Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τσιρώνης: Αλλάζει ο νόμος για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

Αλλάζει ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Αυτό ανέφερε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης με δημοσιογράφους.

 

Ο Γιάννης Τσιρώνης αφού ξεκαθάρισε ότι η παράταση -για την τακτοποίηση- που έχει δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση έως τον Φεβρουάριο του 2016 θα ισχύσει κανονικά, είπε ότι ο νόμος θα αλλάξει πιθανότητα ως προς την κατεύθυνση της καλύτερης προστασίας του πολεοδομικού σχεδιασμού.

 

Ο στόχος είναι να υπάρχει καλύτερο πολεοδομικό αντιστάθμισμα για τις περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες. Αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το νέο πλαίσιο που θα κινείται ο νόμος, μια από τις σκέψεις είναι και η μείωση του συντελεστή δόμησης.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβαλλοντικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεσμεύτηκε ότι όσοι από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων έχουν υποβάλλει φακέλους για την τακτοποίηση δεν πρόκειται να θίγουν από τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.

 

Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό (ο διαγωνισμός έχει λήξει) ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, αφού ξεκαθάρισε ότι το τίμημα που καταβλήθηκε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είναι εξαιρετικά χαμηλό, εξέφρασε την πρόθεση του να εξετάσει αν οι χρήσεις γης που έχουν περιληφθεί στο σχέδιο της Lamda Development ανταποκρίνονται στην φέρουσα ικανότητα των υποδομών της περιοχής.

 

Μάλιστα στάθηκε στο παράδειγμα των θέσεων εργασίας. Όπως είπε, πρέπει ο επενδυτής να αποδείξει ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την επένδυση δεν θα έχουν ως συνέπεια το χάσιμο πολλαπλάσιων θέσεων από όμορους δήμους.

 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μην θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των ιδιωτικοποιήσεων για τις περιπτώσεις που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/...-ta-aythaireta/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Καλός τονε κι ας άργησε.Τι εννοεί λοπόν αλλάζει?Ποιό αυστηρός καταλαβαίνω εγώ από το κείμενο.Άντε να το πείς στους ιδιοκτήτες άν παέι αναδρομικά 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

(αν έχει μεταφερθεί σωστά από τον δημοσιογράφο)

 

άντε κι άλλος νόμος

άντε πάλι διάβασμα...

 

ρε φωστήρες της νέας διαχείρισης, πάλι τα ίδια? τι βίτσιο είναι αυτό ? οι 50 αποχρώσεις των αυθαιρέτων?

κωδικοποίηση και "συμμάζεμα" -απλοποίηση- χρειάζεται η πολεοδομική νομοθεσία

πότε θα το ακούσω αυτό ως εξαγγελία έστω?

 

υ.γ. αφού θα τον αλλάξετε που θα τον αλλάξετε δεν βάζετε κι εκείνες τις Α/Φ (ή δεν τις βγάζετε από το νόμο αφού δεν υπάρχουν)

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

<<Ο Γιάννης Τσιρώνης αφού ξεκαθάρισε ότι η παράταση -για την τακτοποίηση- που έχει δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση έως τον Φεβρουάριο του 2016 θα ισχύσει κανονικά, είπε ότι ο νόμος θα αλλάξει πιθανότητα ως προς την κατεύθυνση της καλύτερης προστασίας του πολεοδομικού σχεδιασμού>>

εσείς τι καταλαβαίνετε? ότι μέχρι το Φλεβάρη του 2016 θα ισχύσει ο παλιός νόμος ή μια μέρα ξαφνικά θα καταργηθεί?

Γιατί ενώ πρίν 10 μέρες είχε πεί ότι θα ισχύσει η παράταση, νομίζω είπε πρός το παρόν!! και αν μάλιστα δηλώνει ότι είναι σε άμεση προτεραιότητα???

και επίσης λέτε με τον νέο νόμο να μένουν έξω ξεμπαζώματα κλπ πρίν το 2011, δηλαδή πλήρη ανατροπή του 4011 και 4178?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

ε θα μας τρελάνουν... 

 

υ.γ. και για τον συμψηφισμό για ενεργειακή αναβάθμιση ακόμα βάζουν πεδίο στο λογισμικό.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ρε παιδιά, ενας νέος νόμος με πιο πιασάρικο όνομα π.χ. 4414 θα είναι ουαου... θα αρχίσουν και πάλι να χτυπάν τα τηλέφωνα...

Link to comment
Share on other sites

Αφού θα τον κάνει που θα τον κάνει ας του πουν κάποιοι να κάνει έναν απλό νόμο στα πρότυπα του Τρίτση για να μείνει στην ιστορία .....

Με απλές διαδικασίες και χωρίς λεπτομέρειες για να λύνονται προβλήματα παρά να δημιουργούνται.

π.χ.

1. φωτογραφίες,

2. σχέδια

3. τεχνική έκθεση βάσει προτύπου και

4. πρόστιμα βάσει παράνομου όγκου..

 

Λέω εγώ τώρα.... :smile:

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.