Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα πίεσης -Φυσικό αέριο-Θερμοσίφωνας


panossp

Recommended Posts

Καλησπέρα,
Μένω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε πολυκατοικία στον 8ο όροφο και έχω εγκατάσταση φυσικού αερίου( για θέρμανση και ζεστό νερό).Τους τελευταίους 2 μήνες έχω τεράστιο πρόβλημα με την πίεση του δικτύου ύδρευσης το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μην έχω θέρμανση και ζεστό νερό όλη την μέρα παρά μόνο για 2-3 ώρες το βράδυ(η ένδειξη της πίεσης στον καυστήρα είναι στο 0,5 bar περίπου συνέχεια). Ο καυστήρας δεν έχει πρόβλημα καθώς έχω κάνει συντήρηση και επίσης υδραυλικός που ήρθε μου είπε ότι είναι θέμα της ΕΥΑΘ. Επίσης έχω απευθυνθεί αρκετές φορές στην ΕΥΑΘ, η οποία έστειλε και τεχνικούς για να κάνουν μετρήσεις κάτω στα ρολόγια και μου απάντησαν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πίεσηconfused.png. Στην συνέλευση της οικοδομής που έγινε τέθηκε θέμα για εγκατάσταση κεντρικού πιεστικού αλλά ο διαχειριστής πληροφορήθηκε από την ΕΥΑΘ οτι κάτι τέτοιο απαγορέυεται γιατι είναι επικίνδυνο(υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν οι σωλήνες στους πρώτους ορόφους καθώς η πολυκατοικία είναι παλιά πράγμα που οδηγεί σε περισσοτερα προβλήματα.)
Επειδή έχω μεγάλο πρόβλημα κυρίως με το μπάνιο έχω σκεφτεί να κάνω εγκατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα για να αντιμετωπίσω το θέμα του μπάνιου καθώς η θέρμανση δεν με απασχολεί και πολύ αφού έχω κλιματισμό.
Θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημά μου και θα ήταν έυκολη μια τέτοια εγκατάσταση? Επίσης θα ήθελα να ξέρω για το κόστος τοποθέτησης του θερμοσίφωνα.Το διαμέρισμα είναι ανακαινισμένο και δεν προυπάρχει κάποια παλιότερη εγκατάσταση θερμοσίφωνα.

Ένας ένοικος έχει προτείνει την εγκατάσταση καινούργιων σωληνώσεων σε όλη την οικοδομή καθώς πιστεύει ότι η χαμηλή πίεση είναι θέμα φθοράς των σωληνώσεων.Το οποίο βέβαια είναι πολυ δαπανηρό και θέλει καποιο χρονικό διάστημα. Εσείς ποιά πιστεύετε ότι θα ήταν η καλύτερη λύση? 
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Για το θέμα της θέρμανσης, μπορείς να βάλεις νερό στο σύστημα, ώστε να πάει στο 1 bar και να κλείσεις το διακόπτη του μηχανήματος (ή τον αυτόματο πλήρωσης αν υπάρχει). Θα δουλέψει μια χαρά. Για την παροχή νερού στο μπάνιο-κουζίνα, αν η πίεση είναι κανονική στό μετρητή (ισόγειο ή υπόγειο), μόνο με αλλαγή σωληνώσεων μπορεί να αποκατασταθεί. Ελεγξε όμως μήπως βούλωσε ο κεντρικός διακόπτης του διαμερίσματος ή δεν ανοίγει καλά και στραγγαλίζει τηνπαροχή.

Link to comment
Share on other sites

Τον πληρωτή του μηχανήματος , τον χρησιμοποιούσα παλιότερα όπως περιγράφεις για να γεμίσει το μηχάνημα νερό αλλά εδώ και 2 μήνες έχει τόση λίγη πίεση που δεν μπορεί να γίνει ούτε αυτό.(μου το περιέγραψε έτσι ακριβώς και ο τεχνικός εταιρείας  φυσικού αερίου). Όσον αφορά τον κεντρικό διακόπτη του διαμερίσματος δεν το έχω τσεκάρει αλλά μπορεί να έχει βουλώσει ενώ όλες οι εγκαταστάσεις εντός του διαμερίσματος είναι καινούργιες? Αν τοποθετήσω ηλεκτρικό θερμοσίφωνα θα είναι λειτουργικός?

Link to comment
Share on other sites

ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας ΔΕΝ θα λύσει το πρόβλημα σου (μήν είναι και χειρότερα)

 

Μέτρα πίεση στα ρολόγια μέτρα πάνω στο διαμέρισμα σου αν κάτω έχεις πίεση άλλαξε την γραμμή της παροχής.

Link to comment
Share on other sites

Στον 8ο όροφο, που είναι σε ύψος 24 μ. είναι φυσικό η πίεση να είναι 2,5 Bar χαμηλότερη από το ισόγειο.

 

Η μόνη λύση είναι πιεστικό στη γραμμή σου.

 

Όταν λέμε πιεστικό εννοούμε δεξαμενή και αντλία (που δεν απαγορεύεται) και όχι σκέτη αντλία (που απαγορεύεται).

 

Φυσικά έτσι δεν θα έχεις πόσιμο νερό, εκτός αν τραβήξεις ξεχωριστή γραμμή πρίν το πιεστικό μέχρι τη μπαταρία της κουζίνας. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.