Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξένα funds αναζητούν ευκαιρίες


Engineer

Recommended Posts

Και ο τομέας των ακινήτων, ειδικά εφόσον συνεχιστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, είναι στο στόχαστρο μεγάλων ξένων επενδυτικών οίκων που ήρθαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες και συναντήθηκαν με κυβερνητικούς παράγοντες, τραπεζικούς και επιχειρηματίες.

 

Funds που έχουν ξαναεμφανιστεί στη χώρα μας αναζητούν ευκαιρίες στην ενέργεια, την ακίνητη περιουσία, τον τουρισμό, τις αναδιαρθρώσεις εταιρειών, τις τράπεζες.

 

Εκπρόσωποι τουλάχιστον 9 επενδυτικών κεφαλαίων και συνταξιοδοτικών funds που ήρθαν στην Ελλάδα ενώ έχουν ζητήσει ραντεβού περί τους 12-15 θεσμικοί επενδυτές και το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διμερείς επαφές.

 

Οι πρώτες συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων έγιναν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον οικονομολόγο Δημήτρη Λιάκο, σύμβουλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη αλλά και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Η λίστα με τα funds που βρέθηκαν στην Αθήνα περιλαμβάνει πολύ γνωστά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής και συγκεκριμένα: Soros Fund Management (διαχειρίζεται κεφάλαια 28 δισ. δολ.), Greenlight Capital (διαχειρίζεται κεφάλαια 5 δισ. δολ.), Tudor Capital (διαχειρίζεται κεφάλαια 11 δισ. δολ.), H2O ( διαχειρίζεται κεφάλαια 6 δισ. δολ.), VR Capital (διαχειρίζεται κεφάλαια 3 δισ. δολ.), London Diversified Fund Mana-gement (διαχειρίζεται κεφάλαια 5 δισ. δολ.), Millennium Management (διαχειρίζεται κεφάλαια 23 δισ. δολ.), Paulson & Co (διαχειρίζεται κεφάλαια 22,8 δισ. δολ.), Standard Life (διαχειρίζεται κεφάλαια 195 δισ. λίρες). Πρόκειται για συνταξιοδοτικό fund με τεράστια περιουσία που επενδύει σε όλο τον κόσμο.

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι συγκεκριμένοι επενδυτές ρωτούσαν για τη συμφωνία των Βρυξελλών, το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία, τις ιδιωτικοποιήσεις και πώς αυτές θα προχωρήσουν αλλά και πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις σχετικά με την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας κ.λπ.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/c...s/#.VPQd8_msXhs

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

4,5 δις η ακίνητη περιουσία του ΕΤΑΑ.....

 

δεν πουλάμε η να νοικιάσουμε για 99 χρόνια  τίποτα να γλυτώσουμε καμιά αύξηση?

Link to comment
Share on other sites

Soros Fund Management. Αυτόν τον περιμέναμε. Έστω και τσάμπα, δλδ χωρίς κεφάλαια, θα ερχότανε. Το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί δεν επενδύουν από μηδενική βάση (δεν δημιουργούν κάτι νέο) αλλά στις ήδη υπάρχουσες μονοπωλιακές κρατικές επιχειρήσεις.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.