Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων


geoste

Recommended Posts

Ν 3879/2010

 

 

Άρθρο 16
Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων

 

1. Μέσω του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων αναγνωρίζονται και συσχετίζονται τα μαθησιακά αποτελέσματα όλων των μορφών τυπικής εκπαίδευσης, μη τυπικής εκπαίδευσης και άτυπης μάθησης, ώστε αυτά να πιστοποιούνται και να κατατάσσονται σε επίπεδα κατ’ αντιστοίχιση με τα επίπεδα του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.
2. Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων μπορεί να εξειδικεύεται σε κλαδικά πλαίσια προσόντων.
3. Την εποπτεία της διαμόρφωσης και λειτουργίας του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, καθώς και το συντονισμό των εμπλεκομένων με το Πλαίσιο αυτό, όπως είναι οι εκπρόσωποι σε εθνικά και κοινοτικά συλλογικά όργανα, οι φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, οι κοινωνικοί εταίροι και τα επιμελητήρια, ασκεί η Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
4. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από εισήγηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., καθορίζονται:
α) οι όροι διαμόρφωσης και εφαρμογής του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και, ιδίως, τα θέματα που αφορούν την αντιστοίχιση με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και με διεθνή κλαδικά προσόντα και τη δημιουργία κλαδικών περιγραφικών δεικτών,
δ) οι όροι διαμόρφωσης και εφαρμογής του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και, ιδίως, τα θέματα που αφορούν τη σχέση του με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και την αντιστοίχισή του με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων Δια Βίου Μάθησης, καθώς και το Πλαίσιο Προσόντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Έγκριση Διενέργειας Πρόχειρου Διαγωνισμού για το έργο «Εξωτερική Αξιολόγηση της Πράξης “Ανάπτυξη Εθνικού Πλαισίου Προσόντων”» στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων» με MIS 383574 (Υποέργο 7)

 

Διευκρινίσεις επί της Διακήρυξης Πρόχειρου Διαγωνισμού για το έργο με τίτλο «Εξωτερική Αξιολόγηση της Πράξης “Ανάπτυξη Εθνικού Πλαισίου Προσόντων”

 

Εξωτερική Αξιολόγηση της Πράξης “Ανάπτυξη Εθνικού Πλαισίου Προσόντων”

 

Αποτελέσματα Αξιολόγησης

 

Έγκριση οριστικών αποτελεσμάτων και αποδοχή προτάσεων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για σύναψη τριών (3) συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με εξωτερικούς συνεργάτες (Σ1, Σ2, Σ3) για την παροχή έργου στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάπτυξη Εθνικού Πλαισίου Προσόντων», Υποέργο 2 (Δράση 6)

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Έγκριση Διενέργειας Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού με τίτλο «Kατάταξη προσόντων παραγωγικών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας (τουρισμός, ναυτιλία, πρωτογενής τομέας) στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και αντιστοίχισή τους με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων» στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων» με MIS 383574 (Υποέργα 8,9,10)

 

Τροποποίηση της υπ’ αρ. ΔΠ/52945 Απόφασης στην υπ’ αρ. 127 Συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ θέμα 15: «Έγκριση Διενέργειας Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού με τίτλο «Kατάταξη προσόντων παραγωγικών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας (τουρισμός, ναυτιλία, πρωτογενής τομέας) στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και αντιστοίχισή τους με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων» στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων» με MIS 383574 (Υποέργα 8,9,10)»

 

Έγκριση του επικαιροποιημένου τεύχους Διακήρυξης Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού με τίτλο «Kατάταξη προσόντων παραγωγικών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας (τουρισμός, ναυτιλία, πρωτογενής τομέας) στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και αντιστοίχισή τους με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων» στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων» με MIS 383574 (Υποέργα 8,9,10), μετά τη σύμφωνη γνώμη (υπό προϋποθέσεις) της ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ και σε συμπλήρωση της υπ’ αρ. ΔΠ/52945 Απόφασης της υπ’ αρ. 127ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ (θέμα 15) «Έγκριση Διενέργειας Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού με τίτλο «Kατάταξη προσόντων παραγωγικών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας (τουρισμός, ναυτιλία, πρωτογενής τομέας) στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και αντιστοίχισή τους με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων» στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων» με MIS 383574 (Υποέργα 8,9,10), όπως τροποποιήθηκε με την 142/05.12.2014 Απόφασή του (θέμα 25)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
  • 9 months later...

