Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργούνται τα ΤΕΙ και συγχωνεύονται με τα ΑΕΙ


chrisven

Recommended Posts

Ο γ.γ, του υπ. Παιδείας δηλώνει ότι όσα ΤΕΙ πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια θα ενταχθούν στα ΑΕΙ ενώ τα υπόλοιπα θα ενσωματωθούν σε ΙΕΚ.

 

Κατάργηση των ΤΕΙ και ένταξη όσων πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια στα Πανεπιστήμια προαναγγέλλει, μέσα από το protothema.gr, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης.

 

Ένταξη ΤΕΙ στα ΑΕΙ

 

Ταυτόχρονα, όσα δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, θα ενταχθούν σε μεταλυκειακού τύπου τεχνική εκπαίδευση, που προσεγγίζει τα ΙΕΚ.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χασάπη, θα γίνει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με σύμπραξη της ΑΔΙΠ (της Ανεξάρτητης Αρχής Αξιολόγησης), προκειμένου τα τμήματα των ΤΕΙ που πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια να ενταχθούν στα Πανεπιστήμια.

 

Επίσης, θα υπάρχει και χωροταξικός σχεδιασμός, τονίζει ο κ. Χασάπης, καθώς δεν είναι δυνατόν στην ίδια πόλη να υπάρχουν δύο τμήματα με τα ίδια αντικείμενα, όπως είναι τώρα.

 

Βρετανικό μοντέλο

 

Ο κ. Χασάπης επισημαίνει ότι το σχέδιο του υπουργείου προσομοιάζει στο βρετανικό ενώ κάνει λόγο για «τακτοποίηση» και επανασχεδιασμό της ανώτατης εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ, ο κ. Χασάπης ξεκαθαρίζει ότι θα ενταχθούν όλοι στην πανεπιστημιακή βαθμίδα, ανεξάρτητα αν το ΤΕΙ τους ενταχθεί στην πανεπιστημιακή βαθμίδα ή στα ΙΕΚ.

 

Και επισημαίνει ότι και στο Πανεπιστήμιο δεν είναι όλοι καθηγητές, αλλά καταλαμβάνουν βαθμίδες ανάλογα με τα προσόντα τους. Σε κάθε περίπτωση ο γενικός γραμματέας υπογραμμίζει ότι και τα ΙΕΚ θα αναβαθμισθούν.

 

Πηγή: http://polytexnikanea.gr/WP3/?p=39195

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καιρος ηταν οντως.... δεν εχει νοημα η τριτοβαθμια εκπαιδευση 2 επιπεδων/ταχυτητψν κτλ κτλ κτλ

Το πως θα γινει αυτο το πραγμα δεν ξερω, ειναι συνθετο προβλημα, αλλα το βλεπω θετικα. 

Link to comment
Share on other sites

Τα ΤΕΙ είναι υποσύνολο των ΑΕΙ εδώ και χρόνια.Ο τίτλος είναι απαράδεκτος,εκτός από παράνομος και θα παρακαλούσα να αλλάξει σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ενώ το κείμενο είναι απόλυτα ακριβές με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία,οι "δημοσιογραφικοί" τίλοι είναι για γέλια.

 

Επιπλέον βρετανικό μοντέλο σημαίνει και 3ετές-4ετές πρώτος κύκλος σπουδών μηχανικού,δηλαδή στα πρότυπα του τεχνολογικού τομέα.

 

Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρξει ειδική πρόνοια για τους παλιούς αποφοίτους ΑΕΙ του τεχνολογικού τομέα,δεν γίνεται ξαφνικά να υποβαθμιστούν σε αποφοίτους ΙΕΚ. Ούτε ο Κάκκαλος έτσι,από Σμήναρχος -> Σμηνίτης :D

Edited by atsalovergas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή σε όσες πόλεις υπάρχει το πενταετές πολυτεχνικό τμήμα και το αντίστοιχο τετραετές του τεχνολογικού τομέα ποιο θα απορροφηθεί από το άλλο? και στις πόλεις που υπάρχει μόνο το ένα από τα δύο ποιο πρότυπο θα ακολουθήσει; Το πενταετές ή το τετραετές;

 

Σαν είδηση σίγουρα είναι καλή. Το νέο επίπεδο σπουδών δε ξέρουμε ποιο θα είναι αλλά σίγουρα θα πάψουν να υπάρχουν απόφοιτοι δύο ταχυτήτων, προερχόμενοι από διαφορετικές βαθμολογικές στάθμες και θα εκλείψουν τα εκατέρωθεν παράπονα.

 

Βέβαια, πρέπει να δούμε τι προβλέπει και για τους ήδη δοθέντες τίτλους, δηλαδή τους δικούς μας και για όσους ακόμα είναι μέσα στις σχολές. Λογικά θα πρέπει να μείνουν ως έχουν και οι νέοι εισακτέοι θα αποτελέσουν μια τρίτη κατηγορία επαγγελματιών που θα συνυπάρχει με τις δύο προηγούμενες μέχρι να συνταξιοδοτηθεί και ο τελευταίος!

 

Πολύ σωστή και η κατάταξη των διδασκόντων σε ένα ενιαίο φορέα, σύμφωνα με τα προσόντα τους. Να δούμε πώς θα συνυπάρξουν στο ίδιο εργαστήριο! Εκεί θα ανάψουν τα αίματα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.