή σχεδόν ίδιου θέματος)

Όλα αυτά  συνδέονται ή συνδυάζονται ή αναιρούν τα του άρθρου 33 του Ν 4269/14 ΦΕΚ 142Α??

Ναι ή όχι?? 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.