Έγκριση ανάθεσης έργου παροχής εμπειρογνωμοσύνης στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της Έκθεσης Αντιστοίχισης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.

post-2012-0-23025500-1478879738_thumb.jpg

post-2012-0-31450300-1478879759_thumb.jpg

post-2012-0-93720500-1478879773_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
mainlogo.jpg
Παρασκευή, 02-12-2016

label_eidiseis.jpg

 

prosonta.jpg

30-11-16 Και επισήμως η αντιστοίχιση ελληνικών τίτλων σπουδών με ευρωπαϊκούς

Η ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και η αντιστοίχισή του με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων παρουσιάστηκε σήμερα σε Ημερίδα που διοργανώθηκε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της Έκθεσης Αντιστοίχισης του Εθνικού Πλαισίου με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εισηγήσεις πραγματοποίησαν διεθνείς εμπειρογνώμονες και στελέχη του CEDEFOP και του ΕΟΠΠΕΠ.

Χαιρετίζοντας, εκ μέρους του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, την εκδήλωση ο Γ. Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου τόνισε ότι η αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων της Ελλάδας με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων σηματοδοτεί την κορύφωση μίας υποχρέωσης και μίας προσπάθειας που είχε ξεκινήσει το 2010 και που ολοκληρώθηκε το 2015 με τον καλύτερο τρόπο. Υπογράμμισε ακόμη ότι το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων αναμένεται να θεσμοθετηθεί με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο  θα εκδοθεί με πρόταση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από εισήγηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π..

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισήμανε ότι η αντιστοίχιση του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων δεν είναι ένα στατικό γεγονός, αλλά μια δυναμική διαδικασία που ναι μεν προσφέρει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και υποχρεώσεις. Σημείωσε ακόμη ότι το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων έρχεται να ενισχύσει τη συνολική προσπάθεια αναβάθμισης της ΕΕΚ (ΕΠΑΛ και ΙΕΚ) που έχει σχεδιαστεί και ξεκινήσει να υλοποιείται από το ΥΠΠΕΘ κατά τον τελευταίο χρόνο, με σημαντικούς άξονες:

  • Την ποιοτική αναβάθμιση της ΕΕΚ (π.χ. μέσω της ανάπτυξης σύγχρονων Προγραμμάτων & οδηγών Σπουδών ή την επικαιροποίηση και ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Αρχικής και Συνεχιζόμενης Κατάρτισης στην Ελλάδα)
  • Την επέκταση του θεσμού της μαθητείας σε ένα ξεκάθαρα και αυστηρά ρυθμισμένο περιβάλλον ώστε να εξασφαλίζεται η ποιοτική υλοποίησή της
  • Την επένδυση στις υλικοτεχνικές υποδομές της ΕΕΚ
  • Την ανάδειξη του Κοινωνικού ρόλου της ΕΕΚ

 

Στη ομιλία του ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου ευχαρίστησε την υπηρεσία και τους συμβούλους του ΕΟΠΠΕΠ «που αγόγγυστα συμβάλουν σε κάθε πρόκληση και κάθε εργασία που φέρνει μπροστά τους το ΥΠΠΕΘ αλλά και οι ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας», τον πρόεδρο του οργανισμού Βασίλη Δαγδιλέλη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σταύρο Καργκούνη καθώς και το ΔΣ του οργανισμού «που υποστηρίζει την εφαρμογή πολιτικών απαραίτητων για την εξυγίανση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και για την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας».

Η εκδήλωση απευθύνθηκε σε εκπροσώπους φορέων εκπαίδευσης, κατάρτισης απασχόλησης και κοινωνικών εταίρων, εκπαιδευτικούς, συμβούλους σταδιοδρομίας, με στόχο την ευρύτερη αξιοποίηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων προς όφελος των πολιτών, σε ότι αφορά την παρουσίαση και κατάταξη των προσόντων τους

Οι ελληνικοί τίτλοι σπουδών για τις τρεις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας), των οποίων η αντιστοίχιση με τους ευρωπαϊκούς θα αναρτηθεί σήμερα από την Κομισιόν, κατανέμονται σε οκτώ επίπεδα:  

1  Απολυτήριο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ    

 

  Απολυτήριο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ      

 

  Πτυχίο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΕΠΙΠΕΔΟΥ 3 (ΣΕΚ)      

 

  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1 – ΙΕΚ (προσόντα αυτού του τύπου δεν χορηγούνται πλέον)      

 

  Πτυχίο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (ΕΠΑ.Σ.)      

 

  4  Απολυτήριο ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ      

 

  Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)      

 

  Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας – ΕΠΑ.Λ.      

 

  Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Επιπέδου 5 (ΕΠΑ.Λ.-Τάξη Μαθητείας)      

 

  Δίπλωμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5 – Ι.Ε.Κ.      

 

  5   Δίπλωμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ – Ι.Ε.Κ. (προσόντα αυτού του τύπου δεν χορηγούνται πλέον)      

 

  5  Δίπλωμα / Πτυχίο ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ      

 

  Πτυχίο / Δίπλωμα ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ      

 

  Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης      

 

  8  Διδακτορικό Δίπλωμα

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.