Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή για αρχιτεκτονικά σχέδια


dragonver

Recommended Posts

Καλημέρα,
 
Αυτό τον καιρό υπηρετώ τη θητεία στον Ε.Σ. και ο διοικητής μου ανέθεσε να σχεδιάσω τις κατόψεις ορισμένων κτιρίων του στρατοπέδου της τάξης των 100-150 m2​. Είναι σχέδια που προέκυψαν από μετρήσεις με μετροταινία και μέτρο και στις κατόψεις θα αποτυπωνονται μόνο οι τοιχοποιίες και οι πόρτες (όχι υποστυλώματα και τοιχώματα και ούτε παράθυρα). Δεν περιμένω κάποια οικονομική αμοιβή ωστόσο θα ήθελα να γνωρίζω πόσο θα αμοίβονταν αυτού του είδους η εργασία. 
 
 
 
 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Για να εκτιμήσεις το κόστος μπορείς να πάρεις μια ιδέα από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, συμπλήρωσε τις παραμέτρους για την συγκεκριμένη περίπτωση και θα σου βγάλει την νόμιμη αμοιβή.

 

 

Παράλληλα εκτίμησε το κόστος της δουλειάς σου ( http://www.michanikos.gr/files/file/939-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%8C-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1/ ) για τις ώρες που κατανάλωσες για την δουλειά, δηλαδή τον χρόνο επικοινωνίας με τον πελάτη, τις ώρες στον δρόμο προς το έργο, τις ώρες γραφείου για τα σχέδια, τις ώρες αποτύπωσης, κτλ. 

 

Στην συνέχεια θα προσθέσεις ένα λογικό κέρδος και θα έχεις την τελική τιμή.

 

Είτε βγάλεις άδεια είτε όχι, η αμοιβή είναι η ίδια για τις μελέτες. Η διεκπεραίωση στην πολεοδομία είναι κανονικά δουλειά του πελάτη, αν και συνήθως τον εξυπηρετούμε και την αναλαμβάνουμε εμείς.

 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μια τιμητική άδεια αρκετών ημερών και πιο βολικές υπηρεσίες νομίζω είναι δίκαιη αμοιβή.

Link to comment
Share on other sites

Εάν έχεις κάνει και την αποτύπωση, εκτός από τα σχέδια που θα κάνεις, μπορείς να ζητήσεις κανένα 15-20 ήμερο ! :D

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αν ήμουν εγώ διοικητής δε θα έδινα καμία μέρα τιμητική άδεια για μια απλή αποτύπωση που θα κρατήσει το πολύ μια εργάσιμη μέρα..

 

Η ανταμοιβή είναι το ότι  δε θα κάνεις άλλες αγγαρείες την ώρα που θα φτιάχνεις τα σχέδια. Για σκοπιές, καθαριότητες κλπ δε το συζητάμε, η αποτύπωση θα γίνεται σε ώρες γραφείου, όταν όλες οι στάνταρ υποχρεώσεις θα έχουν εκπληρωθεί. Όπως όλοι οι φαντάροι έχουν μια πρωινή εργασία πχ μαγειρεύουν, φτιάχνουν καφέδες κλπ, έτσι κι ο φίλος μας θα φτιάχνει σχέδια. Δεν είναι και καμία επιστήμη, μη τρελαθούμε! Ιδίως αν έχουν γίνει ήδη οι επιμετρήσεις και η ζητούμενη ποιότητα είναι τόσο χαμηλή.

 

Για το θέμα της αμοιβής, νομίζω το ερώτημα ήταν η αμοιβή των σχεδίων ως σχέδια, όχι μαζί με υπογραφή μηχανικού. Οπότε μιλάμε για αμοιβή σχεδιαστή.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

συνήθως κάτι τέτοιες δουλειές στις βάζουν οι διοικητές για να χαλαρώσεις λίγο από το πήξιμο!

 

άραγμα στο γραφειάκι με ίντερνετ και michanikos.gr!!!

 

αλλά και μια επιμέτρηση δε σε χαλάει καθόλου.. τσιγαράκι, φραπεδάκι, τη μετροταινία και τα χαρτιά παραμάσχαλα, να μετράς με υπερβάλλοντα ζήλο τα πιο άκυρα σημεία του στρατοπέδου μπας και γλιτώσεις τη φρουρά!

Link to comment
Share on other sites

... Είναι σχέδια που προέκυψαν από μετρήσεις με μετροταινία και μέτρο και στις κατόψεις θα αποτυπωνονται μόνο οι τοιχοποιίες και οι πόρτες (όχι υποστυλώματα και τοιχώματα και ούτε παράθυρα)....

 

1.       δεν είναι αρχιτεκτονικά σχέδια αλλά αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης.

2.       Δεν αντιλαμβάνομαι πως θα είναι η αποτύπωση χωρίς τα παράθυρα (ή και άλλα ανοίγματα)

3.       Είναι ορθό στην αποτύπωση (ακόμα κι αν δεν αφορά τα υποστυλώματα) να φανούν τα όποια κοψίματα ή γωνίες κάνουν  τα υποστυλώματα με τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία πλήρωσης (τοιχοποιίες κλπ)

4.       Για τυπικό υπολογισμό αμοιβής κάνε χρήση των ελαχίστων που προβλέπει το ΤΕΕ βάζοντας ως μελέτη αποτύπωση μόνο. Οι αμοιβές αποτύπωσης ή και άλλες εργασίες δεν επηρεάζονται αν εσύ μέτρησες με μετροταινία ή χαρακάκι ή με 3D scaner λέιζερ. Αφού εσύ το μετρητικό αποτέλεσμα το θεωρείς ορθό ή ευθύνη είναι δική σου και όχι του μέσου που έκανες χρήση.

 

(για free υπολογισμό αμοιβών μπορείς να κάνεις χρήση την εφαρμογή εδώ που την έχει φτιάξει και διανέμει δωρεάν σε όλους μας ο συνάδερφος )

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον ο διοικητής ενδιαφέρεται μόνο για τα εμβαδά των χώρων του στρατοπέδου και το πλάτος της εισόδου κάθε χώρου για να κάνει καμία μετακόμιση...

 

Αν τη μέτρηση την έκανε άλλος και σένα σου αναθέσουν μόνο το σχέδιο (και υπέγραψε τρίτος), τελικά πώς μοιράζεται η υποτιθέμενη αμοιβή μεταξύ των τριών?

Link to comment
Share on other sites

Τι 15 20 μερες αδεια διαβαζω... σιγα μην του δωσουν και μεταλλιο τιμης! Ενα ευχαριστω, ισως και 2 μερουλες καπελο στην αδεια θα αρκουσαν κατ εμε... Εγω ειχα σκοπο να παρω ολες τις μερες αδειας μαζεμενες το καλοκαιρι για να δουλεψω στο νησι, και επειδη εβλεπα οτι οι διοικητες ηταν τσιγκουνηδες, ειχα προθυμοποιηθει να κρεμασω μια ψευδοροφη 30 τμ που ειχε πεσει σε ενα γραφειο στο διοικητηριο... την ψευδοροφη την κρεμασα, μου πηρε 2 απογευματα, αλλα απο αδεια πηρα τα γνωστα. Αναγκαστηκα να δωσω αιμα για τις 2 μερες τιμητικης... ξεφτιλα!!! Και ουτε ενα ευχαριστω... διευθυντη παναγο δεν ησουν ενταξει αν διαβαζεις  :P

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.