Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αδειοδότηση Δεξαμενής Υγραερίου


peratis

Recommended Posts

Σύμφωνα με τον τεχνικό κανονισμό, για υπέργειες ή υπόγειες δεξαμενές μέχρι 500L, η απόσταση απο το όριο της ιδιοκτησίας του, δεν μπορεί να είναι μικρότερη απο 1,50m.

Edited by dib
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα.

Γνωρίζει κάποιος όταν κάνεις μελέτη υγραερίου σε μια οικοδομή πρέπει να κάνεις και μελέτη φυσικού αερίου; Γιατί η νομοθεσία δεν το διευκρινίζει.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Αν η περίπτωση σου αφορά νέα οικοδομή και βρίσκεται σε περιοχή που απαιτείται απο τους νόμους (1987, 1993, κλπ) να συνταχθεί μελέτη, ανεξάρτητα αν υπάρχει δίκτυο φ. αερίου ή όχι για άμεση σύνδεση, ναι πρέπει να γίνει.

Ελπίζω να κατάλαβα σωστά την ερώτηση σου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σωστά κατάλαβες, ρώτησα και τον Δήμο και μου είπε όχι. Πάντως κι εγώ την ίδια άποψη έχω, με σένα. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι γίνεται για υγραέριο έτσι κι αλλιώς. anyway

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλησπέρα στη κοινότητα. Σε νέα εξοχική κατοικία της οποίας η άδεια θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα πρόκειται να εγκατασταθεί υπόγεια δεξαμενή υγραερίου 500 lt. Γνωρίζω οτι η απαιτούμενη απόσταση είναι 1,5m από το κτίριο, όρια οικοπεδου κλπ.

Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ τις προδιαγραφές του φρεατίου το οποίο θα σχηματιστεί για την τοποθέτηση της εν λόγω δεξαμενής?

Edited by orestis_evg94
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι μιλάμε για υγραέριο κι όχι φυσικό αέριο.

Στον σχετικό κανονισμό αλλά και στις εταιρείες διανομής θα βρεις ότι χρειάζεσαι, μπορείς να τους καλέσεις να σου στείλουν προδιαγραφές κλπ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

πρέπει να δεις τον ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ (ΠΛΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ) παράγραφο 5.4.6 Εγκατάσταση υπόγειων δεξαμενών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι το όρυγμα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αφήνει ένα καθαρό άνοιγμα τουλάχιστον 0,5μ μεταξύ του κελύφους της δεξαμενής και των τοιχωμάτων του πριν την επιχωμάτωση 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σας, όταν έχω ένα εμπορικό κτίριο (πχ ξενοδοχείο) κάνω διαστασιολόγηση του δικτύου με το άρθρο 8 της ΚΥΑ 31856/2003. Σε περίπτωση βιομηχανίας για την διαστασιολόγηση του δικτύου (και μόνο ότι έχει να κάνει με διαστασιολόγηση) μπορώ να εφαρμόσω το άρθρο 8 του ίδιου ΦΕΚ; Επειδή η Δ3/1993 που αφορά τις βιομηχανίες δεν δίνει κάποιον τρόπο υπολογισμού.

Link to comment
Share on other sites

Ναι σαφέστατα μπορείς.

Το μόνο που αλλάζει ως προς τις κατοικίες και τα επ. εργαστήρια/βιοτεχνίες,  είναι οι μεγάλες παροχές καυσίμου που απαιτεί η βιομηχανία και κατά συνέπεια οι μεγάλες διατομές στις σωληνώσεις.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.