Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας; Το «πείραμα» της Φρανκφούρτης


Engineer

Recommended Posts

Ήταν ταμάμ για πείραγμα...

Από πάνω το πρώτο θέμα με το εμετικό "ρεπορτάζ" και το χαιλ από κάτω, ε δε θέλει και πολύ. :)

 

όλα καλά  στην πλάκα το είδα.......καλό μήνα και καλή βδομάδα....

 

 

προσωπικά αυτά τα άρθρα είναι για ουτοπικές κουβέντες......δεν νομίζω ότι μέσα στην κρίση είμαστε για έργα βιτρίνας με δημόσιο χρήμα...

αν βρεθεί κανένα ιδρυμα νιάρχου θα πούμε και ευχαριστώ φυσικά...

Link to comment
Share on other sites

Ποιά νεοκλασσικά να ξαναχτίσουμε; Σάμπως υπάρχουν σχέδια από τέτοια κτίρια που γκρεμίστηκαν; Ίσως σε πάρα πολύ λίγα. Εδώ πέρα δεν επισκευάζονται τα ήδη υπάρχοντα. Σήμερα πέρασα από την Γενναδίου στο κέντρο και είδα ένα κτίριο χωρίς στέγη, τα ίδια όταν πριν 5 μέρες περνούσα με αμάξι από την Λιοσίων και την Αττική, σπίτια χωρίς στέγες, ας μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.

 

Όσο για τις απαλλοτριώσεις για το κέντρο της Αθήνας, δεν έχω εμπειρία ούτε έχω ψάξει αναλυτικά τι συμβαίνει στην πράξη, αλλά πιστεύω είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, πέραν της κωλυσιεργίας των δικαστηρίων σε τυχόν προσφυγές, πράγματα αυτονόητα δηλαδή. Στο κέντρο δεν υπάρχουν πολλά ακίνητα μεγάλης κλίμακας που να καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση και ολόκληρα ΟΤ ούτως ώστε αν κατεδαφιστούν να ελευθερωθεί σημαντικός χώρος, οπότε για να ξεκινήσει αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις επι κτιρίων σε πολλά οικόπεδα και πολυκατοικίες με πολλές μικροϊδιοκτησίες όπου εκεί ο καθένας θα μπορεί να κάνει μια νομική προσφυγή και να κολλήσει το θέμα στα δικαστήρια, να βαλουμε μέσα οτι μπορεί κάποιο περιουσιακό στοιχείο να μην ανήκει αποκλειστικά σε έναν ιδιοκτήτη αλλά σε περισσότερους.

Link to comment
Share on other sites

τι να γκρεμίσουμε μιλάμε

 

εδώ στο κέντρο το οικόπεδο απέναντι από το νοτος  αυτό το γωνιακό είχε χαρακτηριστεί ΩΣ ΠΡΑΣΙΝΟ...

τελικά αποχαρακτηρίστηκε  νομίζω.....και μην το βλέπουμε μικρό είναι περιφραγμένο μόνο το τμήμα  ΧΩΡΙΣ Το τμήμα της ΣΤΟΑΣ....

αν θυμάμαι καλά χτίζει 1500 τ.μ

Link to comment
Share on other sites

Γιά την ανακατασκευή των ΟΤ στο καθημαγμένο κέντρο , το έχουμε ξαναπεί , φρόντιζαν οι μετανάστες , ο ένφια και τα χαράτσια και η γενική εγκληματικότητα που οδηγούσαν στην απαξίωση των περιουσιών . 

 

Και στο υπερατλαντικό το ίδιο έκαναν . Αγόραζαν οι ενδιαφερόμενοι , όσο-όσο ένα διαμέρισμα και έβαζαν τζάμπα περιθωριακούς και μετά έπαιρναν τα άλλα κάθε φορά και φτηνότερα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.