Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του ΔΕΣΦΑ


Engineer

Recommended Posts

Σε ευρωπαϊκή εταιρεία εξετάζουν οι Αζέροι της Socar να εκχωρήσουν το 17% του ΔΕΣΦΑ προκειμένου να ξεπεράσουν τον σκόπελο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους χθες στη Βουλή. Πρόκειται για το γνωστό σενάριο που συζητείται εδώ και μήνες με την Κομισιόν, με πληροφορίες να φέρουν ως επικρατέστερο διεκδικητή τη βελγική εταιρεία δικτύων αερίου Fluxys. Ωστόσο εκτός από τους Βέλγους, ως πιθανοί υποψήφιοι εμφανίζονται ακόμα μία ισπανική, μία γερμανική και μία βουλγάρικη εταιρεία.

 

Η Κομισιόν, που έχει μπλοκάρει τη μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στη Socar και διεξάγει έρευνα για πιθανή παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων ανταγωνισμού, έχει θέσει στο τραπέζι την εκχώρηση του 17% σε τρίτη εταιρεία, προκειμένου να πέσει κάτω από το 51% το μερίδιο των Αζέρων. Ενώ αρχικά η Socar ήταν αρνητική στην εξέλιξη αυτή, τελευταία φαίνεται πως την συζητά, αν και το ζητούμενο για την ίδια είναι να βρει τρόπο να διατηρήσει την πλειοψηφία ή τουλάχιστον τον έλεγχο στον ελληνικό διαχειριστή. Με την παραχώρηση του 17% σε τρίτο όμιλο, το μερίδιό τους θα περιοριστεί στο 49%.

 

Τα ΕΛΠΕ, τα οποία πωλούν το μερίδιο του 35% που έχουν στον ΔΕΣΦΑ εκτιμούν ότι η υπόθεση, από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα κλείσει στο τρίτο τρίμηνο. Ο κ. Λαφαζάνης πάντως έχει διαμηνύσει ότι θα καθορίσει τις τελικές του κινήσεις για το θέμα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν συναινέσει στην πώληση, τότε το Δημόσιο θα μεταβιβάσει το 31% και θα διατηρήσει 34% μερίδιο στον Διαχειριστή.

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113482512

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.