Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Vodafone και Cosmote θέτουν σε εμπορική λειτουργία τα δίκτυα 4G+


Engineer

Recommended Posts

Τις… υπερηχητικές ταχύτητες σερφαρίσματος στο Διαδίκτυο και της λήψης-αποστολής δεδομένων, μέσω των νέων 4G+ δικτύων κινητής τηλεφωνίας, παρουσίασαν την Τετάρτη η Vodafone και η Cosmote.

 

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι πλέον διαθέτει και εμπορικά το 4G+ δίκτυό της, το οποίο προσφέρει μέγιστες θεωρητικές ταχύτητες mobile internet έως και 300Mbps σε download και 50Mbps σε upload και αποτελεί εξέλιξη του δικτύου 4G, που βασίζεται στην τεχνολογία LTE Advanced.

 

Οι ταχύτητες 4G+ επιτυγχάνονται χάρη στην αξιοποίηση του νέου φάσματος που η Vodafone απέκτησε στα 2600MHz σε συνδυασμό με το υφιστάμενο φάσμα στα 1800MHz.

 

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, με το 4G+ οι συνδρομητές της Vodafone απολαμβάνουν έως και δύο φορές πιο γρήγορες ταχύτητες σε σχέση με το 4G και εφτά φορές πιο γρήγορες σε σχέση το 3G+.

 

Πλέον, οι συνδρομητές μπορούν να κατεβάζουν μια ταινία των 5 GB σε λιγότερο από 4 λεπτά και περισσότερα από 150 τραγούδια των 8ΜΒ σε λιγότερο από 1 λεπτό, ενώ μπορούν να βλέπουν 4Κ video (Ultra HD video) και HD video στο YouTube (video streaming) χωρίς καθυστερήσεις και κολλήματα.

 

Η Vodafone, σύμφωνα με τα στελέχη της, αναπτύσσει το δίκτυο 4G+, ώστε να προσφέρει νέες καινοτόμες υπηρεσίες που θα δώσουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να ζήσουν την εμπειρία χρήσης υπηρεσιών δεδομένων με πραγματικές ταχύτητες πολλαπλάσιες των σημερινών που επιτρέπουν μεγαλύτερη χωρητικότητα για αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων καθώς επίσης και την αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Το δίκτυο 4G+ της Vodafone σύντομα θα καλύπτει ακόμα περισσότερα σημεία.

 

Παράλληλα, η Vodafone παρέχει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να αποκτήσουν τη συσκευή Samsung Galaxy Alpha στην τιμή των 429 ευρώ, προκειμένου να γνωρίσουν την εμπειρία του 4G+.

 

Η Cosmote

Κινητό ευρυζωνικό δίκτυο 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, διαθέτει και η Cosmote σε επιλεγμένες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την επέκταση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα.

 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ήδη μέσα στο 2014, η Cosmote είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές του εμπορικού δικτύου 4G+, κατά τις οποίες επιτεύχθηκαν ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων έως 300 Mbps στη λήψη.

 

Η αναβάθμιση του δικτύου 4ης γενιάς της Cosmote σε 4G+, βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία των πελατών, παρέχοντας ταχύτητες πλοήγησης στο διαδίκτυο που φτάνουν έως τα 300Mbps, ακόμα καλύτερη χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video - Conferencing, αλλά και αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων με απίστευτες ταχύτητες. Ενδεικτικά, μία ταινία των 4GB κατεβαίνει σε λιγότερο από 3 λεπτά, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8ΜΒ μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 1 λεπτό.

 

Με την εμπορική διάθεση του δικτύου 4G+ από τις αρχές του 2015, η Cosmote τονίζει ότι «εδραιώνει την τεχνολογική της υπεροχή και επιβεβαιώνει τη σταθερή επένδυσή της στην εμπειρία του πελάτη».

 

Πηγή: http://www.ypodomes....α-τα-δίκτυα-4g

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση: ασχετη-σχετική με την είδηση ώς είδηση.

 

Σε έναν οικισμό, συντάχθηκε απο εμας τοπογραφικό για να τοποθετηθεί κεραία κινητής σε απόσταση αν θυμάμαι καλά 1000 μέτρα απ'το οριο του οικισμού. Η άδεια δεν βγήκε ποτέ, η εταιρεια δε προχώρησε στη κατασκευή. Αυτά προ 7ετίας αν θυμάμαι καλά.

Σήμερα, η ιδια εταιρεια, τοποθετεί κεραία σε άλλο αγροτεμάχιο, στα 700μ. απ'το όριο του οικισμού.

