Μετάβαση στο περιεχόμενο

αμοιβή Η/Μ μελέτης


Recommended Posts

ηρθε πελατης για κατασκευη 2 μεζονετες ( δεν ηταν ομοιες ) και ηθελε να μου αναθεση την μελετη επιβλεψη των Η/Μ .. η νόμιμη αμοιβη ηταν μαζι με το ΦΠΑ 2000 για την καθε μια ( κενακ θερμανση κλιματισμος ηλεκτρολογικα ) του είπα 1600 και για τις δυο μαζί μελετη κ επιβλεψη και φυσικα εχασα την δουλεια ποσο ποιο κατω επρεπε να πω ; 

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως ο συγκεκριμένος, που θα διαθέσει τουλάχιστον 500k ευρώ για τις δύο μεζονέτες, τσιγκουνεύεται να πληρώσει μια σωστή μελέτη τόσο μικρής αξίας σε σχέση με τον προϋπολογισμό του έργου. 

Link to comment
Share on other sites

γιατι δεν το βλεπουν σαν μελετη αλλα σαν αναγκαιο κακο.. αν δεν τους υποχρέωνε ο νομος ουτε και στατικη μελετη δεν θα εκαναν και τα σπιτια θα τα εφτιαχναν αλβανοι πολυτεχνίτες μάστορες ενας για ολες τις δουλειες ... φυσικα δεν θα δωσει για 2 μεζονετες 500χιλιαδες ... νομιζω με 200χιλιαρικα καθαρισε και για τις δυο...  

Edited by george68
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Η προηγούμενη γενιά μηχανικών δεν πατούσε καν στην οικοδομή.

Υπήρχαν τόσες δουλειές που για να προλάβουν τρέχανε στις υπηρεσίες και στους πελάτες, πληρωνόντουσαν την επίβλεψη που δεν κάνανε και υπογράφανε την επίβλεψη στα τυφλά.

 

Χωρίς ουσιαστική επίβλεψη, τα συνεργεία κάνανε ότι θέλανε χωρίς καν να ανοίξουν τα σχέδια της άδειας (αν τα τηρούσαν δεν θα είχαν δουλειά όσοι κάνουν τακτοποιήσεις).

 

Γι'αυτό έχει καθιερωθεί η λανθασμένη νοοτροπία ότι η μελέτη και η επίβλεψη είναι χαράτσι.

 

Το ότι πληρώνουν ένα σκασμό χρήματα επειδή δεν τηρήθηκε η μελέτη θερμομόνωσης και Η/Μ δεν το καταλαβαίνουν, νομίζουν πως φταίει το πετρέλαιο που ακρίβυνε.

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

sdim +1000

 

ειδικά για τους ηλεκτρολόγους-μηχανολόγους η προηγούμενη γενιά των μηχανικών (οι οποίοι μη ξεχνάμε είναι προ93, οπότε θα πληρώνουν λιγότερες εισφορές από εμάς) έκανε πολύ μεγάλη ζημία στο πως μας βλέπει ο ιδιώτης!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μας αρέσει δεν μας αρέσει η "αγορά" (οικονομική δυσκολία συναδέλφων) καθορίζει τιμές , εκπτώσεις κλπ.  

Πάντα φροντίζω να συζητώ  με τους πελάτες μου για να δικαιολογήσω την αμοιβή μου , μιας και δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς θα κάνω , τους εξηγώ τι παίζει πλέον με ελεγκτές δόμησης κλπ και στο τέλος άλλες φορές πετυχαίνω αυτό που θέλω , άλλες ρίχνω λιγάκι την τιμή και άλλες χάνω τη δουλειά.

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως οι αμοιβές έχουν πέσει χαμηλά . Βέβαια και οι πελάτες πρέπει να καταλάβουν πως ότι πληρώνεις παίρνεις. 

Το μόνο θετικό είναι πως οι επαγγελματίες τουλάχιστον και αναφέρομαι σε βιοτέχνες κυρίως , όσοι από αυτούς μπορούν ακόμα να επενδύουν δεν κολλάνε στα 200-500 ευρώ και θέλουν απλά να γίνει η δουλειά τους σωστά. Οι ιδιώτες από την άλλη πολλές φορές θεωρούν ,  όπως προαναφέρθηκε τον μηχανικό ως αναγκαίο κακό , χωρίς να μπορούν να εκτιμήσουν την αξία του. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω για Η/Μ μελέτη πισίνας 60τμ τι τιμη θα μπορούσα να δώσω (για έκδοση άδειας δόμησης)?

Βασίζομαι στην νόμιμη κ κάνω μια α' έκπτωση (γτ χωρίς έκπτωση δν νομίζω να την δώσουν...)????

Γενικά αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει με τι τιμές ¨παίζουν¨ για Η/Μ κτιρίων (για άδειας δόμησης), θα ήμουν υπόχρεη.

Με αυτή την κατάσταση δν ξέρουμε πια τι γίνεται...

Edited by mechel
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί κανένας να σου πει πόσα να ζητήσεις . Ξεκαθάρισε ποιες μελέτες θα κάνεις. Υπολόγισε κρατήσεις , έξοδα εκτύπωσης μετακίνησης κλπ και σκέψου πόσα θες να βγάλεις καθαρά.

Οι τιμές γενικά στην αγορά παίζουν απίστευτα. Μπορεί η νόμιμη που λες να μην είναι και τόσο μεγάλη.Πχ έχω κάνεις μελέτη υγραερίου και ζήτησα παραπάνω από τη νόμιμη μιας και η νόμιμη έφτανε για τα τσιγάρα και τους καφέδες στην πολεοδομία. Γενικά η έκπτωση θεωρείται αυτονόητη συνήθως δυστυχώς ο εξευτελισμός της αμοιβής όμως είναι μεγάλο λάθος. όχι για τον κλάδο αλλά για την τσέπη σου.   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.