Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δημόσια Πρόσκληση για το σπίτι του 2020


dimitris GM

Recommended Posts

Το 2020 απέχει μόλις 5 χρόνια. Πόσο προετοιμασμένη είναι η χώρα μας για τα κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης; Πόσο ενημερωμένοι είναι οι πολίτες για το πώς μπορούν να εξοικονομήσουν δραστικά ενέργεια στο σπίτι τους;

Το Παθητικό Κτίριο, το πιο αξιόπιστο παγκοσμίως ενεργειακό πρότυπο κτιρίου, θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη προς την Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση.

 

Το Ε.Ι.ΠΑ.Κ αποφάσισε στα πλαίσια αυτά να πάρει την πρωτοβουλία και να υλοποιήσει το πιλοτικό έργο Passivistas:the house project που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας στη Αθήνα σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου [Passivhaus] ως Μέσο Συνεχούς και Ανοικτής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης & Ενεργοποίησης.

Για αυτό το σκοπό απευθύνει ανοιχτή δημόσια πρόσκληση στα μέλη του, αλλά και σε κάθε μηχανικό, τεχνική εταιρεία, εμπορική εταιρεία οικοδομικών υλικών και εξοπλισμών και οποιονδήποτε άλλο οργανισμό επιθυμεί να συνεισφέρει στην υλοποίηση του έργου, να μας αποστείλει το κατ΄ αρχήν το ενδιαφέρον του με email στο [email protected] ή να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο του Ινστιτούτου 211 4088417.

 

Βασική Ιδέα

 

Πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά μια τυπική μονοκατοικία της δεκαετίας του '60, επιφάνειας 100μ2, σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου (Passive House) με στόχο να ελαχιστοποιηθεί (αν δεν εξαλειφθεί πλήρως) η ανάγκη συμβατικής θέρμανσης ή κλιματισμού και να ικανοποιούνται οι διεθνώς αποδεκτές συνθήκες άνεσης και ποιότητας εσωτερικού αέρα.

 

Το έργο θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από στελέχη του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, πιστοποιημένους σχεδιαστές παθητικών κτιρίων σε συνεργασία με εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων.

 

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης εδώ.

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=14979

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον θέμα.

Δυστυχώς, αν δεν υπάρξουν επιδοτούμενα σχετικά προγράμματα απο τα οποία θα επωφεληθούν απλοί ιδιώτες πολίτες ή διάθεση ιδιωτών πολιτών για διάθεση προσωπικών τους πόρων προς αναβάθμιση των οικιών τους, το 2020 φαντάζει εξαιρετικά μακριά για μας...

Link to comment
Share on other sites

Εδώ δεν έχουμε λεφτά να πληρ'ωνουμε τους φόρους θα φτίαξουμε ΄΄εξυπνο σπίτι''.Βέβαιια η τεχνολογία προχωράει και είναι καλό νέο αρκεί να μπορείς να το υποστηρίζεις.

Link to comment
Share on other sites

και το νεο κτήριο της ΕΚΤ σίγουρα θα είναι σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης

αλλά με 1,3 δις ευρώ κόστος κατασκευής νομίζω έχει προπληρώσει την κατανάλωση μερικών δεκαετιών

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά μια τυπική μονοκατοικία της δεκαετίας του '60, επιφάνειας 100μ2,

 

Φαντάζομαι πως θα προηγήθηκε δομικός έλεγχος της μονοκατοικίας

γιατί 50 χρόνια είναι αυτά

και μερικοί έχουν και κάτι ιδέες για φυτεμένα δώματα των 6 - 7 ΚΝ/μ²...

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τα νέα κτήρια, να έχουν υπόψη τους το ΣΩΣΤΟ βιοκλιματικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και να μην σκοπεύουν στο παθητικό κτήριο μέσω η/μ εγκαταστάσεων, γιατί τότε το κόστος κατασκευής θα είναι τελείως απαγορευτικό!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Περιμενω μετα τους ΠΜ και ΑΜ να βγει και μηχανικός περιβάλλοντος να εκφράσει τις ανυσυχιες του... :)

Πλακα κανω έτσι;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Κάποιοι ενστερνίζονται κάποιο «πρότυπο Παθητικό Κτίριο (Passive House)» γιατί δε μπορούν να αποδείξουν την επιστημονική τους ύπαρξη διαφορετικά.

Ολόκληρη επιστήμη χωρίς ούτε ένα μαθηματικό τύπο. 

Η «αριστερά» της αρχιτεκτονικής. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

περιμένοντας την φορολογία χρόνο με τον χρόνο το 2021 ελαφρύνσεις φόρου σε όσους έχουν παθητικό σπίτι :P (από την Ευρώπη φυσικά με αγάπη)

 

ωραία! σεμινάρια υπερεντατικά μεταξύ 18/11/2020 - 22/11/2020 πώς θα αποδείξετε ότι είναι παθητικό το σπίτι σας :P (γλέντια και εδώ το αθάνατο το ελληνικό πνεύμα)

 

τέλος θα πάει κάτι σαν την ζώνη Β είναι ο δίπλα "παθητικός" ε και εγώ παθητικός θα είμαι ... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.