Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παραλαβή σιδήρου με γερανοζυγό


harristheo

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα

 

α. Η ζύγιση και η τιμολόγηση γίνονται στην μάνδρα. Στην οικοδομή ότι έρχεται είναι ήδη τιμολογημένο μπορεί και πληρωμένο οπότε δύσκολα αλλάζει. Οπότε διαδρομή για ζύγισμα κατά το φόρτωμα.

β. Ένα σοβαρό κλέψιμο είναι αυτό της κοπής. π.χ. Έχω ράβδους 12.00 μέτρα και θέλω σίδερα 3.80 οπότε στα 12.00 μέτρα 3Χ3,80 + ρετάλι 0,60μ. Αν όμως είναι ίσια σίδερα ο σιδεράς δεν θα τα κόψει 3.80 αλλά θα τα βάλει 4.00 οπότε ρετάλι μηδέν. Δηλαδή ο σιδεράς που συνήθως συνεργάζεται με την μάνδρα που του δίνει δουλειές φροντίζει να ελαχιστοποιεί το ρετάλι η τουλάχιστον αυτό να βγαίνει σε μήκη που μπορεί πωληθεί άρα αυτό το ρετάλι το πληρώνεις και σε πληροφορώ ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά κιλά.

Το να ζητάμε τον πίνακα από τον σιδερά είναι σωστό όπως λέει ο συνάδελφος αλλά δεν έχουμε χρόνο για τον έλεγχο γιατί μετά το μέτρημα στην οικοδομή -την σύνταξη του καταλόγου και την αποστολή σε εμάς και την μάνδρα μέχρι την τοποθέτηση είναι πολύ μικρός και υπάρχει πίεση για ρίξιμο κλπ.

Οπότε αν θέλουμε να έχουμε έλεγχο του σιδηρού οπλισμού θα πρέπει έχοντας τις βασικές διαστάσεις να συντάσουμε καταλόγους εμείς πρόχειρους η κανονικούς. Γενικά δεν είναι κάτι δύσκολο αν σκεφτούμε ότι μια οικοδομή γενικά προς τα πάνω επαναλαμβάνεται. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο, να κατσεις να φτιαξεις καταλογους εσυ και να ειναι ιδιες με αυτους του σιδερα και του τελικου φορτιου που θα σου ρθει. Στο λεω εγγυημενα. Εκτος κι αν εισα μηχανικος 50ρης με 100 οικοδομες στην πλατη σου, στις οποιες εκανες το ιδιο...

 

Γι αυτο σου λεω....ο καλυτερος τροπος ειναι αυτος που περιγραφω πιο πανω, απλα οπως λες κι εσυ εχεις την πιεση του χρονου αφου ουσιαστικα ο ελεγχος των κιλων πρεπει να γινει μεχρι την επομενη μερα το πρωι που θα τα κοψει η μαντρα.

Link to comment
Share on other sites

Και επανέρχομαι παλι

Μήπως τελικα η παραλαβή του σιδηρου επι τόπου στην οικοδομη με γερανοζυγό ειναι μια "καλη" λύση.

Διοτι δεν χρειάζεται να τρέχεις μεχρι την μάντρα, ειναι πολυ εύκολο στην χρήση του και εχει κάποια σχετικη ακρίβεια.

Έπειτα επιβλέπεις εαν η τοποθετηση γίνεται βαση σχεδίων και δεν μπαίνουν περισσότερα σίδερα.

Οτι ειναι επιπλέον το αφαιρείς και θα το χρησιμοποιήσεις σε άλλη σκυροδετηση....(για παράδειγμα)

 

Τελος εαν απλα θελουμε να επαληθευσουμε τον γερανοζυγό μετατρας σίδερα σε αριθμο και μήκος ενα-ενα....αλλα και αυτα επι τόπου και με βαση τους καταλόγους κιλα/μήκος βγάζουμε συνολο κιλών..

 

Χαρης

Edited by harristheo
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα

 

Δυστυχώς είμαι 50+ με πάνω από 100 οικοδομές και τουλάχιστον στις μισές οι κατάλογοι είναι δική μου,Κάνω ενισχύσεις και ο χρόνος να εξηγήσεις στον σιδερά τι θέλεις είναι μικρότερος από να φτιάξεις τον κατάλογο και απλώς να του πεις αυτά τα βάζεις εδώ έτσι.