 

Ερωτώ, αν υπάρχεις κάποιος γνώστης...εχει "ελαφρύνει" το νομικό/πολεοδομικό πλαίσιο ώς προς καποιους όρους;

 

Απλά εγκυκλοπαιδικά.

Link to comment
Share on other sites

Τρελή ταχύτητα + ογκοχρέωση = τρελή χρέωση :smile:

 

Είναι πάντως απίστευτο η ταχύτητα στα ασύρματα δίκτυα να είναι μεγαλύτερη απ'ότι στα ενσύρματα/οπτικές ίνες.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά...στο σπίτι με την θεωρητική 24άρα, πιάνω καμμια 15ριά mbit, και στο κινητό με 4G (αυτό το + δεν το δα ακόμη, μπορει το κιν μου να μη το υποστηρίζει κιόλας) εχω δεί μέχρι και 45mbit !!!

 

Κοίτα η χρεώση δεν αλλάζει...απλά επειδή πηγαίνει ΠΟΛΥ γρήγορα βλέπεις περισσότερα πράγματα στον ίδιο χρόνο και γι'αυτο καταναλώνεις δεδομένα...Ειδικά δε αν βλέπεις βίντεο; μέσα για μέσα.

Εγώ έχω 2GB και βαρειά βαρειά καταναλώνω το 1.

Link to comment
Share on other sites

Φοβερές ταχύτητες και καλό πράγμα η εξέλιξη της τεχνολογίας!!!

 

ΑΛΛΑ

 

Ταινία 4 GB σε 3 λεπτά... Μάλιστα... Δλδ σε 3 λεπτά έχεις καταναλώσει περίπου 2,5 φορές τα τυχόν δωρεάν 1500MB που έχεις από το πρόγραμμά σου.

 

Αυτές οι ταχύτητες θα είχαν νόημα εάν "κάπως" θα μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε με χαμηλές χρεώσεις.

 

Προς το παρόν, το 3G ή το 4G, για σερφάρισμα, βιντεοκλίσεις και μικρά βίντεο τύπου youtube μας καλύπτει μια χαρά.

 

Εγώ έχω πρόγραμμα με 2GB δωρεάν και με συνέχεια ανοιχτά τα data καταναλώνω περίπου το 1.

Μάλιστα, με 4G έχω πιάσει και 100Mbps σε downloading !!! :D 

Link to comment
Share on other sites

Θετικό να υπάρχουν οι ταχύτητες αλλά με τέτοιες χρεώσεις δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ταχύτητες.

Λόγω χρεώσεων περιορίζουμε τα download/upload σε μικρά αρχεία οπότε και η διαφορά δεν φαίνεται.

Πάντως όταν είμαι έξω δεν ψάχνω για wifi, προτιμώ 4G!!!

Link to comment
Share on other sites

Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την γνώμη μου είναι το prefetching που κάνουν τα περισσότερα site για streaming video/audio.

 

Όταν ξεκινάει να παίζει ένα βίντεο στο youtube παράλληλα κατεβάζει το υπόλοιπο video.

 

 

Έστω πως ένα βίντεο δεν είναι αυτό που θες και πατάς στο επόμενο. Με 4G+ θα κατεβαίνει σχεδόν ακαριαία όλο το βίντεο οπότε θα χρεώνεσαι για τα 50MB και όχι για τα λίγα ΜΒ που θα έχει παίξει το αρχείο. Βέβαια αυτό γίνεται με όλες τις τεχνολογίες αλλά στις πιο αργές συνδέσεις δεν προλαβαίνει να κατέβει όλο το βίντεο που δεν σε ενδιαφέρει σε μερικά δευτερόλεπτα οπότε κάτι γλιτώνεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αν και πήρα σμαρτ από δεκ2014 τελικά είναι εθισμός....

το καλό θα ήταν να υπήρχαν όταν ήμουν φοιτητής και επειδή πάντα ήμουν συνεπής στα ραντεβού συνήθως περίμενα τους άλλους....τώρα όταν περιμένω ανοίγω το σμαρτ και διαβάζω διάφορα....

 

σε κάθε περίπτωση πήρα επίτηδες 3G γιατί γιαυτό που ήθελα δλδ εμαιλ - λίγο διάβασμα μια χαρά είναι και δεν ξεπερνάω τα 2 GB  ...

έτσι και αλλιώς  στην περιοχή μου έχουμε VDSL ΜΕ ΤΙς πιο γρήγορες ταχύτητες στην ελλάδα....άσε που όταν δεν κατεβάζω ακόμα και το απλό πουχω στο γραφείο μια χαρά είναι.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.