 

Αυτό που λέω είναι οποιαδήποτε διαφορά στην ζύγιση πρέπει να λυθεί στην μάνδρα πριν να φύγει το φορτίο. Όταν το φορτίο φύγει από την μάνδρα με τιμολόγιο είναι δύσκολες οι αλλαγές. 

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ είμαι 50+, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα με τέτοιες λεπτομέρειες για τους εξής λόγους: 

1. Στο ξεκίνημά μου (και μέχρι να αποκτήσω τη σχετική εμπειρία) έκανα προμέτρηση οπλισμού, και στη μάντρα έκανα γνωστό πως δεν θα δεχόμουν τίποτε, πέραν μικροδιαφορών λόγω ρεταλιών και τυποποιημένων διαστάσεων. 

2. Στη συνέχεια, διαπίστωσα πως ο χρόνος (= χρήμα) που απαιτείται για εκ των υστέρων ελέγχους, είναι > του χρόνου ενασχόλησης με τα λοιπά θέματα διαχείρισης της κατασκευής. Πέραν του ότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται (από τη μάντρα), όπως λέει και ο APAPA .

Link to comment
Share on other sites

Σωστή η παροιμία, αλλά μόνο αν υπάρχει μια π@@@ανα στην πιάτσα.

Αν όμως υπάρχουν κι άλλες που σε θέλουν πελάτη, το παίζεις μάγκας (κι ας μην είσαι)...

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ είμαι 50+, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα με τέτοιες λεπτομέρειες για τους εξής λόγους:

1. Στο ξεκίνημά μου (και μέχρι να αποκτήσω τη σχετική εμπειρία) έκανα προμέτρηση οπλισμού, και στη μάντρα έκανα γνωστό πως δεν θα δεχόμουν τίποτε, πέραν μικροδιαφορών λόγω ρεταλιών και τυποποιημένων διαστάσεων.

2. Στη συνέχεια, διαπίστωσα πως ο χρόνος (= χρήμα) που απαιτείται για εκ των υστέρων ελέγχους, είναι > του χρόνου ενασχόλησης με τα λοιπά θέματα διαχείρισης της κατασκευής. Πέραν του ότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται (από τη μάντρα), όπως λέει και ο APAPA .

Ισχύει εν μέρη αυτο που λες....

Δηλαδη εαν ζυγίσω εγω επι τόπου και βρεθεί απόκλιση, και δεν παραλάβω με υπογραφή παντα, τι μπορει να συμβει είς βαρος μου?τιποτα.εχω καθε δικαίωμα να μην παραλάβω κατι που δεν ανταποκρίνεται στο φορτίο που θα μου παραδωθει.

 

Οσο για τον χρονο=χρήμα νομίζω σημερα που μιλαμε υπαρχει περισσότερος απο παλαιότερα χρονια με αποτέλεσμα να μπορει καποιος να τον αφιερώσει...

Οπως επισης για ενα έργο της τάξης των 25 τόνων (οπως στην δικη μου περιπτςη) μια απόκλιση 10% συνεπάγεται περιπου 2,5 τόνους κλοπή, που σε χρήματα πλησιάζουν τα 2500€....

Και έχοντας υπόψιν οτι οι παραδώσεις σιδηρου ειναι 3-4 νομίζω οτι ειναι ενα πολυ καλο μεροκάματο την φορα....ή μήπως κανω λαθος?

Link to comment
Share on other sites

@ Bas

Σε μια μικρή κοινωνία που (σχεδόν) όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, οι εκπλήξεις είναι μάλλον απίθανες. Άλλωστε, πάσα εμπειρία δεκτή...

 

@harristheo

Το 10% είναι υπερβολικό. Αλλά αφού έχεις τη διάθεση, μπορείς να ακολουθήσεις την εξής σειρά

- προμέτρηση

- έλεγχος (πριν την κοπή) των στοιχείων (σημειώσεις του σιδερά προς τη μάντρα) 

- οριστικοποίηση ποσοτήτων, και γνωστοποίηση στη μάντρα

- ζύγισμα στη μάντρα  

όσο για το ζύγισμα επί τόπου του έργου, πώς μπορείς να αντικρούσεις τον (πιθανό) ισχυρισμό του μαντρά, ότι το δικό σου μηχάνημα είναι "πειραγμένο" ώστε να δείχνει λιγότερο? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.